Standard.

utorak avgust 21

Državljaninu BiH kojeg povezuju sa ubistvom Šakovića i Jovanovića, pritvor do 30 dana

Državljaninu Bosne i Hercegovine, Aleksandru Dropu (31), koji se sumnjiči da je član kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, određen je pritvor do 30 dana…

58 hits

utorak avgust 21

Udes kod Dromire, povrijeđena jedna osoba

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

Jedna osoba povrijeđena je u udesu koji se dogodio u 11:30 časova na putu Podgorica-Kolašin u mjestu Dromira, saopšteno je Standardu iz OKC-a.

90 hits

utorak avgust 21

SDT blokiralo 62 miliona eura banci zbog sumnje za pranje novca, pod lupom još 100 firmi

Specijalno državno tužilaštvo blokiralo je 62.761.813 eura na deviznim računima kod jedne poslovne banke u Crnoj Gori zbog sumnje da su počinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca i…

85 hits

utorak avgust 21

Rnković tvrdi da nije dio kriminalne grupe, Tužilaštvo ga tereti za šverc droge

Marko Rnković, jedan od članova kriminalne organizacije koja se tereti za planiranje najtežih krivičnih djela, negirao je optužbe koje mu Specijalno tužilaštvo stavlja na teret. Prema saznanjima Pobjede, on je…

25 hits

 
 
 
 
nedjelja, 15 april 2018 08:01

Bivši načelnik policije Beograda: Crna Gora tijesna za sukobe klanova

Brutalni sukobi kriminalnih grupa iz Crne Gore prelivaće se u susjedne zemlje, posebno u Srbiju, uprkos tome što je tamošnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zabranio ulazak desetinama crnogorskih državljana zbog njihovih veza sa podzemljem, kazao je za Pobjedu bivši načelnik policije grada Beograda i član Svjetske asocijacije šefova policija Marko Nicović.

“Crna Gora je suviše mali prostor za djelovanje kriminalnih grupa kojima rukovode ljudi sa tih prostora. Evidentno je da se sukobi iz Crne Gore prelivaju u susjedne zemlje. Osim Srbije, i u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku”, kazao je Nicović.

On tvrdi da kokain, koji se švercuje iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu, prolazi kroz crnogorske, ali i hrvatske luke. Upravo sa jednim dijelom šverca kokaina preko luka u Sredozemlju rukovode škaljarski i kavački klan.

“Oni se tuku za teritorije i poslove. Ali ne samo što se tuku u Crnoj Gori, oni se tuku i dižu u vazduh i ubijaju jedni druge i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Bosni, Sloveniji, Češkoj, Mađarskoj, Austriji. Tragovi mafijaških obračuna ovih grupa se vuku po čitavoj Evropi”, kazao je Nicović.

Kako kaže, Srbija je najugroženija kada je u pitanju prelivanje sukoba crnogorskih klanova.

“Srbija je ugrožena sa te strane jer ima dosta isprepletanih kako ličnih, tako i porodičnih veza između Srba i Crnogoraca. Sve to pogoduje i organizovanom kriminalu. Treba uzeti u obzir da se granica između Crne Gore i Srbije može preći bez pasoša, samo uz ličnu kartu, što takođe pogoduje ljudima iz podzemlja”, zaključio je Nicović.

Rat dva najjača kriminalna crnogorska klana, kavačkog i škaljarskog, u prethodne skoro tri godine odnio je više od 20 života. Malo je poznato da su oni sarađivali sve do 2013. godine i nestanka više od 200 kilograma kokaina iz luke u Valensiji, nakon čega su počele likvidacije.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.