Standard.

četvrtak novembar 15

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene…

82 hits

četvrtak novembar 15

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma,…

11 hits

četvrtak novembar 15

Simović: Stabilan i integrisan Balkan treba Evropi, a stabilna i ujedinjena Evropa treba Balkanu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović govoreći na 12. godišnjem sastanku Ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope, koji se danas održava u Strugi, u Makedoniji, poručio je da…

9 hits

četvrtak novembar 15

Đukanović: Boro Krivokapić čovjek rijetke mudrosti, lucidnosti i analitičnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uptio je telegram saučešća porodici poznatog crnogorskog i jugoslovenskog novinara i publiciste Bora Krivokapića.

12 hits

 
 
 
 
Ana Šofranac

Ana Šofranac

Rožajca Enesa H. Škrijelja (49) koji se teretio da je na pragu porodične kuće ubio 12 godina mlađeg brata Mersada Škrijelja, vijeće sudije Vukomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je na 14 godina zatvora i produžilo mu pritvor.

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG), u saradnji sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom, organizovala je sastanak posvećen analizi ordedaba Nacrta Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, kao i planiranog modela elektronske fiskalizacije za gotovinske i bezgotovinske transakcije.

Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, oglasio se povodom sjutrašnje Šeste Povorke ponosa u Podgorici. On je poručio da "propagiranje pederastije kao 'ponosa' predstavlja svođenje ljubavi na tjelesnu pohotu, ugrožava vječni smisao čovjekovog bića, njegovog tijela i duše", dodajući da je došlo vrijeme da današnji Crnogorci stavljaju svoje brkove, svoj muški ponos, tamo gdje im mjesto nije.

Vijeće sudije Vukomira Boškovića u Višem sudu u Bijelom Polju osudilo je na dvije i po godine zatvora Adisa Mulješkovića (34) iz Podgorice sa prebivalištem u Plavu, optuženog za pokušaj ubistva. Nakon saopštene presude ukinut mu je pritvor.

Podgorička policija pronašla je i pozvala na saslušanje Mila Perovića, kojeg je publicista i novinar Šeki Radončić večeras prijavio za uvrede i prijetnje koje mu je, kako je kazao, Perović uputio u jednom butiku šoping mola Delta, saznaje portal Standard.

Novinar i publicista Šeki Radončić, koji je večeras grubo verbalno napadnut u Delti, podnio je krivičnu prijavu protiv biznismena Mila Perovića, kojeg je u podgoričkom Centru bezbjednosti identifikovao kao napadača. Radončić je za Standard ispričao da je bio u butiku, kada je Perović kojeg u početku nije prepoznao, počeo da se dere i da ga vrijeđa, da mu psuje majku, naziva ga Turčinom i poziva na fizički obračun.

Novinar i publicista Šeki Radončić večeras oko 18 časova, napadnut je grubo verbalno u jednom od butika šoping mola Delta. Za taj delikt osumnjičio je biznismena Mila Perovića, rođenog brata suvlasnika medijske grupacije "Vijesti", Miodraga Miška Perovića, saznaje portal Standard iz policije.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluke kojima će u naredne dvije godine biti rekonstruisano 125 kilometara puteva širom Crne Gore, a za tu namjeno ugovoreno je finansiranje od 40 miliona eura.