Standard.

utorak avgust 21

Preko milion i po putnika na crnogorskim aerodromima

Na oba crnogorska aerodroma u periodu od 1. januara do 19. avgusta opsluženo je oko 1.600.000 putnika, čak 180 hiljada više nego u istom periodu prošle godine.

51 hits

utorak avgust 21

Veći minimalac i manji doprinos samo ako svi plaćaju porez

Radna grupa sastavljena od predstavnika Vlade, sindikata i poslodavaca privodi kraju razgovore, odnosno analizu efekata povećanja minimalne zarade i smanjenje opterećenja na plate, koje bi trebalo da se primijeni od…

10 hits

ponedjeljak avgust 20

EPCG će isplatiti akcionarima 55,3 miliona eura dividende

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će isplatiti akcionarima 55.282.227 eura dividende, odlučeno je na danas održanoj 16. redovnoj Skupštini akcionara.

16 hits

ponedjeljak avgust 20

Cijene goriva ostaju iste

Cijena goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati narednih 15 dana, saopšteno je portalu Standard u Ministarstvu ekonomije.

10 hits

ponedjeljak avgust 20

Cijene goriva ostaju iste

Objavljeno u: Ekonomija

 
 
 
 
utorak, 16 januar 2018 10:20

Regionalni vodovod omogućio dolazak investitora

Od 2006. godine u realizaciju završenih projekata vezanih za vodosnabdijevanje u Crnoj Gori, uloženo je više od 250 miliona eura, od čega za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema oko 82 miliona, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Regionalni vodovod Regionalni vodovod

U intervjuu koji je dao za časopis Vode Crne Gore", koji priprema Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, on je podsjetio da se naša zemlja svrstava u red najatraktivnijih globalnih turističkih destinacija, ali da je špic ljetnje turističke sezone karakterisala nestašice vode.

"Problem je riješen zahvaljujući viziji Vlade Crne Gore prioritetnom završetku prve faze regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje. Da je opravdanost ove investicije nesporna, najbolje pokazuje ogroman uticaj projekta na podizanje kvaliteta života lokalnog stanovništva i razvoj turizma, kroz poboljšanje investicionog ambijenta koji je omogućio dolazak investitora koji u prestižne turističke projekte na Crnogorskom primorju investiraju više od dvije milijarde eura Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay", rekao je Radulović.

Dalje je precizirao kako je izgrađeno i rehabilitovano oko 150 kilometara vodovodne i oko 190 kilometara kanalizacione mreže, zatim pumpne stanice i rezervoari, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mojkovcu, Zabljaku, Kotoru i Tivtu, Budvi i Nikšiću, obnovljeno postojeće i najavljen početak izgradnje novog postrojenja u Podgorici.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.