Standard.

nedjelja septembar 23

Ove godine od raka umrlo 1.287 osoba: Kancer pluća odnosi najviše života u Crnoj Gori

Od početka godine je u Crnoj Gori registrovano 2.366 novooboljelih od raka, dok je od ove opake bolesti umrlo 1.287 osoba, pokazuju podaci GLOBOCAN-a, posebnog softvera Svjetske zdravstvene organizacije koji…

62 hits

nedjelja septembar 23

Marković u Karnegi Holu na koncertu Rađenović: Ponosni smo na mlade, uspješne ljude koji nas ovako predstavljaju u svijetu

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je u subotu uveče u Karnegi Holu u Njujorku koncertu mlade crnogorske sopranistkinje Tamare Rađenović i tom prilikom joj obećao pomoć Države u daljoj karijeri…

29 hits

nedjelja septembar 23

"Imamo državni okvir, ali smo kao društvo ispražnjeni"

Prije dvanaest godina, u svom završnom, predreferendumskom govoru u Podgorici, tadašnji predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović obećao je građanima da će, nakon obnove crnogorske državnosti 21. maja 2006, Crna…

11 hits

nedjelja septembar 23

Stigla jesen, uživajte u lijepom vremenu još par dana

Jesen na sjevernoj Zemljinoj polulopti počela je noćas u 3:54 sati, a istovremeno za stanovnike južne polulopte počelo je proljeće.

53 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Sedmogodišnja djevojčica se nalazi u kritičnom stanju posle brutalnog silovanja i povreda koje joj je metalnom vodovodnom šipkom nanio 21-godišnji muškarac u istočnom dijelu Nju Delhija u Indiji.

Prvi put u istoriji snimljen je par rijetkih, bijelih žirafa u Keniji i zaista su prizor za pamćenje.

Vozač skutera divljao je ispred gradske plaže Kolovare u Zadru u četvrtak predvečer, a za njim se u potjeru upustila Lučka kapetanija.

Stanovništvo Bosilegrada uznemireno je i zabrinuto zbog serije samoubistava u proteklih 14 dana, jer su ruku na sebe digle četiri osobe.

Najbolji mladi fudbaler svijeta Kilijan Mbape kažnjen je s tri utakmice neigranja od strane Francuskog fudbalskog saveza, zbog dobijenog crvenog kartona u meču između Nimesa i Pari Sen Žermena. 

Brod s tridesetak sirijskih izbjeglica potonuo je jutros kod obala Libana, a najmanje jedno dijete se utopilo, izjavili su danas sigurnosni izvori. 

Premijer Duško Marković ocijenio, na putu za Njujork da je prelazak rejtinga iz stabilnog u pozitivan potvrda kredibilnosti Vladine ekonomske politike.

Najmanje 43 osobe poginule su u olujnom nevremenu na jugozapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država (SAD) koja se našla na udaru uragana Florens, koji je naknadno splasnuo na nivo tropske oluje.

Dobro je poznat strah koji imamo dok čekamo prtljag na aerodromu, nadajući se da su svi točkovi i ručka na broju! S obzirom na to da je češta praksa da je neki dIo kofera oštećen, praksa u Japanu pokazuje kako taj posao zapravo treba da se obavlja.

Policija je pronašla četiri leša u jednoj kući u predgrađu Las Vegasa, u američkoj državi Nevadi.