Standard.

subota novembar 16

Fabris: Da nijesmo imali euro, naš rast bio znatno sporiji

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Najbolji indikator očuvanog povjerenja u bankarski sistem predstavlja rast ukupnih depozita, koji su tokom prvih devet mjeseci ostvarili rast od 9,23 odsto, ukupan profit poslovnih banaka iznosi 48,6 miliona eura,…

143 hits

subota novembar 16

Cijena eurodizela na regionalnom prosjeku

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

88 hits

petak novembar 15

Podmorski kabl pušten u rad! Đukanović: "Veliki dan za Crnu Goru, pokazali smo šta možemo dati Evropskoj uniji"

Ovo je veliki dan za Crnu Goru i Italiju, dvije tradicionalno prijateljske zemlje, koje je Jadransko more spojilo zauvijek, rekao je predsjednik naše države Milo Đukanović, nakon puštanja u rad…

422 hits

 
 
 
 
Balša Knežević

Balša Knežević

petak, 15 novembar 2019 13:47

Opozicija traži interpelaciju Pažina

Svi poslanici opozicije, osim Demokrata, potpisali su i poslali predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, zahtjev da zakaže sjednicu na kojoj bi se izvršila interpelcija (skupštinsko ispitivanje) ministra pravde Zorana Pažina, saopštili su na današnjoj pres konferenciji lideri Demorkatskog fronta.

petak, 15 novembar 2019 13:27

Ćatoviću po sedmi put odloženo suđenje

Suđenje Bjelopoljcu Elvisu Ćatoviću (32), optuženom za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora, u bjelopoljskom Višem sudu opet je odloženo.

Još jedna inicijativa Crnogorske kultturne mreze (CKM) za naš Nikšić koju smo uputili našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću se sprovodi u djelo. Ove godine nakon rekonstrukcije sportskog poligona kod OŠ Braća Ribar u Rastocima počinje rekonstrukcija Hrama crnogorske kulture zgrade Zahumlja, saopšteno je iz CKM-a.

petak, 15 novembar 2019 08:20

Danas promjenjivo, povremeno kiša

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, povremeno kiša, naročito u popodnevnim satima i tokom noći, prvenstveno u južnim i centralnim predjelima.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, kazali su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) i dodali da je saobraćaj na putu Mojkovac - Đurđevića Tara i dalje obustavljen.

Vlada je kasno sinoć usvojila Prijedlog budžeta za narednu godinu...

petak, 15 novembar 2019 07:50

Pucnjava na Cetinju, ranjen mladić

Cetinjanin Jovan Vujović (23) ranjen je u noći između srijede i četvrtka na teritoriji tog grada, piše Portal Analitika.

Podmorski kabl između Crne Gore i Italije biće pušten u rad danas, a to je ujedno najveći energetski projekat, od sticanja nezavisnosti. U Peskari, kabl će svečano pustiti predsjednik Italije Sergio Matarela, a sa crnogorske strane predsjednik naše države Milo Đukanović sa čelnicima kompanije Terna.

Komunalna inspekcija juče je tokom kontrole pronašla u prekršaju tri taksi vozila udruženja Lider jer nijesu imali ovjerene cjenovnike.

Pripadnici Vojske Crne Gore Duško Radenović i Miloš Kulić bili su u direktnom kontaktu sa kokainom koji je trebalo da školskim brodom Jadran bude prokrijumčaren do Istanbula, odnosno sa drogom koja je skladištena u vojnom magacinu Opatovo, a koja je bila namijenjena uličnoj prodaji u Tivtu.