Standard.

četvrtak novembar 15

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene…

79 hits

četvrtak novembar 15

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma,…

11 hits

četvrtak novembar 15

Simović: Stabilan i integrisan Balkan treba Evropi, a stabilna i ujedinjena Evropa treba Balkanu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović govoreći na 12. godišnjem sastanku Ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope, koji se danas održava u Strugi, u Makedoniji, poručio je da…

9 hits

četvrtak novembar 15

Đukanović: Boro Krivokapić čovjek rijetke mudrosti, lucidnosti i analitičnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uptio je telegram saučešća porodici poznatog crnogorskog i jugoslovenskog novinara i publiciste Bora Krivokapića.

12 hits

 
 
 
 
petak, 16 novembar 2018 14:05

MSS osudio napad na Radončića

Medijski savjet za samoregulaciju najoštrije osuđuje napad na novinara Šekija Radončića koji se sinoć desio u Podgorici.

Bomba teška oko 1000 kilograma iz Drugog svjetskog rata, koju su radnici CRBC-a pronašli prilikom izvođenja radova na lokalitetu Jabuka kod mosta Tara II, danas je uklonjena na bezbjednu lokaciju gdje će se čekati povoljni uslovi za njeno uništenje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od izmještanja rijeke Tare iz korita zbog autoputa Bar- Boljare nema ništa, to je nonsens, još jednom je poručio na konferenciji u Ministarstvu održivog razvoja i turizma ministar Pavle Radulović.

Srpska pravoslavna crkva 16. novembra obiljležava praznik posvećen Obnovljenju hrama Svetog velikomučenika Georgija, u narodu poznatiji kao Đurđic.

Ministar prosvjete Damir Šehović negirao je juče u Osnovnom sudu u Danilovgradu političku diskriminaciju prilikom izbora Vuka Stanišića na mjesto direktora vrtića “Đina Vrbica” u Podgorici i izjavio da se za njega odlučio jer su zaposleni osjećali animozitet prema drugom kandidatu, Mileni Mijović.

petak, 16 novembar 2018 08:42

Dobri uslovi za vožnju

U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost osim na sjeveru gdje je vidljivost smanjena zbog magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Direktor Kliničkog centra Crne Gore Jevto Eraković naimenovao je petočlanu komisiju koja ima zadatak da uradi dijagnostičke i terapijske protokole kako bi se spriječili propusti ljekara.

Prije pet godina, kadaje u Crnoj Gori organizovan prvi prajd, u Budvi 2013. godine, izgledalo je nedostižno da će crnogorsko društvo u dogledno vrijeme biti u stanju da prihvati različitosti. Grupa građana, tada je, brutalnim napadima na policiju i učesnike povorke ponosa po kušala da spriječi šetnju, piše Pobjeda.