Standard.

petak decembar 13

Beogradski Viši sud za Standard: Još nije donijeta odluka o izručenju Jovice Vukotića Crnoj Gori

Apelacioni sud u Srbiji još nije donio konačnu odluku o izručenju  Kotoroaniana Jovice Vukotića Crnoj Gori, saopšteno je Standardu iz Višeg suda u Beogradu. Kako navode, Vukotić se u ekstradicionom…

52 hits

petak decembar 13

Na Skadarskom jezeru pronađeno tijelo muškarca

Objavljeno u: Hronika

by Lejla

U blizini manastira na Skadarskom jezeru jutros je pronađeno tijelo muškarca, saznaje portal Standard.

143 hits

petak decembar 13

Uhapšen Podgoričanin: Marković jurcao ukradenim kamionom

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Goran Marković (35) uhapšen je sinoć nakon što je ukrao motorno vozilo ,,man“ na Zlatici u trenutku dok je prevoznik A. H. iz Prijepolja izašao da kupi vodu.

493 hits

petak decembar 13

Ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića: Provjerava se imovina Stefana Đukića

Objavljeno u: Hronika

by Samir

Istražitelji provjeravaju imovinu Podgoričanina Stefana Đukića (Mandić) (29) koji se tereti da je bio direktni izvršilac ubistva Baranina Jovana Klisića i ranjavanja Velizara Gardaševića – saznaje Pobjeda.

145 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 04 decembar 2019 07:29

Prvostepena presuda za pokušaj terorizma još nije stigla u Apelacioni sud

Prvostepena presuda za pokušaj terorističkog napada na dan izbora 2016.godine, koja je napisana prije mjesec i po dana, još nije dostavljena Apelacionom sudu na odlučivanje, saopšteno je Dnevnim novinama iz Višeg suda u Podgorici. Protiv te presude stranke u postupku su mogle izjaviti žalbu u roku od 15 dana od dana njenog prijema, a s obzirom da dio okrivljenih, kao i branilaca nijesu iz Crne Gore, presudu još nije dobio, postupak za predaju žalbe se vjerovatno odužio.

Podsjetimo, presuda Višeg suda u Podgorici protiv kriminalne organizacije koja je, na čelu sa državljanima Rusije Eduardom Šišmakovim i Vladimirom Popovim, pokušala nasilno da smijeni vlast u Crnoj Gori tokom parlamentarnih izbora 2016. godine, napisana je sredinom septembra, a izrečena 9. maja. Na njen pisani otpravak se čekalo skoro punih pet mjeseci.

U njoj se, između ostalog, navodi da namjera za izvršenje krivičnog djela terorizma koje je ostalo u pokušaju kod organizatora kriminalne organizacije kojima se isto stavlja na teret, nesumnjivo postoji budući da su preduzeli sve radnje u ostvarenju kriminalnog plana, koji je uoči izbora zaustavljen.

“Iz čega proizilazi da u slučaju da pripadnici kriminalne organizacije nisu zaustavljeni, nesumnjivo da bi došlo do realizacije kriminalnog plana za 16. 10. 2016. uveče. Motiv za izvršenje ovog krivičnog djela je bio preuzimanje vlasti sa ciljem sprečavanja ulaska Crne Gore u NATO, što je svojstveno ovom krivičnom djelu, jer su teroristički akti najčešće politički motivisani i upravljeni na destabilizaciju društvenih, ustavnih, ekonomskih struktura, te su zbog toga samo sredstvo i način da se dođe do cilja”, navodi se u obrazloženju presude.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.