Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

360 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

173 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1506 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

156 hits

 
 
 
 
srijeda, 19 jun 2019 10:45

Ministarstvu još nije stigao opoziv Mirne Nikčević, disciplinski postupak u toku

Ministarstvu vanjski poslova (MVP) još uvijek nije stigao opoziv prve savjetnice ambasadora Crne Gore u Ankari Mirne Nikčević, iako je ona juče najavila da će ga podnijeti, kazali su Standardu iz MVP.

Iz MVP su naveli da je disciplinski postupak protiv nje pokrenut i da se razmatra koje će mjere biti preduzete.

Nikčević, je juče napisala na svom Facebook profilu da sprema opoziv sa funkcije jer kako je istakla "neće nju da proziva Ivica Dačić a da naš ministar ćuti".

"Uprava pišem zahtjev za opoziv. Neće mene MVP plaćati platom njihovom mizernom. Nikad i nijesu. Da me Ivica Dačić proziva, a naš ministar ćuti. Gotovo! Sloboda! I vidimo se u nekoj novoj CG. S Milom vazda!", napisala je Nikčević.

Nikčević je u žižu javnosti došla nakon što je na svom Fejsbuk nalogu, povodom Trojčindanskog Sabora koji je održan pred Hramom Hristovog vaskrsenja Podgorici, napisla da bi zapalila taj hram i "sva goveda tamo".

"Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim… Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih", navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčevićeve.

Ministarstvo vanjskih poslova nakon toga je najavilo da će pokrenuti disciplinski postupka protiv nje zbog skandalozne izjave.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je njenu izjavu "huškačkom i sramnom". Nikčević je nakon Dačićeve izjave, po svemu sudeći, očekivala da naše Ministarstvo stane u njenu odbranu, ali to se nije desilo.

Nakon toga ona je žestoko kritikovala MVP i ministra Srđu Darmanovića i najavila da će se povući sa funkcije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.