Standard.

četvrtak novembar 15

Centar Podgorice u subotu blokiran zbog Povorke ponosa: Organizatori spremni, ove ulice će biti zatvorene za saobraćaj

Zbog održavanja Šeste Povorke ponosa „Montenegro Pride 2018“, većina ulica u centru Podgorice će u subotu biti zatvorena za saobraćaj. Od 6 do 13 sati za saobraćaj će biti zatvorene…

81 hits

četvrtak novembar 15

Nuhodžić: Snažnijom saradnjom i prevencijom protiv nasilnog ekstremizma

Bliska saradnja i koordinacija, a naročito razmjena operativnih informacija sa partnerskim organima za sprovođenje zakona iz regiona, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država, ključni su u borbi i sprečavanju nasilnog ekstremizma,…

11 hits

četvrtak novembar 15

Simović: Stabilan i integrisan Balkan treba Evropi, a stabilna i ujedinjena Evropa treba Balkanu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović govoreći na 12. godišnjem sastanku Ministara poljoprivrede jugoistočne Evrope, koji se danas održava u Strugi, u Makedoniji, poručio je da…

9 hits

četvrtak novembar 15

Đukanović: Boro Krivokapić čovjek rijetke mudrosti, lucidnosti i analitičnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uptio je telegram saučešća porodici poznatog crnogorskog i jugoslovenskog novinara i publiciste Bora Krivokapića.

12 hits

 
 
 
 
Nemanja Lacman

Nemanja Lacman

Predsednik komisije EU i trenutno najmoćniji čovjek unutar evro-birokratije Žan-Klod Junker došao je na konferenciju sa predsjednikom Južne Afrike u vidno alkoholisanom stanju sa jednom tamno braon i jednom crnom cipelom.

Skupština Crne Gore, kao nosilac izvornog legitimiteta u reprezentovanju građana, mora se odrediti prema svim bitnim pitanjima koja su od značaja za političku stabilnost i demokratski prosperitet države, kazao je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović.

Gusinjanin Šemso Krcić (51) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga danas je u Višem sudu u Bijelom Polju osuđen na dvije godine zatvora.

Osnovna škola „Radojica Perović“ u Podgorici, jedna od tri škole sa najvećim brojem učenika u Crnoj Gori, od juče radi uvećanim kapacitetom. Investicijom vrijednom oko 200.000 eura, iz budžeta Ministarstva prosvjete, dograđene su dvije učionice, rekonstruisani toaleti i dio enterijera, a školu su danas obišli državni sekretar Ministarstva prosvjete Aleksandar Mitrović sa saradnicima i direktorica Škole Mirjana Bošković.

Govoreći o presjeku stanja ekonomije u Crnoj Gori na pres konferenciji Građanskog pokreta URA prof. dr Eldin Dobardžić kazao je da se javni dug u periodu od 2006. godine do danas gotovo učetvorostručio i da iznosi oko 2.8 milijardi eura.

Novinar i publicista Šeki Radončić i biznismen Milo Perović, rođeni brat suvlasnika medijske grupacije "Vijesti", Miodraga Miška Perovića, saslušani su danas u Sudu za prekršaje povodom sinoćnjeg incidenta u šoping molu Delta siti. Radončić je pred sudijom ponovio da ga je Perović napao i najbrutalnije izvrijeđao na ljudskoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Kim Porter, model i glumica pronađena je mrtva u svom domu. Porterova preminula u 47. godini, a javnosti je bila poznata kao bivša pertnerka slavnog repera Paf Dedija. On je potvrdio da je Kim preminula.

Nekadašnja premijerka Hrvatske Jadranka Kosor oštro je napala premijerku Srbije Anu Brnabić zbog izjava u kojima je otvoreno negirala genocid u Srebrenici.

Crna Gora je na planu evropskih integracija u oblasti poljoprivrede lider u regionu i njeno iskustvo u procesu pristupanja biće izuzetno značajno za Bosnu i Hercegovinu, ocijenio je danas potpredsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa te države Mirko Šarović nakon susreta sa potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore mr Milutinom Simovićem.

Od izmještanja rijeke Tare iz korita zbog autoputa Bar- Boljare nema ništa, to je nonsens, još jednom je poručio na konferenciji u Ministarstvu održivog razvoja i turizma ministar Pavle Radulović.