Standard.

nedjelja septembar 23

NTO zadovoljna sezonom, ove godine više gostiju iz Kine i Njemačke

Tokom prve polovine godine evidentiran je rast učešća turista iz Zapadne i Sjeverne Evrope u ukupnoj strukturi turista od više od 45 odsto, kazali su Pobjedi iz Nacionalne turističke organizacije…

48 hits

nedjelja septembar 23

Privredna komora posvećena evropskim projektima

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski…

11 hits

subota septembar 22

Standard istražuje: Jeftiniji dizel od Crne Gore toče građani Njemačke, Austrije, Španije, Luksemburga...

Cijena dizela u Crnoj Gori ponovo se vinula u vazduh i zadala glavobolje vozačima. Dizel je poskupio četiri centa i na dobrom je putu da obori rekord iz 2012. godine…

147 hits

subota septembar 22

Simović otvorio voodovod Petrovići: Ostvarenje decenijskog sna mještana i perspektiva razvoja sela

Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja predstavlja ostvarenje decenijskog sna mještana Petrovića, ocijenjeno je danas prilikom svečanog puštanja u rad novoizgrađenog vodovoda sa kojeg će se uredno i kvalitetno snabdijevati 45 domaćinstava, sa…

14 hits

 
 
 
 

Generalni sekretar Privredne komore Crne Gore, Pavle D. Radovanović  učestvovao je na skupu sa temom „Borba protiv prevara i  neregularnosti u implementaciji projekata“, koji je u Beogradu  organizovao OLAF (Evropski biro za borbu protiv prevara).

Tokom prve polovine godine evidentiran je rast učešća turista iz Zapadne i Sjeverne Evrope u ukupnoj strukturi turista od više od 45 odsto, kazali su Pobjedi iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore ističući da su veoma zadovoljni sezonom i fizičkim i finansijskim pokazateljima.

Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja predstavlja ostvarenje decenijskog sna mještana Petrovića, ocijenjeno je danas prilikom svečanog puštanja u rad novoizgrađenog vodovoda sa kojeg će se uredno i kvalitetno snabdijevati 45 domaćinstava, sa oko 200 stanovnika koji trenutno žive u ovom nikšićkom selu. Voda za ovo mjesto značiće perspektivu za oživljavanje ovog područja, razvoj poljoprivrede i drugih aktivnosti od značaja za razvoj ovog ruralnog područja.

Premijer Duško Marković ocijenio, na putu za Njujork da je prelazak rejtinga iz stabilnog u pozitivan potvrda kredibilnosti Vladine ekonomske politike.

Cijena dizela u Crnoj Gori ponovo se vinula u vazduh i zadala glavobolje vozačima. Dizel je poskupio četiri centa i na dobrom je putu da obori rekord iz 2012. godine kada cijena po litru ove vrste goriva iznosila 1,38 eura. Poražavajuća je i činjenica da je gorivo u našoj državi među najskupljim u regionu, kao i da građani mnogih evropskih država, koji imaju i bolji životni standard od nas, toče jeftinije gorivo.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša upozorio je juče opštine da će Poreska uprava, ukoliko ne budu napravile plan reorganizacije lokalnih preduzeća i izmirivali dugove od 3. januara krenuti sa blokadama, a od 18. februara i prijedlozima za stečaj, piše Pobjeda.

subota, 22 septembar 2018 07:31

Povećan kreditni rejting Crne Gore

Kreditna rejting agencija Moody’s povećala je kreditni rejting Crne Gore, pa je u novom izvještaju potvrđena ocjena rejtinga B1 za našu zemlju, uz značajnu izmjenu izgleda sa pozicije "stabilan" u "pozitivan".

Nacionalni avio-prevoznik Montenegro Airlines dočekao je 500- hiljaditog putnika u 2018.godini, Nemanju Kostića, koji je sa suprugom Milicom doputovao iz Ciriha u Podgoricu, letom YM 151.