Standard.

petak april 19

Najviše divljih barki u Perastu

Inspekcije će tokom sezone imati pojačane kontrole radi povećanja stepena sigurnosti i bezbjednosti na moru, a inspektor Željko Lompar kaže da će Perast biti u fokusu zbog problema nelegalnog prevoza…

18 hits

četvrtak april 18

Herceg Novi: Urađeno idejno rješenje igrališta i teretane na otvorenom na Gomili

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog uradila je Idejno rješenje dječijeg igrališta i teretane na otvorenom u naselju Gomila, saopšteno je iz lokalne uprave. Kako se navodi u saopštenju, slijedi…

21 hits

četvrtak april 18

Opština Budva neće odgovoriti Raduloviću

Opština Budva neće odgovarati Ministarstvu turizma i održivog razvoja oko privremenih lokacija, jer je svoj stav odavno saopštila, kazao je juče predsjednik budvanske opštine Marko Bato Carević, prenose Dnevne novine.

24 hits

četvrtak april 18

Redovan saobraćaj u Donjoj Gorici za osam dana

Asfalterski radovi na obje strane donjogoričkog bulevara trebalo bi da budu završeni do 26. aprila. Uporedo s tim, biće izgrađeni i preostali dio trotoara, postavljena rasvjeta, vertikalna saobraćajna signalizacija i…

22 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 18:00

"Dani vina i ukljeve": Dobra posjećenost, nagrade proizvođačima vina i "Crvena jabuka"

Drugi je dan festivala "Dani vina i ukljeve" u Virpazaru. Direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj zadovoljan je posjetom, koje je još bolja nego prvoga dana festivala, a nadaju se i dobroj prodaji vina.

"Dani vina i ukljeve": Dobra posjećenost, nagrade proizvođačima vina i "Crvena jabuka" FOTO: Info biro

"Lijepo vrijeme nas je poslužilo i danas. Izlagači su u velikom broju predstavili svoje proizvode. Dodijeljene su nagrade za najbolja vina. Smatramo da je manifestacija opravdala očekivanja i da su najbolja vina nagrađena, a da su naši gosti i posjetioci zadovoljni manifestacijom, kako sa kulturno zabavnim programom, tako i sa proizvodima koji su ovdje izloženi", kazao je Kukalj. 

Direktor TO Bar se osvrnuo i na vrijeme održavanja festivala.

"Kada govorimo o periodu održavanja festivala, zaista još ne možemo reći sa sigurnošću fiksan datum jer on uvijek zavisi i od vremenskih uslova, ali i od nekih drugih. Organizacioni odbor će se svakako sastati i donijeti odluku o budućem periodu održavanja festivala", rekao je on.

virpazar

O tome je govorio i Ilija Klisić, predsjednik Udruženja vinara Crmnički vranac:

"Ovogodišnji, 22. festival održan u jednom terminu gdje nemamo problema ni sa snijegom ni sa kišom, nego imamo jedan lijepi proljećni dan gdje svi posjetioci mogu da uživaju u svim dražima Crmničkog vina. Mislim da bi trebalo ovo podržati i da se mi odbijemo od decembra i januara mjeseca, da sačekamo lijepo vrijeme i mislim da je ovo bolji termin od prethodnih. Ja sam za to da se ovaj festival ubuduće održava u prvom vikendu marta i da to jednom za sva vremena zabilježimo", zaključio je Klisić.

Mladen Rakčević, proizvođač vina, dobitnik jedne zlatne i dvije srebrene medalje je iako početnik, vrlo zadovoljan i ponosan.

"Imponuje mi da sa ovakvim kolegama izađem na binu, i to što sam uzeo jedno zlato i dva srebra. Ovo zlato je za moje vino Pečalbar koje je osvojilo takođe zlatnu medalju na festivalu Montevino prije desetak dana. Ove nagrade obavezuju da se nastavi jednim ovakvim tempom, da se prave kvalitetna vina sa puno ljubavi. Ja prvi put učestvujem na ovom festivalu, lijepo je bilo, dosta naroda, lijepo vrijeme, lijepa vina i nadam se da će iz godine u godinu ovaj festival biti još bolje organizovan", kazao je on.

 

Izvor: Info Biro

 

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.