Standard.

srijeda jun 19

Bolji uslovi za pacijente i osoblje Doma zdravlja Berane

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Rekonstrukcija beranskog Doma zdravlja, u okviru druge faze Projekta energetske efikasnosti, doprinijeće boljim i komfornijim uslovima za pacijente i osoblje te ustanove, što je još jedan dokaz da je briga…

22 hits

srijeda jun 19

Predaja dokumentacije za srednju školu u Golubovcima u OŠ “Milan Vukotić”

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Prjava na konkurs za upis učenika u prvi razred Srednje mješovite škole u Golubovcima za školsku 2019/20 godinu podnosi se, kao i u ostalim ustanovama, od 17. do 21. juna,…

22 hits

srijeda jun 19

Vuković u Zeti: Počinje gradnja vodovoda u Berislavcima, završeni srednja stručna škola i dnevni centar

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zajedno sa predsjednicom Opštine Golubovci Tanjom Stajović obišao niz kapitalnih projekata na teritoriji Golubovaca. Zavšrena zgrada srednje stručne škole je još jedno završeno krupno obećanje za stanovnike…

63 hits

srijeda jun 19

Vlada treba da uvede prinudnu upravu u Kotor

Ukoliko predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović ne zakaže sjednicu u propisanom roku, kriza u kotorskom lokalnom parlamentu, sva je prilika, završiće se uvođenjem prinudne uprave, jer opomena Vlade Crne Gore zbog…

16 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 18:00

"Dani vina i ukljeve": Dobra posjećenost, nagrade proizvođačima vina i "Crvena jabuka"

Drugi je dan festivala "Dani vina i ukljeve" u Virpazaru. Direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj zadovoljan je posjetom, koje je još bolja nego prvoga dana festivala, a nadaju se i dobroj prodaji vina.

"Dani vina i ukljeve": Dobra posjećenost, nagrade proizvođačima vina i "Crvena jabuka" FOTO: Info biro

"Lijepo vrijeme nas je poslužilo i danas. Izlagači su u velikom broju predstavili svoje proizvode. Dodijeljene su nagrade za najbolja vina. Smatramo da je manifestacija opravdala očekivanja i da su najbolja vina nagrađena, a da su naši gosti i posjetioci zadovoljni manifestacijom, kako sa kulturno zabavnim programom, tako i sa proizvodima koji su ovdje izloženi", kazao je Kukalj. 

Direktor TO Bar se osvrnuo i na vrijeme održavanja festivala.

"Kada govorimo o periodu održavanja festivala, zaista još ne možemo reći sa sigurnošću fiksan datum jer on uvijek zavisi i od vremenskih uslova, ali i od nekih drugih. Organizacioni odbor će se svakako sastati i donijeti odluku o budućem periodu održavanja festivala", rekao je on.

virpazar

O tome je govorio i Ilija Klisić, predsjednik Udruženja vinara Crmnički vranac:

"Ovogodišnji, 22. festival održan u jednom terminu gdje nemamo problema ni sa snijegom ni sa kišom, nego imamo jedan lijepi proljećni dan gdje svi posjetioci mogu da uživaju u svim dražima Crmničkog vina. Mislim da bi trebalo ovo podržati i da se mi odbijemo od decembra i januara mjeseca, da sačekamo lijepo vrijeme i mislim da je ovo bolji termin od prethodnih. Ja sam za to da se ovaj festival ubuduće održava u prvom vikendu marta i da to jednom za sva vremena zabilježimo", zaključio je Klisić.

Mladen Rakčević, proizvođač vina, dobitnik jedne zlatne i dvije srebrene medalje je iako početnik, vrlo zadovoljan i ponosan.

"Imponuje mi da sa ovakvim kolegama izađem na binu, i to što sam uzeo jedno zlato i dva srebra. Ovo zlato je za moje vino Pečalbar koje je osvojilo takođe zlatnu medalju na festivalu Montevino prije desetak dana. Ove nagrade obavezuju da se nastavi jednim ovakvim tempom, da se prave kvalitetna vina sa puno ljubavi. Ja prvi put učestvujem na ovom festivalu, lijepo je bilo, dosta naroda, lijepo vrijeme, lijepa vina i nadam se da će iz godine u godinu ovaj festival biti još bolje organizovan", kazao je on.

 

Izvor: Info Biro

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.