Standard.

utorak maj 22

Snimak: Kruščić pokušao da pobjegne, ubica ga "ovjerio", novinarka zalegla ispod stola

Nadzorna kamera kafea "Palata" zabilježila je scene hladnokrvnog ubistva vlasnika diskoteke Beagle Miodraga Migija Kruščia a, prema saznanjima Standarda, snimila je i ubicu za kojim policija traga. Prema saznanjima Standarda,…

3838 hits

utorak maj 22

Novi detalji istrage ubistva Miodraga Kruščića: U zapaljenom vozilu pronađeni djelovi oružja

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

U automobilu koji je sinoć zapaljen na Ćemovskom polju, u Podgorici, nakon ubistva Miodraga Migija Kruščića prema nezvaničnim informacijama navodno su pronađeni djelovi oružja, saznaje Standard od izvora bliskog istrazi.…

1338 hits

utorak maj 22

Zbog ubistva Kruščića: Pretresi članova kriminalnih klanova nastavljeni i danas

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

Crnogorska policija i danas nastavlja sa saslušanjem osoba koje se vode kao navodni članovi kriminalnih grupa i licima koja su bliska njima, u cilju otkrivanja informacija koje bi eventualno mogle…

414 hits

utorak maj 22

Udes u centru Baru, jedna osoba povrijeđena

Na raskrsnici Bulevara Revolucije i Ulice Rista Lekića kod zgrade Opštine Bar danas oko 15 sati došlo je do udesa u kojem je jedna osoba povrijeđena.

147 hits

 
 
 
 
nedjelja, 15 april 2018 08:01

Bivši načelnik policije Beograda: Crna Gora tijesna za sukobe klanova

Brutalni sukobi kriminalnih grupa iz Crne Gore prelivaće se u susjedne zemlje, posebno u Srbiju, uprkos tome što je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio ulazak desetinama crnogorskih državljana zbog njihovih veza sa podzemljem, kazao je za Pobjedu bivši načelnik policije grada Beograda i član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović.

“Crna Gora je suviše mali prostor za djelovanje kriminalnih grupa kojima rukovode ljudi sa tih prostora. Evidentno je da se sukobi iz Crne Gore prelivaju u susjedne zemlje. Osim Srbije, i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku”, kazao je Nicović.

On tvrdi da kokain, koji se švercuje iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, prolazi kroz crnogorske, ali i hrvatske luke. Upravo sa jednim dijelom šverca kokaina preko luka u Sredozemlju rukovode škaljarski i kavački klan.

“Oni se tuku za teritorije i poslove. Ali ne samo što se tuku u Crnoj Gori, oni se tuku i dižu u vazduh i ubijaju jedni druge i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji. Tragovi mafijaških obračuna ovih grupa se vuku po čitavoj Evropi”, kazao je Nicović.

Kako kaže, Srbija je najugroženija kada je u pitanju prelivanje sukoba crnogorskih klanova.

“Srbija je ugrožena sa te strane jer ima dosta isprepletanih kako ličnih, tako i porodičnih veza između Srba i Crnogoraca. Sve to pogoduje i organizovanom kriminalu. Treba uzeti u obzir da se granica između Crne Gore i Srbije može preći bez pasoša, samo uz ličnu kartu, što takođe pogoduje ljudima iz podzemlja”, zaključio je Nicović.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog, u prethodne skoro tri godine odnio je više od 20 života. Malo je poznato da su oni sarađivali sve do 2013. godine i nestanka više od 200 kilograma kokaina iz luke u Valensiji, nakon čega su počele likvidacije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.