Standard.

subota novembar 16

Fabris: Da nijesmo imali euro, naš rast bio znatno sporiji

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura,…

143 hits

subota novembar 16

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

88 hits

petak novembar 15

Podmorski kabl pušten u rad! Đukanović: "Veliki dan za Crnu Goru, pokazali smo šta možemo dati Evropskoj uniji"

Ovo je veliki dan za Crnu Goru i Italiju, dvije tradicionalno prijateljske zemlje, koje je Jadransko more spojilo zauvijek, rekao je predsjednik naše države Milo Đukanović, nakon puštanja u rad…

422 hits

 
 
 
 
subota, 16 novembar 2019 14:06

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Erste banka je obilježila prvu deceniju poslovanja u Crnoj Gori, tokom koje je, saopšteno je na konferenciji za novinare, ostvarila snažan i zdrav rast i razvoj, podržala veliki broj građana, kompanija i institucija u ostvarenju ličnih i poslovnih ciljeva, te kao dio međunarodne bankarske grupacije doprinijela boljoj ekonomskoj integraciji regiona. Povodom jubileja banka će pokloniti 14 setova pametnih tabli i projektora osnovnim školama u svim gradovima u kojima ima filijale, u vrijednosti od oko 30.000 eura.

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura, što nam govori da je sistem stabilan i vrlo otporan na šokove, kazao je viceguverner Centralne banke Crne Gore Nikola Fabris u intevjuu za Vikend novine.

petak, 15 novembar 2019 19:54

Država vlasnik 85% akcija EPCG

Vlada je prihvatila Informaciju o realizaciji Ugovora o izvršenju put opcije između A2A i Crne Gore.

Na jučerašnjoj sjednci Vlada je razriješila Damira Davidovića, Jovana Martinovića i Sašu Radulovića dužnosti državnih sekretara u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, zbog prestanka mandata ministra Pavla Radulovića. Koordiniranje Ministarstvom održivog razvoja i turizma, preuzeo je predsjednik Vlade Duško Marković.

Odličan rezultat na planu naplate državnih prihoda treba biti ojačan u narednom periodu, a Vlada će podržati kadrovsko i materijalno-tehničko opremanje inspekcijskih službi koje moraju zadati novi snažan udarac sivoj ekonomiji, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković na sastanku sa direktorima Poreske uprave, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove Miomirom Mugošom, Vladanom Jokovićem i Alijom Košutom

Zarade zaposlenih u zdravstvu biće veće devet odsto od naredne godine, saopštio je ministar finansija Darko Radunović. On je danas sa saradnicima predstavio budžet za 2020. godinu.

Ovo je veliki dan za Crnu Goru i Italiju, dvije tradicionalno prijateljske zemlje, koje je Jadransko more spojilo zauvijek, rekao je predsjednik naše države Milo Đukanović, nakon puštanja u rad podmorskog energetskog kabla.