Standard.

nedjelja jul 15

Najmanje novca oduzeto od Marovića

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Specijalno državno tužilaštvo je za tri godine na osnovu sklopljenih sporazuma o priznanju krivice oduzelo imovinu u vrijednosti od 29,5 miliona eura od okrivljenih za različita krivična djela. Ta suma…

11 hits

nedjelja jul 15

Mugijevi saradnici neće potpisati sporazume o priznanju krivice?

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Bivši saradnici nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Nada Stanišić i Dragan Đukić neće potpisati sporazume o priznanju krivice, saznaje Dan.

59 hits

subota jul 14

Policija nakon saslušanja Šekija Radončića: Nijesmo javno saopštavali detalje istrage napada na Oliveru Lakić

Objavljeno u: Hronika

by Milica Minić

Službenici Uprave policije nisu javnosti saopštavali detalje istrage  napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić 8. maja u Podgorici. Oni su to saopštili nakon medijskih navoda u veli sa saslušanjem novinara…

77 hits

subota jul 14

Od tradicije do kriminala: Teško je naći crnogorsku porodicu koja nije naslijedila neko oružje

Crnogorska policija je akcijama u borbi .protiv organizovanog kriminala od početka oktobra prošle godine izvršila pretrese na 371 lokaciji koje koriste bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica. U akcijamaje…

33 hits

 
 
 
 
nedjelja, 15 jul 2018 08:19

Najmanje novca oduzeto od Marovića

Specijalno državno tužilaštvo je za tri godine na osnovu sklopljenih sporazuma o priznanju krivice oduzelo imovinu u vrijednosti od 29,5 miliona eura od okrivljenih za različita krivična djela. Ta suma odnosi se uglavnom na okrivljene za malverzacije u Budvi. Imovina i novac najmanje vrijednosti zaplijenjeni su od, kako je utvrđeno pravosnažnim presudama, ali i shodno i sopstvenom priznanju, vođe kriminalne grupe, nekadašnjeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i njegovog sina Miloša, piše Dan.

Bivši saradnici nekadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, Nada Stanišić i Dragan Đukić neće potpisati sporazume o priznanju krivice, saznaje Dan.

Službenici Uprave policije nisu javnosti saopštavali detalje istrage  napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić 8. maja u Podgorici. Oni su to saopštili nakon medijskih navoda u veli sa saslušanjem novinara i publiciste Šekija Radončića koji je 12. jula saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Crnogorska policija je akcijama u borbi .protiv organizovanog kriminala od početka oktobra prošle godine izvršila pretrese na 371 lokaciji koje koriste bezbjednosno interesantne osobe i njima bliska lica. U akcijamaje zaplijenjena ogromna količina municije u ilegalnom posjedu.

Crnogorska policija je danas na oko 11 nautičkih milja, što je oko 20 kilometara, od ušća rijeke Bojane pronašla oko 1.332 kilograma opojne droge marihuana, saopšteno je iz Uprave policije.

Zamjenica višeg državnog tužioca Suzana Milić saslušala je danas novinara i publicistu Šekija Radončića, zbog intervjua koji je dao Dnevnim novinama 14. maja nakon ranjavanja novinarke "Vijesti" Olivere Lakić. Radončić je, nakon što je saslušan po prijavi Lakić, kazao za Standard, da je ovo "nastavak hajke koju protiv njega vodi koncern Vijesti", i naglasio je da je od Tužilaštva tražio da njega i novinarku Oliveru Lakić ispitaju na poligrafu vezano za slučaj njenog ranjavanja.

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv droga podgoričke policije juče su, na teritoriji Glavnog grada, pretresom pronašli i oduzeli oko kilogram marihuane i dvije vage za precizno mjerenje. Osumnjičeni je priveden zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Tragom hapšenja zbog razbojništva, nakon kriminlalističke obrade četvorice mladića, inspktori CB Podgorica rasvijetili su 18 teških krađa izvršenih tokom juna i jula na teritoriji Podgorice, saznaje Standard.