Standard.

nedjelja septembar 23

Ove godine od raka umrlo 1.287 osoba: Kancer pluća odnosi najviše života u Crnoj Gori

Od početka godine je u Crnoj Gori registrovano 2.366 novooboljelih od raka, dok je od ove opake bolesti umrlo 1.287 osoba, pokazuju podaci GLOBOCAN-a, posebnog softvera Svjetske zdravstvene organizacije koji…

62 hits

nedjelja septembar 23

Marković u Karnegi Holu na koncertu Rađenović: Ponosni smo na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je u subotu uveče u Karnegi Holu u Njujorku koncertu mlade crnogorske sopranistkinje Tamare Rađenović i tom prilikom joj obećao pomoć Države u daljoj karijeri…

29 hits

nedjelja septembar 23

"Imamo državni okvir, ali smo kao društvo ispražnjeni"

Prije dvanaest godina, u svom završnom, predreferendumskom govoru u Podgorici, tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović obećao je građanima da će, nakon obnove crnogorske državnosti 21. maja 2006, Crna…

11 hits

nedjelja septembar 23

Stigla jesen, uživajte u lijepom vremenu još par dana

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počela je noćas u 3:54 sati, a istovremeno za stanovnike južne polulopte počelo je proljeće.

53 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

nedjelja, 23 septembar 2018 13:52

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je u subotu uveče u Karnegi Holu u Njujorku koncertu mlade crnogorske sopranistkinje Tamare Rađenović i tom prilikom joj obećao pomoć Države u daljoj karijeri rekavši da je Crna Gora ponosna na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu.

Barska policija pronašla je, savladala, razoružala i zatim uhapsila lice koje se potraživalo zbog izdržavanja kazne zatvora. Lice je tom prilikom pokušalo da pobjegne, bilo je naružano i spremno da upotrijebi oružje ali do upotrebe oružja nije došlo jer su ga policijski službenici u tome spriječili, saopšteno je iz Uprave policije.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan rudara Crne Gore koji se obilježava 24. septembra.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Črtomira Mesariča i još tri fizička i jednog pravnog lica u okviru slučaja Primorka, saznaje Standard. Optužnica je, kako saznajemo, podignuta  protiv Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB Banke AD Podgorica. Specijalno tužilaštvo odustalo je ranije od potpisivanja sporazumnog priznanja krivice sa osnivačem preduzeća "Melgonia Primorka" Nebojšom Boškovićem i izvršnim direktorom "Promorke" iz Bara Svetozarom Markovićem.

Organizacione promjene u Vojsci Crne Gore će očigledno u narednih nekoliko godina biti jedan od prioriteta Vlade. U Crnoj Gori će tokom 2019. godine biti uvedeno dobrovoljno služenje vojnog roka, a planirano je da u periodu od 2019. do 2026. godine budu formirane rezervne snage kao integralni dio Vojske. Kada tome dodamo da susjedne Srbija i Hrvatska vode trku u naoružanju, pitanje je da li nas očekuju ozbiljnije tenzije ili konflikti? Vojni analitičar Aleksandar Radić kazao je za Standard da, iako je situacija u regionu nestabilna, najnovije odluke Vlade Crne Gore i zemalja regiona, ne znače da idemo u nove sukobe, već je svrha sasvim drugačija.

nedjelja, 23 septembar 2018 11:35

Igle u jagodama pronađene i na Novom Zelandu

Lanac robnih kuća na Novom Zelandu saopštio je danas da su igle za šivenje pronađene u jagodama uvezenim iz Australije.

Američki katolički sveštenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u.

Entoni Džošua odbranio je titule u teškoj kategoriji, pošto je pobijedio Aleksandra Povjetkina tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

U malom peruanskom gradu Jungar, visoko u Andima, za dvije sedmice biće održani izbori za gradonačelnika.