Standard.

utorak februar 20

Godišnje se štednjom u crnogorskim bankama, na 1.000 zaradi od 7,5 do 21 euro

Ukoliko želite da štedite u crnogorskim bankama, za uloženih 1.000 eura na godinu dana zaradićete od 7,5 do 21 euro.

33 hits

utorak februar 20

Poslodavci sakrili 22,3 miliona eura doprinosa

Poreski inspektori su u prošloj godini kroz 1.369 kontrola tačnosti obračunavanja, prijavljivanja i plaćanja poreza i doprinosa na zarade zaposlenih utvrdili da nije plaćeno još blizu 22,3 miliona eura, rečeno…

7 hits

ponedjeljak februar 19

Češki milijarder najbliži kupovini crnogorskog Telenora

Švedska kompanija "Modern Times" prodala je radiodifuznu grupu "Nova" češkoj PPF grupaciji, saopštile su obje strane. Očekuje se da će PPF kupiti bugarski telekomunikacioni ogranak norveškog Telenora, zajedno sa svojim…

204 hits

ponedjeljak februar 19

Agrobudžet predstavljen u Golubovcima i Tuzima

Mjere podrške poljoprivrednoj proizvodnji definisane Agrobudžetom za ovu godinu, predstavljene su danas poljoprivrednim proizvođačima u Golubovcima i Tuzima.

6 hits

 
 
 
 
utorak, 16 januar 2018 10:20

Regionalni vodovod omogućio dolazak investitora

Od 2006. godine u realizaciju završenih projekata vezanih za vodosnabdijevanje u Crnoj Gori, uloženo je više od 250 miliona eura, od čega za nastavak izgradnje regionalnog vodovodnog sistema oko 82 miliona, kazao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Regionalni vodovod Regionalni vodovod

U intervjuu koji je dao za časopis Vode Crne Gore", koji priprema Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, on je podsjetio da se naša zemlja svrstava u red najatraktivnijih globalnih turističkih destinacija, ali da je špic ljetnje turističke sezone karakterisala nestašice vode.

"Problem je riješen zahvaljujući viziji Vlade Crne Gore prioritetnom završetku prve faze regionalnog vodovodnog sistema za Crnogorsko primorje. Da je opravdanost ove investicije nesporna, najbolje pokazuje ogroman uticaj projekta na podizanje kvaliteta života lokalnog stanovništva i razvoj turizma, kroz poboljšanje investicionog ambijenta koji je omogućio dolazak investitora koji u prestižne turističke projekte na Crnogorskom primorju investiraju više od dvije milijarde eura Portonovi, Porto Montenegro, Luštica Bay", rekao je Radulović.

Dalje je precizirao kako je izgrađeno i rehabilitovano oko 150 kilometara vodovodne i oko 190 kilometara kanalizacione mreže, zatim pumpne stanice i rezervoari, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Mojkovcu, Zabljaku, Kotoru i Tivtu, Budvi i Nikšiću, obnovljeno postojeće i najavljen početak izgradnje novog postrojenja u Podgorici.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.