Standard.

srijeda jun 19

Sinđelić smješten u Centar za azilante

Svjedok saradnik u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine, Saša Aleksandar Sinđelić nalazi se od juče u Centru za azilante, pod posebnim režimom…

166 hits

srijeda jun 19

Šehović sa Đorđem Stojovićem: Hrabrost nema veze sa godinama, ti si to dokazao

Ministar prosvjete Damir Šehović primio je danas učenika sedmog razreda Đorđa Stojovića u pratnji oca Radovana i Olge Grgurović, pomoćnice direktora škole „Vuko Jovović“u kojoj dječak uči.

59 hits

srijeda jun 19

Ministarstvu još nije stigao opoziv Mirne Nikčević, disciplinski postupak u toku

Ministarstvu vanjski poslova (MVP) još uvijek nije stigao opoziv prve savjetnice ambasadora Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, iako je ona juče najavila da će ga podnijeti, kazali su Standardu…

80 hits

srijeda jun 19

Ulaznice za nacionalne parkove neće biti ukinute za domaće građane

Ulaznice za nacionalne parkove, po svoj prilici, neće biti ukinute za domaće građane, kako je tražila Liberalna parija, ali je u pripremi izmjena odluke o naknadama. Njome će, kako je…

18 hits

 
 
 
 

Prva savjetnica u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirna Nikčević juče je suspendovana sa funkcije do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka, potvrđeno je Standardu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Postalo je već trivijalno reći kako smo u dobu eksponencijalnog tehnološkog rasta i brzog života odsječeni od stvari koje nas čine fizički i psihički zdravima. Načina života koji bi mogao da se smatra iole zdravim rijetko se ko pridržava, pa djeca, po ugledu na odrasle, od malih nogu stiču loše navike - kako u ishrani tako i kada je u pitanju fizička aktivnost. Stoga i ne čudi što je gojaznost među djecom globalni problem i što je već poprimila epidemijski karakter. Prema podacima Svjetske zdavstvene organizacije (SZO) na svijetu ima 41 milion gojazne djece, a do 2030. se očekuje da će 71 milion djece biti gojazno. Crna Gora, iako mi to teško priznajemo, nije ostala imuna na ovaj globalni problem.

Svjetski Dan izbjeglica je povod da se prisjetimo na poražavajuće činjenice da međunarodni vojni i civilni autoriteti koji su bili zaduženi da stvore uslove za povratak prognanih lica na Kosovo i Metohiju, u Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, svoje obaveze nisu ni pokušali da ispune, ocijenio je predsjednik Saveza udruženja raseljenih i izbjeglih u Crnoj Gori Milenko Jovanović.

U Crnoj Gori jutros se saobraća uz umjerenu, dok se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, saopštili su iz Auto-moto saveza i savjetovali opreznu vožnju na putevima gdje je zbog radova izmijenjen režim vožnje.

U južnim i centralnim predjelima Crne Gore danas će biti sunčano, uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti.

Osnovci i srednjoškolci u Crnoj Gori u školskoj 2018/19. proveli su u klupama najmanje školskih časova od 43 države Evrope, što znatno ugrožava kvalitet nastave, pokazao je izvještaj Eurydice mreže Evropske unije (EU). Iz Crnogorske akademije nauka i umjetnosti CANU upozorili su da reformom nastavnih programa u osnovnoj školi crnogorski 15-godišnjaci kasne dvije godine u odnosu na prosjek razvijenih država Evropske unije, jer su nedjeljni boravak djece i učenje smanjeni za 10 odsto.

Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti trebalo bi da riješi pitanje svojine nad imovinom koju koristi Srpska pravoslavna crkva i u njemu se ne spominje oduzimanje prava na korišćenje vjerskih objekata, objasnio je, pored ostalog, advokat Nikola Martinović.

U Crnoj Gori sjutra će u južnim i centralnim predjelima sunčano uz slab do umjeren razvoj dnevne oblačnosti.