Standard.

četvrtak novembar 15

Vjetroelektrana na Možuri u funkciji do kraja novembra

Vjetroelektrana na Možuri trebalo bi da počne sa probnim radom do kraja novembra, saznaje Pobjeda.

20 hits

četvrtak novembar 15

Ponuda Wizz Aira: Popust od 10 odsto na rezervacije grupnih karata u narednih sedam dana

WizzAir, od danas, pa u narednih sedam dana, nudi popust od 10 odsto na grupe od 11 i više osoba za sve letove koji su u opticaju tokom zimske sezone.

13 hits

četvrtak novembar 15

PKCG: Sinergijom do dobrih rezultata u zapošljavanju

Za smanjenje nezaposlenosti u Crnoj Gori neophodna je sinergija svih aktera u toj oblasti. Uz dobru analizu, sistemski i sveobuhvatan pristup izazovu zapošljavanja, naročito sezonskog, realno je očekivati dobre rezultate.…

11 hits

srijeda novembar 14

Paunović: Budžet za narednu godinu usmjeren na jačanje infrastrukture i efikasniji javni servis prema građanima

Budžet za narednu godinu, koji iznosi blizu 2,4 milijarde eura, pripremljen je kao razvojni i usmjeren na jačanje infrastrukture i unapređenje i efikasniji javni servis prema građanima, kazao je za Standard…

36 hits

 
 
 
 
utorak, 16 januar 2018 10:20

Regionalni vodovod omogućio dolazak investitora

Od 2006. godine u realizaciju završenih projekata vezanih za vodosnabdijevanje u Crnoj Gori, uloženo je više od 250 miliona eura, od čega za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema oko 82 miliona, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Regionalni vodovod Regionalni vodovod

U intervjuu koji je dao za časopis Vode Crne Gore", koji priprema Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, on je podsjetio da se naša zemlja svrstava u red najatraktivnijih globalnih turističkih destinacija, ali da je špic ljetnje turističke sezone karakterisala nestašice vode.

"Problem je riješen zahvaljujući viziji Vlade Crne Gore prioritetnom završetku prve faze regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje. Da je opravdanost ove investicije nesporna, najbolje pokazuje ogroman uticaj projekta na podizanje kvaliteta života lokalnog stanovništva i razvoj turizma, kroz poboljšanje investicionog ambijenta koji je omogućio dolazak investitora koji u prestižne turističke projekte na Crnogorskom primorju investiraju više od dvije milijarde eura Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay", rekao je Radulović.

Dalje je precizirao kako je izgrađeno i rehabilitovano oko 150 kilometara vodovodne i oko 190 kilometara kanalizacione mreže, zatim pumpne stanice i rezervoari, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mojkovcu, Zabljaku, Kotoru i Tivtu, Budvi i Nikšiću, obnovljeno postojeće i najavljen početak izgradnje novog postrojenja u Podgorici.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.