Standard.

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Specijalni tužilac Saša Čađenović danas se nije pojavio na suđenju Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, kojeg SDT tereti za zelenaštvo na organizovan način. Predsjednik sudskog vijeća, Dragoje Jović, kazao je da Čađenović nije opravdao svoj izostanak, a naredno suđenje zakazao je 12. jul.

Nedavno je poznata novinarka Deniy Mekalister iz Sjeverne Karoline na Tviteru podijelila svoje razmišljanje o ženama koje se trude da na fotografijama na Instagramu izgledaju zavodljivo, gotovo vodeći ljubav s kamerom.

Svjetski Dan izbjeglica je povod da se prisjetimo na poražavajuće činjenice da međunarodni vojni i civilni autoriteti koji su bili zaduženi da stvore uslove za povratak prognanih lica na Kosovo i Metohiju, u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, svoje obaveze nisu ni pokušali da ispune, ocijenio je predsjednik Saveza udruženja raseljenih i izbjeglih u Crnoj Gori Milenko Jovanović.

Dok je prolazila pored jednog kanala, grupa dječaka ugledala je psa koji je pao u vodu i počeo se utapati, piše Index.hr.

Postoje "vjerodostojni dokazi" zbog kojih bi saudijski princ Mohamed Bin Salman trebalo da bude ispitan u vezi ubistva Džamala Kašogija, navodi se u izvještaju specijalne istražiteljke UN Agnes Kalamar.

Da ljubav ne poznaje godine najbolji je primjer doma starih u Bijeom Polju, gdje su tri ljubavne priče krunisane brakom, a nekim je organizovana i svadba. Kumovi parova, koji su se odlučili da stanu na ludi kamen bili su zaposleni u domu, a kako je za Standard ispričala PR ove ustanove Danica Korać, u najavi je još brakova.

Najveća zaplijena kokaina u istoriji SAD. U luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge. Uhapšen je crnogorski državljanin Ivan Đurašević.

Novorođenče ženskog pola koje je mrtvo pronađeno u rijeci Lim kod brane u Bistrici, najvjerovatnije je ubijeno, a njegovo tijelo nalazilo se u vodi najmanje nekoliko nedjelja. 

Ukoliko predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović ne zakaže sjednicu u propisanom roku, kriza u kotorskom lokalnom parlamentu, sva je prilika, završiće se uvođenjem prinudne uprave, jer opomena Vlade Crne Gore zbog nefunkcionisanja lokalne samouprave ističe 24. juna, prenosi Skala radio.

Najveća greška je napravljena što je promijenjen datum koji nas je sve zbližavao, Dan oslobođenjaTuzi,jer je očigledno nekome to smetalo, a u razloge ne bi ulazili, kazao je Halil Duković, poslanik, predsjednik Opštinskog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi.