Standard.

petak decembar 13

Reagovanje KCCG: U Centru za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝ 5.030 korisnika

Povodom teksta koji je juče objavljen u pojedinim medijima vezano za Centar za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝, reagovali su iz Kliničkog centra Crne Gore navodeći da…

17 hits

petak decembar 13

Medenica uvela novi kućni red: U sudnicu bez telefona

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Novim Kućnim redom koji je propisala predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, sva lica prije ulaska u sudnicu dužna su da službenicima obezbjeđenje predaju prenosne elektronske uređaje, odnosno telefone i računare.Kako…

55 hits

četvrtak decembar 12

Bogdanović: Odluka Komiteta ohrabrujuća za upis Bokeljske mornarice

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Međuvladin komitet za nematerijalnu kulturnu baštinu UNESCO-a, koji je proteklih dana zasijedao u Bogoti, uz prisustvo crnogorske delegacije koju je predvodio ministar kulture Aleksandar Bogdanović, prepoznao je važnost Bokeljske mornarice…

160 hits

četvrtak decembar 12

Tarzan Milošević polemisao o godini Evrope i svijetu u 21. vijeku, dok su pucali na Daku

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević učestovao je na panelu posvećenom razvojnim evropskim projektima u kompleksu Crowne Plaza Hotels & Resorts u vrijeme kada je ispaljen hitac u nikšićkog…

196 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 15 novembar 2019 07:38

Komunalna policija otkrila tri Lider taksi vozila bez cjenovnika

Komunalna inspekcija juče je tokom kontrole pronašla u prekršaju tri taksi vozila udruženja Lider jer nijesu imali ovjerene cjenovnike.

Kontrola je uslijedila nakon što je Dan objavio da je ovo taksi udruženje od 1. novembra uvelo start, a da o tome nijesu obavijestili Sekretarijat za saobraćaj iako su bili u obavezi da dostave na ovjeru cjenovnik usluga.

Načelnik Komunalne inspekcije Branislav Radusinović navodi da će kontrola ovog taksi udruženja biti nastavljena. Radusinović je objasnio i propisane kazne u slučaju da u taksi vozilu nema ovjerenog cjenovnika.

“Odluka o taksi prevozu propisuje da taksi firma mora imati ovjeren cjenovnik usluga, te da on mora biti istaknut kako stranka može da ga vidi. U slučaju da taksi firma nema ovjeren cjenovnik usluga propisane su kazne i to za pravno lice 150 eura, odgovorno lice u pravnom licu 20 eura, za vozača 20 eura, a za preduzetnika 50 eura”, saopštio je Radusinović.

Glavni menadžer u taksi udruženju Lider Saša Đurović saopštio je da će cjenovnike predati na ovjeru danas čim Zavod za metrologiju na vozilima postavi oznake i svojim pečatom ovjere žig na taksimetru.

“U Odluci o auto taksi prevozu piše da je rok za usklađivanje sa zakonom šest mjeseci. Mi smo 30. oktobra baždarili taksimetre i dobili tek danas poziv da se sjutra javimo u Zavod za metrologiju da radimo provjeru tačnosti taksimetara. Bez toga nijesmo mogli da predamo zahtjev. Imamo sve spremno za nove cjenovnike. Ništa ne radimo protivzakonito i nikakvu zakonsku odredbu nijesmo prekršili. To što smo prvi koji su uspostavili poslovanje po zakonu, ispostavilo se da je to problem”, rekao je Đurović.

U dnevnoj tarifi, od 1. novembra u taksi udruženju Lider uveden je start od 50 centi, a u noćnoj tarifi 0,60 eura. Ovo taksi udruženje poskupilo je za pet centi i kilometar vožnje u noćnoj tarifi, pa je umjesto dosadašnjih 55 centi, kilometar vožnje u noćnjoj tarifi sada 60 centi.

Ovo taksi udruženje je prvo uvelo start, a uvođenje startne vožnje propisano je Odlukom o taksi prevozu. Po odluci, sva taksi udruženja i taski firme do kraja decembra moraju Sekretarijatu za saobraćaj dostaviti cjenovnike na ovjeru.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.