Standard.

petak decembar 13

Reagovanje KCCG: U Centru za autizam, razvojne smetnje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝ 5.030 korisnika

Povodom teksta koji je juče objavljen u pojedinim medijima vezano za Centar za autizam, razvojne poremećaje i dječju psihijatriju ˝Ognjen Rakočević˝, reagovali su iz Kliničkog centra Crne Gore navodeći da…

23 hits

petak decembar 13

Medenica uvela novi kućni red: U sudnicu bez telefona

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Novim Kućnim redom koji je propisala predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, sva lica prije ulaska u sudnicu dužna su da službenicima obezbjeđenje predaju prenosne elektronske uređaje, odnosno telefone i računare.Kako…

61 hits

četvrtak decembar 12

Bogdanović: Odluka Komiteta ohrabrujuća za upis Bokeljske mornarice

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Međuvladin komitet za nematerijalnu kulturnu baštinu UNESCO-a, koji je proteklih dana zasijedao u Bogoti, uz prisustvo crnogorske delegacije koju je predvodio ministar kulture Aleksandar Bogdanović, prepoznao je važnost Bokeljske mornarice…

166 hits

četvrtak decembar 12

Tarzan Milošević polemisao o godini Evrope i svijetu u 21. vijeku, dok su pucali na Daku

Objavljeno u: Društvo

by Lejla

Ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević učestovao je na panelu posvećenom razvojnim evropskim projektima u kompleksu Crowne Plaza Hotels & Resorts u vrijeme kada je ispaljen hitac u nikšićkog…

202 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 15 novembar 2019 09:54

CKM: Hvala kineskoj ambasadi, Đukanoviću i Simoviću

Još jedna inicijativa Crnogorske kultturne mreze (CKM) za naš Nikšić koju smo uputili našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću se sprovodi u djelo. Ove godine nakon rekonstrukcije sportskog poligona kod OŠ Braća Ribar u Rastocima počinje rekonstrukcija Hrama crnogorske kulture zgrade Zahumlja, saopšteno je iz CKM-a.

Ova dva projekta se realizuju uz podršku Ambasade Narodne Republike Kine, koja je još jednom pokazala prijateljski odnos prema Crnoj Gori i gradu Nikšiću. Naša organizacije koja je inicijator rekonstrukcije navedenih objekta izrazava duboku zahvalnost i poštovanje prema građanima Kine. Posebno važan gest koji ima veću snagu od same donacije jeste izjava kineskog ambasadora NJ.E. Liu Ina koji je prilikom potpisivanja ugovora za rekonstrukciju zgrade Zahumlja kazao:

“Donacija nije samo pomoć za obnovu zgrade i opremu, već izraz poštovanja i prijateljstva prema crnogorskoj tradiciji i istoriji”, navodi se u saoptšenju.

Donacijama koje su realizovane u Nikšiću Ambasada Narodne Republike Kine se pokazala kao pouzdan partner mladih iz našeg grada, jer su ova dva projkta najviše usmjerena ka njima. Naša organizacija će znati da cijeni doprinos građana Kine razvoju Nikšića. Naredne godine ćemo Ambasadu Naredne Republike Kine predloziti za dodjelu najvećeg gradskog priznanja Nagrade oslobođenja Nikšića.

Raduje nas što će nikšićka omladina realizaciom ova dva projekta dobiti kvalitetnije uslove za bavljenje sportom i kulturno-umjetnićkim kreativnim radom. Veoma je vazno da ljudi koji rade sa mladima u Zahumlju imaju kvalitetnije uslove za rad. Ova kulturna institucija je tokom 120. godina od osnivanja dalo nemjerljiv doprinos očuvanju kulturnog nasleđa Crne Gore.

Ovom prilikom posebnu zahvalnost upućujemo našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću koji su još jednom pokazali veliko razumijevanje kada je u pitanju realizacija projekata za mlade iz njihovog rodnog Nikšića.

Crnogorska kulturn amreza će i dalje nastaviti sa realizaciom projekata koji će doprinijeti razvoju Nikšića, I poboljšanju uslova zivota i rada za naše sugrađane.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.