Standard.

utorak januar 22

Potvrđena optužnica Zekiću i Đukiću za pokušaj ubistva

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, kojim presjedava sudija Radoslav Konatar, potvrdilo je danas optužnicu protiv Beranaca Marka Zekića i Radomira Đukića koji se terete da su pokušali da ubiju sugrađanina…

64 hits

utorak januar 22

Ponovo odgođeno suđenje Mugoši

Suđenje bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši, zbog zloupotrebe službenog položaja u slučaju Carine,  ponovo je odgođeno.

37 hits

utorak januar 22

Radović: Žugić je vršio pritisak na mene da uradim određene protivzakonite radnje

U Osnovnom sudu, jutros u devet sati počelo je suđenje po tužbi bivše viceguvernerke Irene Radović protv CBCG i guvernera Radoja Žugića.

73 hits

utorak januar 22

Miloševića terete za reketiranje, a više osoba zbog pronevjera

Bivši viceguverner Centralne banke Velibor Milošević uhapšen je juče ujutro po nalogu Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je uzimao novac od biznismena Duška Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su…

79 hits

 
 
 
 
nedjelja, 15 april 2018 08:01

Bivši načelnik policije Beograda: Crna Gora tijesna za sukobe klanova

Brutalni sukobi kriminalnih grupa iz Crne Gore prelivaće se u susjedne zemlje, posebno u Srbiju, uprkos tome što je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio ulazak desetinama crnogorskih državljana zbog njihovih veza sa podzemljem, kazao je za Pobjedu bivši načelnik policije grada Beograda i član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović.

“Crna Gora je suviše mali prostor za djelovanje kriminalnih grupa kojima rukovode ljudi sa tih prostora. Evidentno je da se sukobi iz Crne Gore prelivaju u susjedne zemlje. Osim Srbije, i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku”, kazao je Nicović.

On tvrdi da kokain, koji se švercuje iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, prolazi kroz crnogorske, ali i hrvatske luke. Upravo sa jednim dijelom šverca kokaina preko luka u Sredozemlju rukovode škaljarski i kavački klan.

“Oni se tuku za teritorije i poslove. Ali ne samo što se tuku u Crnoj Gori, oni se tuku i dižu u vazduh i ubijaju jedni druge i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji. Tragovi mafijaških obračuna ovih grupa se vuku po čitavoj Evropi”, kazao je Nicović.

Kako kaže, Srbija je najugroženija kada je u pitanju prelivanje sukoba crnogorskih klanova.

“Srbija je ugrožena sa te strane jer ima dosta isprepletanih kako ličnih, tako i porodičnih veza između Srba i Crnogoraca. Sve to pogoduje i organizovanom kriminalu. Treba uzeti u obzir da se granica između Crne Gore i Srbije može preći bez pasoša, samo uz ličnu kartu, što takođe pogoduje ljudima iz podzemlja”, zaključio je Nicović.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog, u prethodne skoro tri godine odnio je više od 20 života. Malo je poznato da su oni sarađivali sve do 2013. godine i nestanka više od 200 kilograma kokaina iz luke u Valensiji, nakon čega su počele likvidacije.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.