Standard.

srijeda jun 19

Potrošačka korpa u maju 648 eura

Vrijednost minimalne potrošačke korpe u maju je iznosila 647,9 eura što je neznatno manje u odnosu na april, saopšteno je iz Monstata.

61 hits

srijeda jun 19

Ne nasjedati na kafanske priče: Nema olakšica za zapošljavanje stranaca u Njemačkoj

Netačna je informacija da se od 1. januara iduće godine uvode dodatne olakšice za zapošljavanje stranaca u Njemačkoj, državljana zemalja koje nijesu članice Evropske unije, saopštili su Pobjedi iz Zavoda…

33 hits

srijeda jun 19

Na prodaju filijale, šalteri i ekspoziture Atlas banke

Prodaja bivših organizacionih jedinica, odnosno filijala, ekspozitura i šaltera Atlas banke biće obavljena u julu i avgustu, saopštila je stečajna uprava te finansijske institucije, prenose Dnevne novine.

130 hits

utorak jun 18

URA: DPS-ova Verica Maraš „Plantaže“ gura u propast

Bivša finansijska direktorica državne kompanije „Plantaže“, Valerija Saveljić kazala je danas na pres konferenciji Građanskog pokreta URA, da je pravosnažnom presudom Višeg suda konačno dobila satisfakciju za sve „zloupotrebe koje…

133 hits

 
 
 
 
subota, 23 mart 2019 09:30

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila

Ukoliko imate novac u Atlas banci, koji zbog uvedenog moratorijuma Centralne banke nijeste mogli podići sa računa, to ćete moći da učinite za mjesec dana.

Potvrđeno Standardu: Podizanje novca sa računa u Atlas banci moguće od 24. aprila FOTO: RTCG

Kako je zvanično saopšteno portalu Standard iz Centralne banke, moratorijum će biti ukinut 24. aprilla.

"Obavještamo Vas da moratorijum u Atlas banci AD Podgorica može trajati do 24. aprila", objasnili su nam u Centralnoj banci Crne Gore.

Do sada od moratorijuma su izuzete obaveze plaćanja po osnovu potraživanja koja se odnose na zarade i druga lična primanja (plate, penzije, socijalna davanja i dr.) povjerilaca Atlas banke, naknade štete nastale po život i zdravlje i tekućih troškova koji su neophodni za redovno funkcionisanje Atlas banke. 

Kada je u pitanju dokapitalizacija Atlas banke, u CBCG ističu da interesovanje postoji, ali da do sada niko nije dostavio ponudu.

"Interesovanja za dokapitalizaciju Banke postoje. Međutim, saglasno članu 126 a Zakona o bankama, Centralnoj banci do danas nije podnešen zahtjev za izdavanje odobrenja za sticanje kvalifikovanog učešća u Banci. Rok za upis i uplatu akcija ističe 30.03.2019. godine", saopštili su u Centralnoj banci.

f4b6dca0e2911082f0eb6e1df1a0e11d L

Ukoliko se ne izvrši dokapitalizacija Banke u cjelokupnom navedenom iznosu, po dobijanju rješenja o neuspješnosti emisije od strane Komisje za tržište kapitala, Centralna banka će razmotriti i preduzeti dalje aktivnosti i mjere za rješavanje stanja u Banci.

Podsjetimo, Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, te joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

N.D.L.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.