Standard.

nedjelja jun 24

Belgija: Crnogorac opasan eksplozivom napao ženu, pa popio otrov

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

Stanovnici belgijskog grada Mesansi preživjeli su šok u srijedu popodne, kada je državljanin Crne Gore Elvis Kalač (37) izazvao incident koji je u početku ličio na teroristički napad, piše Dan.

305 hits

nedjelja jun 24

Rafal od 30 metaka U GRUDI I GLAVU: Nikšićanin likvidiran zbog droge?

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

Nikšićanin Sava Stevanović (45), koji je ubijen prije dva dana u Žarkovu, žrtva je sukoba oko droge, nezvanično saznaje "Blic".

415 hits

nedjelja jun 24

Okončana istraga: Sjutra razmatranje optužnice protiv osumnjičenih za ubistvo petnaestomjesečne bebe

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv državljanina BiH Nermina Šišića (27) i  Jelene Jovović (34) iz Podgorice zbog ubistva petnaestomjesečne bebe, piše Pobjeda.

63 hits

nedjelja jun 24

Tokom prošle godine 14 policajaca odgovaralo zbog zlostavljanja

Objavljeno u: Hronika

by zeljka

Sagledavajući broj premeta koje je tužilaštvo pokrenulo protiv pripadnika organa za sprovođenje zakona zbog prekomjerne upotrebe sile nad pritvorenim ili zatvorenim licima, primjetno je da je znatno više takvih predmeta…

44 hits

 
 
 
 
srijeda, 16 maj 2018 07:34

Spuški zatvor: U frižideru pronađeno 14 telefona, švercuju i steroide, tablete, drogu...

Tokom prošle godine Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je 444 disciplinskih postupaka protiv zatvorenika i pritvorenika, dok je istim izrekla 364 disciplinske mjere, od kojih su najčešće upućivanje u samicu i uskraćivanje pogodnosti, dok je 56 zatvorenika oslobođeno disciplinske odgovornosti, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u Izvještaju o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva pravde, najčešći disciplinski prekršaj koji su počinili zatvorenici i pritvorenici je posjedovanje nedozvoljenih stvari i predmeta što se deselio u 102 slučaja.

Kako navodi izvor iz ZIKS-a, u pitanju su uglavnom mobilni telefoni i punjači, koji su pronalaženi prilikom pretresa u sobama osuđenika i pritvorenika.

Kako ističe, mobilni se uglavnom unose putem tehničkih uređaja koji se dostavljaju zatvorenicima i pritvorenicima, mada postoji i osnovana sumnja da neko od zaposlenih takođe nezakonito dostavlja mobilne. Tako je prošle godine u jednom frižideru pronađeno čak 14 mobilnih telefona.

Osim telefona, tu su i druge zabranjene stvari tipa opojnih droga, tableta, steroida i slično koji se unose putem posjeta rodbine zatvorenika, i to skrivanjem nedozvoljenih stvari, ušivanjem u posebnim šavovima garderobe, u knjigama, u tehničkim uređajima.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.