Standard.

ponedjeljak oktobar 14

Tivat: U more ulivaju blato i mulj, prijava protiv turske firme

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

More u naselju Donja Lastva u Tivtu ponovno jutros je bilo prekriveno velikim mrljama od ogromnih količina vode pomiješane sa zemljom i blatom, a koja se u more uliva kroz…

31 hits

ponedjeljak oktobar 14

Završeno uređenje parking prostora pored groblja Čepurci

Pejzažno uređenje parking prostora pored gradskog groblja Čepurci završeno je danas, saopšteno je na Fejsbuk stranici preduzeća Zelenilo.

68 hits

ponedjeljak oktobar 14

Gimnazija „Slobodan Škerović“ predstavljena kao dio turističke ponude Glavnog grada

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Podgorička Gimnazija kao jedan od simbola kulture i duhovnosti ovog grada zaslužuje svoje mjesto na turističkoj mapi, a u prilog tome govori i sve veće interesovanje turista za ovaj lokalitet,…

51 hits

nedjelja oktobar 13

Protest mještana: Farmu svinja izmjestiti iz Spuža

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani naselja u Spužu su, sa današnjeg protesta, zatražili da se farma svinja iseli iz tog mjesta na drugu lokaciju, gdje će biti sprovedene sve mjere za zaštitu životne sredine. 

470 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 10:04

Petrovac: Dom za stare, gradnja dodatnog objekta u punom je jeku

Petrovac: Dom za stare, gradnja dodatnog objekta u punom je jeku FOTO: Boka News

Ženski franjevački samostan Sveti Vid u Petrovcu od 1966. godine postao je neformalan Dom za nezbrinuta, usamljena i bolesna stara lica sa teritorije Budve i Petrovca.

Vođene ljubavlju i humanošću šest časnih sestara koje vode ovaj Dom, pokrenule su izgradnju dodatnog objekta koji će na površini od oko 800 metara kvadratnih obezbijediti dodatnih 33 ležaja.

Završetak grubih radova očekuje se do Nove godine.

Dozvolu za gradnju novog Doma crkva Sveti Vid dobila je jos krajem 2015. godine kada je od tadašnjeg predsjednika Opštine dobila i plaćene komunalij, piše Boka news.

Iznos od 100 hiljada eura za grube radove dobili su od Opštine Budva 2018. godine, dok je 80 hiljada dolara dobijeno od Biskupske konferencije Američke crkve, što je združeno sa njihovom ušteđevinom dovoljno za plaćanje radne snage. Kako cijela zamisao košta mnogo više, oko kompletne realizacije, prema riječima sestre Drite, uzdaju se u Boga i ljude dobre volje.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.