Standard.

utorak jul 23

"Ne želimo političke malverzacije": Evo šta organizatori Bedem festa kažu o otkazivanju koncerta Georgijeva

Izvršni direktor Bedem festa Petar Šundić kazao je u kratkoj izjavi za Standard, da je otkazivanje koncerta Vlada Georgijeva previše ispolitizovano, iako je takva praksa uobičajena stvar na svim svjetskim…

361 hits

utorak jul 23

Komandant NATO savezničke komande: Impresioniran sam svim što je Crna Gora uradila u protekle dvije godine

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

189 hits

utorak jul 23

Sjećate se ovog cjenovnika iz Budve? Nije u pitanju kafić, evo šta je prava istina

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove…

1537 hits

utorak jul 23

Mitroviću statua zahvalnosti za saradnju sa iseljenicima

Predsjednik Bošnjačkog saveza Crne Gore iz Njujorka Esad Rastoder uručio je direktoru Uprave za dijasporu Predragu Mitroviću statuu zahvalnosti za zasluge ostvarene na polju saradnje sa iseljenicima.

173 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Bedem fest dospio je u žižu javnosti zbog otkazivanja nastupa pjevača Vlada Georgijeva. Čule su se razne verzije priče, a kako je potvrđeno portalu Standard, Ministarstvo kulture, koje je izdvojilo dio sredstava za ovaj festival, nije osporavalo nastup Georgijeva. Navodno, prema nezvaničnim informacija, prvi čovjek Nikšića Veselin Grbović zatražio je od organizatora da se otkaže nastup Georgijevu. 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je komandanta NATO savezničke komande za transformaciju Andrea Lanatu koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je danas XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu da budu dostojni uniforme koju nose.

Vijest sa fotografijom cjenovnika iz neimenovanog lokala u Budvi sa skandalozno visokim cijenama bila je ovih dana u špici interesovanja brojnih regionalnih i domaćih portala. Napokon je otkrivena pozadaina ove priče i kakvom cjenovniku je tačno riječ.

Nataša Bekvalac nastupala je nedavno u jednom crngorskom noćnom klubu, a prilikom izvođenja numere "Ponovo" počela je da plače.

“Cijenimo da znate da mjera, suzdržanost i profesionalizam u toku radnog vremena, ali i nakon toga, nijesu slabost već snaga. Vi bi trebalo da se borite protiv neumjerenosti i osionosti, a ne da budete njihovi vinovnici i ja sam duboko uvjeren da će biti tako”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović XI generaciji polaznika osnovnog policijskog obrazovanja, koji su završili obrazovni program Policajac/ka na Policijskoj akademiji u Danilovgradu.

Jedna Podgoričanka je na Tviteru podijelila urnebesnu ispovjest. Naime, kako priča, čekajući drugaricu da je "pokupi" kolima kako bi otišle na kafu, zanijela se pa je u ista kola kao njena, ne gledajući, sjela ni ne razmišljajući o tome da li je to zapravo prevoz za nju.

Žene u Crnoj Gori i dalje ne ostvaruju imovinska prava, iako su zakonom izjednačene sa muškarcima. Običajno pravo odricanja od imovine u korist muških članova porodice je jače od zakona, saopšteno je iz Sigurne ženske kuće.

utorak, 23 jul 2019 10:30

Haradinaj potvrdio: Danas idem u Hag

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj, potvrdio je za T7 RV da će danas otputovati u Hag, gdje će biti saslušan u specijalnom sudu za zločine koje su počinili bivši pripadnici tzv. OVK nad srpskim i nealbanskim stanovništvom.

Mlada Dijana se borila kao lavica i motivisala druge žene da posmatraju rak grlića materice kao životno iskustvo, a ne kao konačnu presudu.