Standard.

srijeda jun 19

Janjić: Amfilohijeva ambicija je da gospodari Crnom Gorom

Predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ističe da se Srbija previše miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i da je odnos Podgorice i Mitropolije crnogorsko-primorske unutrašnja stvar Crne Gore.

135 hits

srijeda jun 19

DPS Budva: Izborna konferencija 30. juna

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista, sinoć je u Budvi jednoglasno izabrao kandidate za novi Opštinski odbor, čiji će mandat biti potvrđen na redovnoj izbornoj konferenciji, zakazanoj za 30. jun.

35 hits

srijeda jun 19

Abazović: Dajmo dodatni impuls dijalogu, mijenjajmo političku kulturu

Dijalog je nešto sto je u ovom trenutku nasušno potrebno Crnoj Gori a ideja dijaloga u biti je svakog demokratskog društva i svi društveni čionioci treba da se uključe u…

54 hits

srijeda jun 19

Radonjić: Radim po zakonu, nijesam neprijatelj DF-a

Agencija za sprečavanje korupcije radila je u prošloj godini punim kapacitetom i dokazala daje nezavisna, nepristrasna i da nema nedodirljivih, poručeno je iz DPS-a tokom jučerašnje skupštinske rasprave o Izvještaju…

30 hits

 
 
 
 

Potpredsjednica Vlade Srbije i član predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović kazala je u izjavi za Dan da je svako širenje mržnje nedopustivo, a posebno kad dolazi sa najviših državnih adresa i od ljudi koji bi profesionalno trebalo da budu predstavnici kulture dijaloga, kao što je slučaj sa službenicom crnogorske ambasade u Turskoj.

Crnogorski pokret obratio se otvorenim pismom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pozivajući ga da hladne glave, kao pravnik, sagleda situaciju u vezi sa crkvom u Crnoj Gori.

Međuvladine konferencije Evropske unije sa Crnom Gorom, koja je trebalo da bude održana u Briselu krajem juna, neće biti – potvrdili s utu informaciju Pobjedi u Savjetu EU.

četvrtak, 20 jun 2019 07:23

Pokret Odupri se postaje NVO

Lider pokreta Odupri se Džemal Perović kazao je za Dan da je u proteklom periodu došlo do zastoja u radu tog pokreta zbog organizacionih problema i drugih nedostataka i slabosti, ali da su na dobrom putu da to sve prevaziđu. On je saopštio da će uskoro organizovati osnivačku skupštinu pokreta. Kako je kazao, postoji velika vjerovatnoća da će pokret Odupri se postati NVO.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je za TV N1 da se crkveno pitanje, otvoreno prijedlogom Zakona o slobodi vjeroispovijesti "tiče državne stabilnosti Crne Gore, demokratskog ustrojstva našeg društva kao i crnogorskog državnog, nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta". Komentarišući izjavu srpskog patrijarha Irineja koji je, kritikujući Đukanovića, kazao da je Poturica gori od Turčina", predsjednik Crne Gore je kratko je odgovorio - "Pišite mu pamet".

Imajući u vidu histeriju koju je Nenad Popović pokazao današnjom izjavom o Crnoj Gori, svaki komentar na ovu nesuvislost i prostotu čini se suvišnim. Ipak, ovaj trapavi pokušaj udvaranja svojoj ruskoj centrali, samo je opomena kako je bijedan položaj pojedinca, kome sve u životu - i posao, i karijera, i imovina zavise od stepena dodvoravanja svojim stranim finansijerima i biznis partnerima, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Divanović.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na poziv ambasadora Rumunije, zemlje predsjedavajuće EU, Ferdinanda Nagya, bio je gost na radnom ručku ambasadora država članica Evropske unije akreditovanih u Crnoj Gori.

Međunarodna pomorska vježba ADRION LIVEX 19 čiji je domaćin Vojska Crne Gore, počela je juče barskom akvatoriju. Na vježbi učestvuju mornarice šest zemalja Adrion inicijative: Italija, Grčka, Slovenija, Hrvatska, Albanija i Crna Gora, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.