Standard.

petak decembar 13

ANB za opremu izdvaja gotovo dva miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Za potrebe rada Agencije za nacionalnu bezbjednost za iduću godinu iz državne kase biće izdvojeno 8.728.434 eura, predviđeno je Prijedlogom budžeta, koji je nedavno usvojila Vlada.

56 hits

četvrtak decembar 12

BRAVO ZA VLADU! Umjesto novogodišnjeg koktela donIraće novac Dječijoj bolnici

Premijer Duško Marković odlučio je da ove godine ne bude novogodišnjeg koktela za funkcionere i goste kao što je to bila praksa ranijih godina. 

217 hits

četvrtak decembar 12

Banjević: Radićemo na optimizaciji radnika i usklađivanju zarada u Montenegro Airlines-u

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

278 hits

četvrtak decembar 12

Nurković: Ne vidim razlog da SD ne podrži ulaganje u Montenegro Airlines iako su se protivili davanju Aerodroma u zakup

Notorna je laž i bolesna tendencija, neutemeljenih stručnjaka koji tvrde da će država platiti 32 miliona eura duga nacionalnog avio prevoznika prema Aerodromima i da će taj novac ostati koncesionaru,…

508 hits

 
 
 
 
subota, 16 novembar 2019 14:06

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Prema podacima najnovijeg Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,31 EUR, u Hrvatskoj 1,34 EUR, a u Albaniji 1,44 EUR.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gdje košta 1,27 EUR, odnosno 1,11 EUR i 1,16 EUR.

Eurosuper 95 je u Evropi najjeftiniji u Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj gdje koŠta po 1,11 EUR, a najskuplji u Holandiji 1,67 EUR.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,26 EUR. Eurodizel u Albaniji košta 1,43 EUR, Srbiji 1,38 EUR, a Hrvatskoj 1,32 EUR.

Litar eurodizela je jeftiniji u BiH i Sjevernoj Makedoniji gdje košta 1,17 EUR, odnosno 1,01 EUR.

Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Sjeverne Makedonije, a najskuplji Švedske i Velike Britanije po 1,52 EUR za litar.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 15. oktobra kada su eurosuper 95 i 98 pojeftinili tri centa, dok je cijena eurodizela ostala nepromijenjena.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u okruženju.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.