Standard.

ponedjeljak oktobar 14

Tivat: U more ulivaju blato i mulj, prijava protiv turske firme

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

More u naselju Donja Lastva u Tivtu ponovno jutros je bilo prekriveno velikim mrljama od ogromnih količina vode pomiješane sa zemljom i blatom, a koja se u more uliva kroz…

31 hits

ponedjeljak oktobar 14

Završeno uređenje parking prostora pored groblja Čepurci

Pejzažno uređenje parking prostora pored gradskog groblja Čepurci završeno je danas, saopšteno je na Fejsbuk stranici preduzeća Zelenilo.

68 hits

ponedjeljak oktobar 14

Gimnazija „Slobodan Škerović“ predstavljena kao dio turističke ponude Glavnog grada

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Podgorička Gimnazija kao jedan od simbola kulture i duhovnosti ovog grada zaslužuje svoje mjesto na turističkoj mapi, a u prilog tome govori i sve veće interesovanje turista za ovaj lokalitet,…

51 hits

nedjelja oktobar 13

Protest mještana: Farmu svinja izmjestiti iz Spuža

Objavljeno u: Gradovi

by Jovana

Mještani naselja u Spužu su, sa današnjeg protesta, zatražili da se farma svinja iseli iz tog mjesta na drugu lokaciju, gdje će biti sprovedene sve mjere za zaštitu životne sredine. 

470 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 10:06

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede

Herceg Novi – odblokirana deponija Tisove grede FOTO: Boka news

Kamioni Čistoće nakon jednodnevne blokade, mogu odvoziti komunalni otpad na deponiju Tisove grede. Predstavnici Opštine i mještani sela Ubli, koji su juče blokirali prilaz deponiji, su postigli dogovor oko nekih spornih pitanja, a razgovori će biti nastavljeni u petak u 10 u kabinetu predsjednika Stevana Katića.

Jedan od zahtjeva mještana Ubala bio je da se sanira i asfaltira put ka selu, a to će na kritičnim dionicama biti urađeno do petka, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost  Aleksandar Kovačević:

-Krenulo se u pripremu za asfaltiranje, a u narednih dan, dva se očekuje i asfaltiranje. Dakle do petka bi trebalo da se završi taj dio sanacije kritičnih dijelova saobraćajnice koja vodi ka selu -rekao je Kovačević, piše Boka news.

On je objasnio da se neće raditi  put u cijeloj dužini, već samo segmenti koji su problematični.

-Mogućnost ispunjavanja ostalih zahtjeva razmatraće u petak na sastanku su kabinetu predsjednika Opštine. Kamioni Čistoće od juitros nesmetano saobraćaju  i nadamo se da mješani Ubala do daljnjeg neće praviti problem ovom  preduzeću -rekao je Kovačević.

Podsjećamo, mještani Ubala u ponedjeljak su blokirali prilaz deponiji Tisove grede, jer kako su naveli, Opština nije ispunila nijedan od njihovih zahtjeva a koji su se odnosili na sanaciju puta,  adekvatno zatrpavanje deponije, gašenje požara koji tinja već duže vrijeme,  kao i  zabranu odlaganja guma na Tisovim gredama .

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.