Standard.

petak decembar 13

ANB za opremu izdvaja gotovo dva miliona eura

Objavljeno u: Ekonomija

by Samir

Za potrebe rada Agencije za nacionalnu bezbjednost za iduću godinu iz državne kase biće izdvojeno 8.728.434 eura, predviđeno je Prijedlogom budžeta, koji je nedavno usvojila Vlada.

52 hits

četvrtak decembar 12

BRAVO ZA VLADU! Umjesto novogodišnjeg koktela donIraće novac Dječijoj bolnici

Premijer Duško Marković odlučio je da ove godine ne bude novogodišnjeg koktela za funkcionere i goste kao što je to bila praksa ranijih godina. 

213 hits

četvrtak decembar 12

Banjević: Radićemo na optimizaciji radnika i usklađivanju zarada u Montenegro Airlines-u

Da će biti otpuštanja u Montenegro Airlinesu potvrdio je direktor te kompanije Živko Banjević. 

274 hits

četvrtak decembar 12

Nurković: Ne vidim razlog da SD ne podrži ulaganje u Montenegro Airlines iako su se protivili davanju Aerodroma u zakup

Notorna je laž i bolesna tendencija, neutemeljenih stručnjaka koji tvrde da će država platiti 32 miliona eura duga nacionalnog avio prevoznika prema Aerodromima i da će taj novac ostati koncesionaru,…

502 hits

 
 
 
 
Samir

Samir

Bivši košarkaš Milan Gurović danas će biti saslušan u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici nad kćerkom i suprugom.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da se u Donbasu neće desiti Srebrenica, jer je Ukrajina "drugačija zemlja koja poštuje svoje građane".

Odbor za razgraničenje Glavnog grada sa Opštinom Tuzi predložio je odluku o prenosu osnivačkih prava Glavnog grada na Opštinu Tuzi koja je sastavni dio odluke o uređenju međusobnih odnosa koja će stupiti na snagu 1. januara 2020. godine, pa je Opština Tuzi bila obavezna da u budžetu za narednu godinu predvidi sredstva za finansiranje KIC-a Malesija, saopštili su iz PG biroa.

petak, 13 decembar 2019 07:12

Miris kostiju, zadah mržnje

Prvi put je Srpska pravoslavna crkva nosila mošti Svetog Vasilija Ostroškog u vrijeme ,,uspravljanja srpstva” i raspirivanja nacionalističke mržne. Drugi put, nakon krvavog balkanskog rata, čudotvorca je cjelivao Radovan Karadžić, mirotvorac iz Dejtona. Što nas očekuje nakon trećeg obrednog iznošenja mošti sveca?

Goran Marković (35) uhapšen je sinoć nakon što je ukrao motorno vozilo ,,man“ na Zlatici u trenutku dok je prevoznik A. H. iz Prijepolja izašao da kupi vodu.

Za potrebe rada Agencije za nacionalnu bezbjednost za iduću godinu iz državne kase biće izdvojeno 8.728.434 eura, predviđeno je Prijedlogom budžeta, koji je nedavno usvojila Vlada.

Istražitelji provjeravaju imovinu Podgoričanina Stefana Đukića (Mandić) (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – saznaje Pobjeda.

petak, 13 decembar 2019 06:55

EU produžila ekonomske sankcije Rusiji

Šefovi država ili vlada EU produžili su za šest mjeseci ekonomske sankcije Rusiji uvedene 2014. poslije ruskog pripajanja Krima, saopštilo je predsjedništvo Evropskog savjeta.

Novim Kućnim redom koji je propisala predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, sva lica prije ulaska u sudnicu dužna su da službenicima obezbjeđenje predaju prenosne elektronske uređaje, odnosno telefone i računare.Kako je precizirano članom 28 Kućnog reda koji je juče stupio na snagu, po prenosnim elektronskim uređajima podrazumijevaju se i tableti, usb memorija, pametni satovi, elektronski čitači knjige, ili bilo koji drugi uređaji za audio-vizuelno snimanje.

Prvi rezultati istrage beogradske policije povodom oružanog napada na nikšićkog biznismena Miodraga Daku Davidovića (62) upućuju na to da je pucano sa razdaljine od oko 60 metara, a da je snajperski hitac bio precizan, međutim putanju je donekle poremetilo debelo staklo hotela “Kraun plaza”, što je Nikšićaninu i spasilo život.