Standard.

ponedjeljak oktobar 14

Vujošević saslušan u SDT, Borović: "On će umrijeti u zatvoru od straha"

U Specijalnom državnom tužilaštvu saslušan je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević. 

448 hits

ponedjeljak oktobar 14

Težak udes u Bogetićima: Sudarila se tri kombija, jedna osoba teže povrijeđena

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko 13 sati u Bogetićima teže je povrijeđena jedna osoba. 

768 hits

ponedjeljak oktobar 14

Otac i kćerka dilovali herion: Redžepoviću 14 mjeseci zatvora, tinejdžerki vaspitna mjera

Objavljeno u: Hronika

by Jovana

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Dragan Mrdak osudio je na 14 mjeseci zatvora Rožajca Šabana Redžepovića (51) zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Istom…

133 hits

ponedjeljak oktobar 14

Vukotić će do kraja novembra biti izručen Crnoj Gori

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, kojeg su bezbjednosne službe označile kao vođu “škaljarskog klana“, biće izručen Crnoj Gori najvjerovatnije do kraja novembra, piše Dan.

273 hits

 
 
 
 
srijeda, 09 oktobar 2019 12:06

Tužiteljka: Supruga Andrije Mandića nije dokazala odakle joj dolari koje je zamijenila za eure

U nastavku suđenja za jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću  juče je pred Višim sudom u Podgorici saslušano šest svjedoka.

Svjedočila je supruga poslanika DF-a Andrije Mandića, Sanja Mandić

Tužiteljka Lidija Vukčević prigovorila je da je Mandić vršila konverziju dolara u eure tokom 2016. godine, ali da nije pružila dokaz odakle joj ta sredstva.

"Njen iskaz je u suprotnosti sa materijalnim dokazima koji će se sprovesti u toku glavnog pretresa", kazala je Vukčević.

Advokat Dušan Radosavljević je reagovao primjedbom, ističući da Mandić ne mora da dokazuje ništa, te da to treba da radi Tužilaštvo.

"Sanja Mandić je svjedok u postupku isključivo zato što je žena poslanika Mandića", rekao je Radosavljević.

Advokat Dražen Medojević naveo je da je Sanja Mandić na uvjerljiv način objasnila porodično stanje, te kako je trošen novac, a u okviru toga i da joj brat 22 godine živi u Kanadi.

Tužiteljka je tvrdila i da član DF-a, Nikola Bajčetić, takođe nije dokazao otkud mu 2.000 eura za donaciju u vrijeme izbora.

Svjedoci Miloš Kovačević i Dragan Kašćelan ostali su pri iskazima datim u SDT-u gdje su se izjasnili o poslovima gradnje od strane optuženog Momira Nikolića. U okviru iskaza svjedoka Kovačevića, advokat Radosavljević je primjetio da je u pitanju bila gradnja iz 1997. godine kada je valuta bila njemačka marka. Svjedok Kašćelan je pojasnio da je kuća koju je optuženi Nikolić gradio i prodavao bila oglašena preko njegove agencije.

"Kuća se prodavala za 800.000 eura, a provizija je bila tri odsto kao i kod svih agencija tada", naveo je Kašćelan.

Svjedoci Zoran Mišković i Miodrag Bešović takođe su ostali pri ranijim iskazima, a govorili su na okolnosti predaje tablet uređaja u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine, s tim što svjedok Bešović ni juče nije odgovorio na pitanje tužiteljke ko su aktivisti kojima je podijelio tablet uređaje. Suđenje se nastavlja 16. oktobra.

Osim Medojevića, optužnicom SDT-a obuhvaćen je i biznismen iz BiH Momir Nikolić i još deset lica, a svima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije sa ciljem pranja novca. Nikoliću se sudi i za utaju poreza. Na optuženičkoj klupi nalaze se i direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar te partije Željko Šćepanović, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, sin funkcionera DF-a Slavena Radunovića, sinovac funkcionera Predraga Bulatovića Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, funkcioner Demokratske narodne partije Aleksandar Sekulić, član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović i diler deviza Gordan Konatar.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.