Standard.

subota septembar 22

Simović u Nikšiću otvorio pčelarsku manifestaciju: I u sektoru pčelarstva zajedno slavimo nove razvojne iskorake 

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Otvarajući manifestaciju “Pčelarski dani 2018” koja se tradicionalno održava u Nikšiću, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović izrazio je zadovoljstvo da je danas zajedno sa vrijednim pčelarima u Nikšiću, u septembarskim danima, kada Nikšić slavi nove razvojne iskorake – u privredi, modernom urbanom razvoju i…

9 hits

subota septembar 22

FOTO - Pokazali građanima arsenal naoružanja: Policija upoznala Bjelopoljce sa radom službi

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Povodom predstojećeg Dana unutrašnjih poslova drugog oktobra, Uprava policije i Centar bezbjednosti Bijelo Polje danas su na gradskom trgu organizovali, taktičko-tehnički zbor, u okviru kojeg je izloženo naoružanje i materijalno-tehnička…

55 hits

subota septembar 22

U puteve u Piperima u ovoj godini uloženo 280.000 eura

Objavljeno u: Gradovi

by Ana Šofranac

Glavni grad je u protekle četiri godine uložio skoro milion eura u izgradnji putne infrastrukture i vodovodne mreže u Piperima. To je put kojim ćemo nastaviti i u narednom periodu…

12 hits

četvrtak septembar 20

Porto Montenegru otpisano 5,6 miliona eura

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta…

18 hits

 
 
 
 

Na magistralnom putu ka tunelu Sozina došlo je do odrona, ali na svu sreću niko nije povrijeđen.

Glavni grad je u protekle četiri godine uložio skoro milion eura u izgradnji putne infrastrukture i vodovodne mreže u Piperima. To je put kojim ćemo nastaviti i u narednom periodu i skupa sa našim prijetaljima iz Pipera, u susret usvajanju budžeta za naredni period, pokušati da prepoznamo šta su prioriteti razvoja ovoga kraja, izjavio je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na obilasku novoasfaltiranih putnih pravaca na području MZ Piperi.

Povodom predstojećeg Dana unutrašnjih poslova drugog oktobra, Uprava policije i Centar bezbjednosti Bijelo Polje danas su na gradskom trgu organizovali, taktičko-tehnički zbor, u okviru kojeg je izloženo naoružanje i materijalno-tehnička sredstva koja koriste u radu.

Otvarajući manifestaciju “Pčelarski dani 2018” koja se tradicionalno održava u Nikšiću, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović izrazio je zadovoljstvo da je danas zajedno sa vrijednim pčelarima u Nikšiću, u septembarskim danima, kada Nikšić slavi nove razvojne iskorake – u privredi, modernom urbanom razvoju i brojnim dugim sferama.

četvrtak, 20 septembar 2018 14:14

Porto Montenegru otpisano 5,6 miliona eura

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas Dejvid Margason potpisali su Ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura.

Od 13.000 zahtjeva za legalizaciju bespravnih objekata koji su pristigli Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada tek stotinjak njih je objavljeno na sajtu Glavnog grada iako je po Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata propisano da se moraju objavti na internet stranici nadležnog organa lokalne uprave podnijeti na obrascima propisanim Pravilnikom o obrascima zahtjeva i izjava u postupku legalizacije bespravnih objekata.

Iako je aneksom ugovora, koji je Direkcija javnih radova potpisala sa firmom Met-alu plast, bilo predviđeno da izgradnja objekta Srednje stručne škole u Golubovcima bude završena do 15. septembra ove godine, rok je ponovo pomjeren. Prethodno nije ispoštovan ni prvobitni ugovor, kojije definisao da će pomenuti objekat biti završen do kraja marta ove godine. Ovoga puta rok je pomjeren za tri mjeseca, tj. za kraj ove godine, kada je, kako su precizirali iz Direkcije “tehnički rok za završetak preostalih radova”.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović uručili su ključeve za 75 stambene jedinice za penzionere u Nikšiću.