Standard.

utorak jul 23

Po nalogu SDT-a: Vođama škaljaraca oduzimaju kuću i stan

Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je niz istražnih radnji kako bi ispitalo porijeklo nekretnina i novca u vlasništvu Igora Vukotića i Igora Dedovića, koje su bezbjednosne službe označile kao vođe “škaljarskog…

276 hits

ponedjeljak jul 22

Udes u Budvi: Audijem udario u betonski zid, kolene kilometarske

Saobraćajna nezgoda koja se dogodila prije sat u Budvi paralisala je saobraćaj u toj opštini. 

735 hits

ponedjeljak jul 22

Ulcinjanin iz zatvora prijetio novinaru Vijesti

Policija u Ulcinju danas je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu protiv Sava Đurišića iz Ulcinja, zbog sumnje da je novinaru Vijesti, Samiru Adroviću, poslao prijeteće pismo. 

375 hits

ponedjeljak jul 22

Standard saznaje: Nadzorne kamere snimile osobu kako u dvorište porodice Milačić ostavlja bombu i bježi

Policija u Podgorici je danas uspješno deaktivirala improvizovanu eksplozivnu napravu koja je pronađena u dvorištu kuće Predraga Milačića u podgoričkom naselju Zagorič. Kako portal Standard sazanje, nadzorne kamere sa kuće…

2258 hits

 
 
 
 
četvrtak, 20 jun 2019 10:55

Đukanović tražio ukidanje pritvora Kašćelanu: "Oštećeni je neodgovoran i ne pojavljuje se na suđenjima"

Specijalni tužilac Saša Čađenović danas se nije pojavio na suđenju Kotoraninu Slobodanu Kašćelanu, kojeg SDT tereti za zelenaštvo na organizovan način. Predsjednik sudskog vijeća, Dragoje Jović, kazao je da Čađenović nije opravdao svoj izostanak, a naredno suđenje zakazao je 12. jul.

Đukanović tražio ukidanje pritvora Kašćelanu: "Oštećeni je neodgovoran i ne pojavljuje se na suđenjima" Arhiva

Advokat odbrane, Dragoljub Đukanović tražio je od suda da se Kašćelanu ukine pritvor, u  kojem je njegov branjenik proveo osam mjeseci.

"Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna od šest mjeseci do pet godina, a moj branjenik je u pritvoru proveo više od tog minimuma. On se tereti za krivično djelo zelenaštvo na ogranizovan način, što je nadležnost Osnovnog suda", kazao je Đukanović.

Kako je kazao, oštećeni Milan Dragović je "neodgovaran" i ne pojavljuje se na suđenjima.

"Prestali su razlozi za dalje trajanje pritvora, i nema opasnosi od bjekstva", kazao je Đukanović. Sudija Dragoje Jović nije se danas izjasnio po ovom predlogu.

Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića.

Kašćelan je ranije negrao ovo krivično djelo, navodeći da srednjeg imovinskog stanja, te da zarađuje od izadavanja stanova u Kotoru.

Osim Kašćelana i Božovića, na spisku optuženih su Aleksandar Đurišić, Vladimir Božović, Siniša Vlahović, Igor Đurišić, Davor Prelević i Miloš Radonjić, koji se nalaze u bjekstvu. Braća Nikola i Igor Andrić, Goran Ljubatović,Tripo Moškov, Đerđ Camaj, Aleksandra Bogdanović i Stefan Brnović se brane sa slobode.

Optužnica protiv Zlatka Samardžića i Ilije Dedovića takođe je spojena sa postojećom u ovom predmetu.

 

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.