Standard.

ponedjeljak oktobar 14

Bolje spriječiti nego liječiti, Šoć za Standard: Naše majke i babe nijesu imale vremena za ginekologa, mlađa generacija svjesna rizika

Mlade Crnogorke prepoznale su značaj preventivnih i redovnih ginekoloških pregleda, pa se u sve većem broju javljaju svojim ljekarima, bez obzira da li imaju ozbiljne tegobe ili ne, kazala je…

356 hits

ponedjeljak oktobar 14

U vlasništvu Ministarstva odbrane 1.400 objekata i 247 garaža i stanova

Ministarstvo odbrane Crne Gore raspolaže sa 95 lokacija sa 1.400 objekata visokogradnje, 37 poslovnih prostora, 247 garaža i247 stanova. To se navodi u Dugoročnom planu odbrane koji je nedavno objavljen.

283 hits

ponedjeljak oktobar 14

AMS: Povoljni uslovi za vožnju

U Crnoj Gori danas će biti povoljni uslovi za vožnju, a magle ima mjestimično po kotlinama i duž riječnih tokova.

124 hits

ponedjeljak oktobar 14

AMS: Povoljni uslovi za vožnju

Objavljeno u: Društvo

ponedjeljak oktobar 14

Danas sunčano, do 29 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, uz slab do umjeren razvoj oblačnosti i toplo za ovo doba godine.

129 hits

ponedjeljak oktobar 14

Danas sunčano, do 29 stepeni

Objavljeno u: Društvo

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 10:42

Hrapović: Potpuno izvjesno povećanje plata zdravstvenim radnicima

Ministarstvo zdravlja je u intezivnim pregovorima sa reprezentativnim sindikatima i ministrstvom finansija Darkom Radunovićem i da očekujemo da je povećanje zarada zdravstvenim radnicima potpuno izvjesno, saopštio je ministar zdravlja Kenan Hrapović tokom konsultativnog saslušanja na Odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

"Od trenutka stupanja na dužnost ministra zdravlja, snažno podržavam povećanje plata ljekarima i medicinskom osoblju i odmah da vam kažem, moja glavna aktivnost u narednom periodu biće rad na povećanju zarada zdravstvenim radnicima", rekao je ministar.

Način i model uvećanja zarada su, dodaje on, predmet razgovora, koji traju od jula.

"U svim aktivnostima koje je Vlada Crne Gore i Ministarstvo zdravlja sprovodilo u proteklom periodu uvijek smo bili svjesni činjenice da snaga jednog sistema leži u kvalifikovanim i motivisanim ljudima, a oslonac i suština zdravstvenog sistema jesu zadovoljni zdravstveni radnici. Bez njih nema uspješnih reformskih procesa, nema efikasnog zdravstvenog sistema, nema kvalitetne zdravstvene usluge", rekao je Hrapović. 

Prema riječima ministra, trenutno se na specijalizaciji i užoj specijalizaciji nalazi 405 ljekara iz Crne Gore, za čije školovanje država izdvaja oko tri miliona eura godišnje, obezbjeđujući i dodatna sredstva za odvojeni život i zarade.

Država je, ističe Hrapović, u protekle tri godine i za realizaciju Programa kontinuirane medicinske edukacije izdvojila 1,9 miliona eura, koji je omogućio, osim ljekarima, stručno usavršavanje i medicinskim sestrama i tehničarima.

"U kontinuitetu smo ulagali u poboljšanje uslova rada zaposlenih nabavkom nove savremene medicinske opreme, za koju je samo iz kapitalnog budžeta države uloženo 10,3 miliona eura. Dodatno, kroz projekat energetske efikasnosti u protekle 3 godine u adaptaciju zdravstvenih ustanova uloženo je 5 miliona eura. U toku je druga faza projekta, kroz koji će u zdravstvene objekte biti uloženo dodatnih šest miliona eura", zaključio je ministar zdravlja.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.