Standard.

subota jul 14

VIDEO - Svađa na crnogorskoj plaži - "Nećeš se kupat' ođe" i "Možeš da crkneš"

"Nećeš se kupat' ođe" bila je poruka zakupca plaže Perazića do Budvanki Sandri Jablan koja nije htjela ležaljke već se smjestila uz obalu, a koja mu je na to uzvratila "Možeš…

194 hits

subota jul 14

VIDEO - Crnogorke ne znaju samo da rađaju, već i da PUCAJU: Sjetili smo se Mare Laković poslije 80 godina,…

Na samom početku Drugog svjetskog rata Mara Laković, samouka žena sa Cetinja, ostala je udovica s četvoro djece i u okupiranom gradu se angažovala kao „pozadinka“ koja održava veze s…

64 hits

subota jul 14

Slave zločinca: Parastos u Herceg Novom za đenerala Dražu Mihailovića

Mitropolija crnogorsko primorska najavila je na svom sajtu da će 17. jula u Herceg Novom služiti parastos četničkom đeneralu i osuđenom ratnom zločincu, Draži Mihailoviću.

173 hits

subota jul 14

Koliko će Bekamovi ISKEŠIRATI za san u Crnoj Gori? Nekoliko naših prosječnih plata za DAN po OSOBI

Hiljadu i osamsto eura dnevno po osobi, odnosno, skoro četiri prosječne crnogorske plate, daće Bekamovi koji ljetuju na crnogorskom Svetom Stefanu.

117 hits

 
 
 
 
utorak, 10 jul 2018 12:09

Zapaljena đedovina novinara Šekija Radončića: "Poslali su prijetnju da će utrijeti i mene i moju porodicu"

Novinar i publicista Šemsudin Šeki Radončić podnio je krivičnu prijavu nadležnim organima protiv NN lica zbog toga što su na njegovom imanju krajem marta posjekli, a kasnije polili naftom i zaplili 87 stabala različitog drveća i drvenu ogradu. Radončić kategorički odbacuje mogućnost da se radi o šumokradicama, zbog bezobzirnosti ovog djela i ističe da je nakon mjeseci raspitivanja i istraživanja zaključio da je "ovim činom neko uputio ozbiljnu prijetnju njemu i njegovoj porodici".

FOTO: Antena M FOTO: Antena M

Napominje da je o ovom slučaju u petak obavjestio Komisiji za praćenje istraga slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima.

"Nepoznata lica izvršila su teško krivično djelo na moju štetu, tako što su na krajnje drzak i bezobziran način selektivno posjekli ili zapalili 87 stabala vrba, breza, johe i šljiva na mojoj đedovini, koja su se nalazila uz ogradu mog imanja, uz potok Makva. Ta drveća su bila stara skoro sto godina, a divljaštvo je počinjeno tako što su stabla posjekli, a potom njihove panjeve zalili starim motornim uljem ili naftom i zapalili, kako ne bi mogli da se obnove, baš kao što su zalili i zapalili i brojna stogodišnja stabla koja nijesu posjekli. Čime su, shodno crnogorskoj tradiciji, poslali prijetnju da će utrijeti ne samo mene, već i moju porodicu", rekao je Radončić za Standard.

stabla3

Na pitanje, kako je mogao da bude siguran da nije djelo šumokradica, Radončić je kategoričan:

"Šumokradice ne bi sjekle selektivno samo stable koja se nalaze na mojoj đedovini, i sigurno se ne bi vraćali da naftom i uljem poliju panjeve da ne bi opet arsli. U prilog tome da se radi o otvorenoj prijetnji ide i činjenica da je na ulazu u moje porodično imanje ciljano zapaljena i velika drvena kapija dužine šest metara, koja je bila udaljena desetak metara od zapaljenih panjeva. Ona nikako nije mogla biti zahvaćena tom vatrom, već je namjerno premazana zapaljivom tekućinom i spaljena", navodi Radončić.

stabla1

Dodaje da je u ovom slučaju isključena mogućnost velikog požara, iz prostog razloga što se takav nikada nije dogodio u tom predijelu.

"Jasno je da su posječena stabla selektivno sječena i paljena, dok su druga stabla pored njih, neka udaljena na samo dva metra, ostala netaknuta", rekao je Radončić.

stabla2

Na pitanje novinara Standarda, da li je povod za incident mogao da bude nesuglasica oko imanja sa komšijama, Radončić ističe da je to isključeno jer je "sa svim komšijama i ljudima iz tog kraja u odličnim odnosima".

"Napominjem da nemam ni najmanjih imovinskih ili bilo kakvih drugih nesuglasica ili sporenja sa svojim dobrim komšijama ili drugim stanovnicima Gusinja. Te takav motiv apsolutno isključujem", kategoričan je Radončić.

stablalaal5

On je povodom ovog slučaja poslao dopis i Komisiji za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, na čijem je čelu zamjenik glavnog i odgovornog urednika Dana Nikola Marković.

On je Komisiju zamolio da "izvrše dodatni pritisak na istražne organe kako bi se otkrili počinioci i motiv izvršilaca ovog nezapamćenog vandalstva u Crnoj Gori".

B.K.

Posljednji put izmijenjeno utorak, 10 jul 2018 12:25

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.