Standard.

četvrtak januar 23

Jedan od najbogatijih Crnogoraca kupio slovenački Adria Airways

Slovenačka kompanija Er Adriatik (Air Adriatic), u vlasništvu biznismena crnogorskog porijekla Izeta Rastodera, kupila je propalu slovenačku avio-kompaniju Adria Ervejs (Adria Airways) za 45.000 evra, piše portal exyuaviation.com.

443 hits

četvrtak januar 23

Vlada će bivšim radnicima Radoja Dakića isplatiti 910.000 eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Lejla

Vlada Crne Gore isplatiće bivšim radnicima "Radoja Dakića" 910.000 eura po osnovu presude Ustavnog suda.

130 hits

četvrtak januar 23

Ukinut krizni porez, ne zna hoće li rasti plate

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Krizni porez, koji je ukinut od januara, poslodavci moraju iskoristiti za povećanje zarada, jer je obračunavan na teret zaposlenog, kazali su Pobjedi iz Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata.

399 hits

četvrtak januar 23

Glavni grad platio 152.000 eura za dio imovine "Radoje Dakića"

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Privredni sud je rješenjem utvrdio da je Glavni grad za 151.900 eura kupio 1.267 kvadrata kolsko-pješačke površine imovine bivše fabrike "Radoja Dakića" u stečaju.

269 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 11:25

Pljevlja: Park na mjestu deponije "Maljevac"

EPCG počela je projekat fazne rekultivacije deponije “Maljevac” vrijedan oko 20 miliona eura. Rekultivacijom deponije, kako poručuju iz EPCG, dobiće se zeleni pojas i još jedan uređen park. 

Mediji su izvještavali o podizanju prašine, usljed jakog južnog vjetra, sa deponije “Maljevac” u Pljevljima. Iz EPCG poručuju da su zbog toga krenuli u rekultivaciju deponije “Maljevac”.

Podsjećaju, tokom protekle godine, u revitalizaciju deponije pepela i šljake utrošeno je blizu devet miliona eura, a čitav posao biće završen do 2023. godine do kada se očekuje da bude realizovan i projekat ekološke rekonstrukcije termoelektrane “Pljevlja”.

“U tom smislu, eksproprijacija zemljišta u pojasu 300 metara od deponije u zavrsnoj je fazi, a skoro osam miliona eura već je izdvojeno za rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa 68 porodica čija su imanja u neposrednoj blizini tog objekta”, saopšteno je iz EPCG.

Trenutno, izvode se radovi koji su počeli 22. Avgusta, a koji podrazumijevaju skidanje gornjeg humusnog sloja i uklanjanje rastinja i šiblja sa same lokacije i pristupnog puta.

“U okviru faznog rada odradiće se rekultivacija druge, prve i na kraju treće kasete, kao i izmještanje Paleškog potoka”, poručuju iz EPCG.

EPCG je, kako dodaju, dobila građevinsku dozvolu, a Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, krajem jula ove godine, potpisala Ugovor vrijedan oko četiri miliona eura i trebalo bi da, sredinom septembra, počne realizaciju ugovorenog posla na rekultivaciji kasete II sa konzorcijumom koji je dobio ovaj posao.

“Rekultivacijom deponije dobiće se zeleni pojas na kojem će biti zasađeno odgovarajuće rastinje i drveće čime će Pljevlja dobiti još jedan uređen parkovski prostor”, navodi se u saopštenju EPCG.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.