Standard.

subota jul 14

VIDEO - Svađa na crnogorskoj plaži - "Nećeš se kupat' ođe" i "Možeš da crkneš"

"Nećeš se kupat' ođe" bila je poruka zakupca plaže Perazića do Budvanki Sandri Jablan koja nije htjela ležaljke već se smjestila uz obalu, a koja mu je na to uzvratila "Možeš…

194 hits

subota jul 14

VIDEO - Crnogorke ne znaju samo da rađaju, već i da PUCAJU: Sjetili smo se Mare Laković poslije 80 godina,…

Na samom početku Drugog svjetskog rata Mara Laković, samouka žena sa Cetinja, ostala je udovica s četvoro djece i u okupiranom gradu se angažovala kao „pozadinka“ koja održava veze s…

64 hits

subota jul 14

Slave zločinca: Parastos u Herceg Novom za đenerala Dražu Mihailovića

Mitropolija crnogorsko primorska najavila je na svom sajtu da će 17. jula u Herceg Novom služiti parastos četničkom đeneralu i osuđenom ratnom zločincu, Draži Mihailoviću.

173 hits

subota jul 14

Koliko će Bekamovi ISKEŠIRATI za san u Crnoj Gori? Nekoliko naših prosječnih plata za DAN po OSOBI

Hiljadu i osamsto eura dnevno po osobi, odnosno, skoro četiri prosječne crnogorske plate, daće Bekamovi koji ljetuju na crnogorskom Svetom Stefanu.

117 hits

 
 
 
 

Sjutra se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme, uz umjeren razvoj oblačnosti.

Piloti Vojske Crne Gore završili su obuku za gašenje požara vedrom za helikoptere u Sloveniji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. VCG je nabavkom tri helikoptera Bell 412, od kojih je jedan stigao u našu zemlju, osposobljena da gasi požare, što ranije nije mogla jer je posjedovala samo lake letjelice tipa "Gazela".

Parking na Škveru, vlasništvo firme Euroland, ruskog biznismena Jevgenija Medvedeva, koji je trebalo da bude otvoren 6. jula, ali ti se još nije dogodilo, javlja radio Jadran.

Građani Crne Gore još sjutra mogu da predaju zahtjev za legalizaciju. U Ministarstvu održivog razvoja i turizma su zadovoljni odzivom građana, posebno u posljednjim danima, javlja RTCG.

Ministarstvo kulture najoštrije osuđuje parastos zločincu i četničkom vojvodi Draži Mihailoviću koji je Mitropolija crnogorsko-primorska zakazala za 17. jul u Herceg Novom. U reagovanju ministra Aleksandra Bogdanovića navodi se da je skup usmjeren direktno protiv Crne Gore, ali on apeluje na građane da ne nasijedaju na provokaciju - što taj čin, kako kaže, bez sumnje, jeste.

"Nećeš se kupat' ođe" bila je poruka zakupca plaže Perazića do Budvanki Sandri Jablan koja nije htjela ležaljke već se smjestila uz obalu, a koja mu je na to uzvratila "Možeš da crkneš". Sve se završilo tako što je gazda došao da joj se izvini kad je, kako ona kaže, saznao čija je ćerka.

Na samom početku Drugog svjetskog rata Mara Laković, samouka žena sa Cetinja, ostala je udovica s četvoro djece i u okupiranom gradu se angažovala kao „pozadinka“ koja održava veze s partizanima, da bi nakon rata odselila u vojvođansko selo Lovćenac i nastavila svoju borbu, i umalo završila na Golom otoku. Priča o ovoj hrabroj ženi ovih je dana ispričana široj javnosti i to putem dokumentarnog filma "Borba Mare Bogdanove", koji je u četvrtak prikazan na TVCG, prenosi portal Javnog servisa.

Predsjednik Opštine Herceg Novi dobio je od mitropolita crnogorsko-primorskiog Amfilohija orden Svetoga Save prvoga stepena koji je Sveti Sinod Srpske pravoslavne crkve dodijelio Herceg Novom "u znak poštovanja i blagoslova Božijeg za izuzetni doprinos životu i misiji Crkve i saradnju na korist vjernog naroda hercegnovske opštine i  Mitropolije crnogorsko-primorske".