Standard.

subota decembar 07

Dan objavio snimak incidenta u Delti: Mijatović udara ramenom Otaševića

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Snimak jedne od kamera u TC Delta pokazuje čitavu situaciju u kojoj je novinar "Dana" Vladimir Otašević napadnut kada je pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog…

302 hits

subota decembar 07

Pas izujedao dječaka - operisan i van životne opasnosti

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Desetogodišnji dječak iz Podgorice teško je povrijeđen kada je preksinoć na njega u podgoričkom naselju Masline nasrnuo pas belgijski ovčar malinoa. Prema saznanjima Dana, dječak, čiji je identitet poznat redakciji,…

455 hits

subota decembar 07

Istraživanje Monda: Gornja Savoja, baza ruskih špijuna specijalizovanih za ciljana ubistva

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Osveta je jelo koje se jede hladno, naročito u svijetu špijunaže. Prema informacijama Monda, istraživačka hajka bez presedana, koju su, u proljeće 2018. preduzele britanske, francuske i švajcarske kontra-obavještajne službe…

434 hits

subota decembar 07

U 2019. samo jedan sudija kažnjen: Manja plata zbog nepoštovanja rokova

Objavljeno u: Društvo

by Samir

Od početka godine Sudskom savjetu podnijet je jedan predlog za utvrđivanje disciplinske odgovornosti sudije i u tom slučaju utvrđena je disciplinska odgovornost, a sudija je kažnjen smanjenjem zarade 20 odsto…

173 hits

 
 
 
 
četvrtak, 20 jun 2019 10:55

Đukanović tražio ukidanje pritvora Kašćelanu: "Oštećeni je neodgovoran i ne pojavljuje se na suđenjima"

Đukanović tražio ukidanje pritvora Kašćelanu: "Oštećeni je neodgovoran i ne pojavljuje se na suđenjima" Arhiva

Specijalni tužilac Saša Čađenović danas se nije pojavio na suđenju Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, kojeg SDT tereti za zelenaštvo na organizovan način. Predsjednik sudskog vijeća, Dragoje Jović, kazao je da Čađenović nije opravdao svoj izostanak, a naredno suđenje zakazao je 12. jul.

Advokat odbrane, Dragoljub Đukanović tražio je od suda da se Kašćelanu ukine pritvor, u  kojem je njegov branjenik proveo osam mjeseci.

"Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna od šest mjeseci do pet godina, a moj branjenik je u pritvoru proveo više od tog minimuma. On se tereti za krivično djelo zelenaštvo na ogranizovan način, što je nadležnost Osnovnog suda", kazao je Đukanović.

Kako je kazao, oštećeni Milan Dragović je "neodgovaran" i ne pojavljuje se na suđenjima.

"Prestali su razlozi za dalje trajanje pritvora, i nema opasnosi od bjekstva", kazao je Đukanović. Sudija Dragoje Jović nije se danas izjasnio po ovom predlogu.

Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Kašćelan je ranije negrao ovo krivično djelo, navodeći da srednjeg imovinskog stanja, te da zarađuje od izadavanja stanova u Kotoru.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović i Stefan Brnović se brane sa slobode.

Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.