Standard.

petak april 19

Budvanska rivijera ostvarila dobit od 2,6 miliona eura

Hotelska grupa Budvanska rivijera završila je prošlu godinu sa 2,6 miliona eura neto dobiti, što je skoro za trećinu bolji poslovni rezultat nego 2017, navodi se u informaciji o poslovanju…

16 hits

petak april 19

U Meljinama treći put ukinut stečaj

Privredni sud ovlastio je stečajnog upravnika Meljine kompleksa Sašu Zejaka da preuzme sva ovlašćenja organa upravljanja kompanije odbjeglog biznismena Duška Kneževića, prenose Dnevne novine.

19 hits

petak april 19

Turci u Kotoru grade 63 stana za turiste

Tivatska kompanija Infinity board & paper sa turskim kapitalom gradiće u kotorskom naselju Kavač tri stambena objekta sa stanovima za turiste. Ukupna bruto površina objekataje 2.046 kvadratnih metara, a imaće…

22 hits

petak april 19

Testiranja se privode kraju: Na jesen počinje sa radom kabl koji će Crnoj Gori donositi desetine miliona eura

Najveći energetski projekat, od sticanja nezavisnosti do danas ušao je u završnu fazu. Kako saznaje portal Standard, na jesen će zvanično biti pušten u rad energetski kabl kojim će biti…

43 hits

 
 
 
 
subota, 23 mart 2019 09:30

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila FOTO: RTCG

Kako je zvanično saopšteno portalu Standard iz Centralne banke, moratorijum će biti ukinut 24. aprilla.

"Obavještamo Vas da moratorijum u Atlas banci AD Podgorica može trajati do 24. aprila", objasnili su nam u Centralnoj banci Crne Gore.

Do sada od moratorijuma su izuzete obaveze plaćanja po osnovu potraživanja koja se odnose na zarade i druga lična primanja (plate, penzije, socijalna davanja i dr.) povjerilaca Atlas banke, naknade štete nastale po život i zdravlje i tekućih troškova koji su neophodni za redovno funkcionisanje Atlas banke. 

Kada je u pitanju dokapitalizacija Atlas banke, u CBCG ističu da interesovanje postoji, ali da do sada niko nije dostavio ponudu.

"Interesovanja za dokapitalizaciju Banke postoje. Međutim, saglasno članu 126 a Zakona o bankama, Centralnoj banci do danas nije podnešen zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća u Banci. Rok za upis i uplatu akcija ističe 30.03.2019. godine", saopštili su u Centralnoj banci.

f4b6dca0e2911082f0eb6e1df1a0e11d L

Ukoliko se ne izvrši dokapitalizacija Banke u cjelokupnom navedenom iznosu, po dobijanju rješenja o neuspješnosti emisije od strane Komisje za tržište kapitala, Centralna banka će razmotriti i preduzeti dalje aktivnosti i mjere za rješavanje stanja u Banci.

Podsjetimo, Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, te joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.