Standard.

nedjelja septembar 23

Težak udes kod Nikšića: Poginuo muškarac, ženska osoba povrijeđena

Objavljeno u: Hronika

by Ana Šofranac

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vitalac u blizini Nikšića poginuo je Žarko Ognjenović (53) iz Nikšića, saznaje Standard.

29 hits

nedjelja septembar 23

Slučaj Primorka: Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Boškovića, Markovića, Mesariča i još četiri lica

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Črtomira Mesariča i još tri fizička i jednog pravnog lica u okviru slučaja Primorka, saznaje Standard. Optužnica je, kako…

38 hits

nedjelja septembar 23

Baranin potegao pištolj, tokom hapšenja povrijedio dva policajca: U kući otkriven arsenal oružja i municije

Barska policija pronašla je, savladala, razoružala i zatim uhapsila lice koje se potraživalo zbog izdržavanja kazne zatvora. Lice je tom prilikom pokušalo da pobjegne, bilo je naružano i spremno da…

37 hits

nedjelja septembar 23

Stejt department upoznat sa hapšenjem Asada: Bezbjednost i dobrobit američkih građana prioritet

Stejt department upoznat je sa izvještajima o hapšenju Džozefa Asada, američkog državljanina i bivšeg agenta CIA-e u Abu Dabiju, na osnovu potjernice crnogorskih vlasti, ali zbog pitanja privatnosti, ne može…

45 hits

 
 
 
 
srijeda, 16 maj 2018 07:34

Spuški zatvor: U frižideru pronađeno 14 telefona, švercuju i steroide, tablete, drogu...

Tokom prošle godine Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je 444 disciplinskih postupaka protiv zatvorenika i pritvorenika, dok je istim izrekla 364 disciplinske mjere, od kojih su najčešće upućivanje u samicu i uskraćivanje pogodnosti, dok je 56 zatvorenika oslobođeno disciplinske odgovornosti, pišu Dnevne novine.

Kako se navodi u Izvještaju o radu i stanju u upravnim oblastima iz nadležnosti Ministarstva pravde, najčešći disciplinski prekršaj koji su počinili zatvorenici i pritvorenici je posjedovanje nedozvoljenih stvari i predmeta što se deselio u 102 slučaja.

Kako navodi izvor iz ZIKS-a, u pitanju su uglavnom mobilni telefoni i punjači, koji su pronalaženi prilikom pretresa u sobama osuđenika i pritvorenika.

Kako ističe, mobilni se uglavnom unose putem tehničkih uređaja koji se dostavljaju zatvorenicima i pritvorenicima, mada postoji i osnovana sumnja da neko od zaposlenih takođe nezakonito dostavlja mobilne. Tako je prošle godine u jednom frižideru pronađeno čak 14 mobilnih telefona.

Osim telefona, tu su i druge zabranjene stvari tipa opojnih droga, tableta, steroida i slično koji se unose putem posjeta rodbine zatvorenika, i to skrivanjem nedozvoljenih stvari, ušivanjem u posebnim šavovima garderobe, u knjigama, u tehničkim uređajima.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.