Standard.

četvrtak novembar 15

Đukanović o Podgoričkoj skupštini: Država da onemogući bilo koga da slavi ono što je bila propast Crne Gore

Podgorička Skupština 1918. bila je uništavanje crnogorske države i jedna velika izdaja i zbog toga nema razloga da se taj događaj slavi. Svako ko nas poziva da slavimo tzv. Podgoričku skupštinu poziva…

90 hits

četvrtak novembar 15

Marković u Sofiji na Samitu „Startup Europe“: Crna Gora će do 2020. imati povoljan ambijent za Start up biznise

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je na Samitu „Startup Europe“ u Sofiji da crnogorsko okruženje – i zakonodavno i poslovno – nije u ovom momentu pogodno za pokretanje…

17 hits

četvrtak novembar 15

Lideri DF-a se žalili Oravu: "Očekujemo od Brisela da reaguje na pritiske koje trpe poslanici"

Lideri DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević razgovarali su danas sa ambasadorom EU u Crnoj Gori, Aivom Oravom u sjedištu Delegacije EU u Podgorici. Oni su nakon sastanka…

36 hits

četvrtak novembar 15

Pažin: Crna Gora duguje svoj građanski identitet antifašizmu

Savremena Crna Gora svoj građanski identitet u velikoj mjeri duguje tradiciiji antifašizma, koji je snažnije nego bilo koja druga istorijska ideja uspio da ujedini crnogorsko društvo u svim njegovim različitostima,…

11 hits

 
 
 
 

Demokratski front smatra da je  sjednica POSP-a u Strazburu bez Andrije Mandića, Nebojše Medojevića i Milana Kneževića pretvorena u starletsko fotografisanje poslanika parlamentarne većine plus Ranka Krivokapića za kojeg nismo mogli utvrditi čije je stavove zastupao, navodi se u saopštenju te političkog bloka.

petak, 16 novembar 2018 11:32

Da li je vlast u Kotoru na ivici ambisa?

Najavljena XVII sjednica Skupštine opštine Kotor, koja je trebala da se održi u petak, 16. novembra 2018. godine odlaže se do daljneg. To je zvanično saopštila Stručna služba kotorske Skupštine koja je u dopisu navela da se odlaže i nastavak XVI sjednice, koja nije bila ni najavljena za 16. novembar, javlja Skala radio.

Poslanici Demokratske partije socijalista podnijeli su juče predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću predlog Rezolucije povodom 100-godišnjice Podgoričke skupštine, kazao je Dnevnim novinama poslanik Mihailo Anđušić.

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević održao je juče konsultacije sa čelnicima budvanskog odbora partije, a na tom sastanku kako Pobjeda nezvanično saznaje, nije bilo ni riječi o raskidu koalicionog sporazuma koji je ta partija u julu sklopila sa vladajućom većinom u Budvi.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. po kojoj će u narednoj godini za finansiranje projekata NVO u prioritetnim oblastima od javnog interesa izdvojiti 0,3% tekućeg budžeta.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici donijela Odluku o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore. Ministar odbrane Predrag Bošković na konferenciji za medije, nakon sjednice, saopštio je da će novi organizacijsko-formacijski sastav vojske brojati 2.368 ljudi u mirnodopskom, a 5.159 u ratnom sastavu.

Bez stabilnog regiona nema stabilne Evropske unije, a uloga Crne Gore je važna, kazao je predsjednik Evropskog Parlamenta Antonio Tajani koji se u Strazburu sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem.

Poslanici evropskog Parlamenta su na današnjem sastanku POSP-a prihvatili neke od ključnih amandmana predsjednika SDP i člana POSP-a Ranka Krivokapića, saopšteno je iz SDP-a.