Standard.

nedjelja septembar 15

Preko milion eura na računu ima 71 osoba u Crnoj Gori

Depozit veći od milion eura na kraju avgusta ima 71 fizičko lice, kazali su Danu iz Centralne banke CBCG, pozivajući se na mjesečne izvještaje koje im banke dostavljaju.

298 hits

subota septembar 14

Agencija Standard & Poor’s potvrdila stabilan izgled za Crnu Goru

Agencija za kreditni rejting “Standard&Poors” objavila je novi Izvještaj za Crnu Goru kojim je potvrdila dosadašnji izgled naše zemlje, koji je označen kao ”stabilan”, uz zadržavanja ocjene B+ / B,…

365 hits

subota septembar 14

EPCG potpisuje ugovor sa austrijskom kompanijom o izgradnji vjetroelektrane Gvozd

Elektroprivreda će ubrzo sa austrijskom kompanijom Ivicom holding GmbH potpisati ugovor o zajedničkom razvoju projekta o izgradnji vjetroelektrane (VE) Gvozd, najavio je u intervjuu za Pobjedu izvršni rukovodilac Direkcije za…

373 hits

petak septembar 13

EPCG: Prosječan avgustovski račun 40 eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Jovana

Prosječan avgustovski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 40,28 eura, saopšteno je iz…

525 hits

 
 
 
 
utorak, 10 septembar 2019 11:25

Pljevlja: Park na mjestu deponije "Maljevac"

EPCG počela je projekat fazne rekultivacije deponije “Maljevac” vrijedan oko 20 miliona eura. Rekultivacijom deponije, kako poručuju iz EPCG, dobiće se zeleni pojas i još jedan uređen park. 

Mediji su izvještavali o podizanju prašine, usljed jakog južnog vjetra, sa deponije “Maljevac” u Pljevljima. Iz EPCG poručuju da su zbog toga krenuli u rekultivaciju deponije “Maljevac”.

Podsjećaju, tokom protekle godine, u revitalizaciju deponije pepela i šljake utrošeno je blizu devet miliona eura, a čitav posao biće završen do 2023. godine do kada se očekuje da bude realizovan i projekat ekološke rekonstrukcije termoelektrane “Pljevlja”.

“U tom smislu, eksproprijacija zemljišta u pojasu 300 metara od deponije u zavrsnoj je fazi, a skoro osam miliona eura već je izdvojeno za rješavanje imovinsko pravnih odnosa sa 68 porodica čija su imanja u neposrednoj blizini tog objekta”, saopšteno je iz EPCG.

Trenutno, izvode se radovi koji su počeli 22. Avgusta, a koji podrazumijevaju skidanje gornjeg humusnog sloja i uklanjanje rastinja i šiblja sa same lokacije i pristupnog puta.

“U okviru faznog rada odradiće se rekultivacija druge, prve i na kraju treće kasete, kao i izmještanje Paleškog potoka”, poručuju iz EPCG.

EPCG je, kako dodaju, dobila građevinsku dozvolu, a Agencija za zaštitu prirode i životne sredine, krajem jula ove godine, potpisala Ugovor vrijedan oko četiri miliona eura i trebalo bi da, sredinom septembra, počne realizaciju ugovorenog posla na rekultivaciji kasete II sa konzorcijumom koji je dobio ovaj posao.

“Rekultivacijom deponije dobiće se zeleni pojas na kojem će biti zasađeno odgovarajuće rastinje i drveće čime će Pljevlja dobiti još jedan uređen parkovski prostor”, navodi se u saopštenju EPCG.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.