Standard.

ponedjeljak oktobar 14

Pažin: Primjena novih tehnologija unaprjeđuje efikasnost pravosuđa

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Primjena savremenih informacionih tehnologija od velikog je značaja za jednak pristup pravdi i izgradnju pravičnog, transparentnog, efikasnog i odgovornog pravosuđa, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin u…

50 hits

ponedjeljak oktobar 14

Marković u Kotoru: Prethodna lokalna vlast nije htjela dijalog, to je koštalo i Opštinu i Crnu Goru

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas u Kotoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsjednicima Opštine Željkom Aprcovićem i Skupštine opštine Jovom Suđićem o razvojnim i infrastrukturnim…

162 hits

ponedjeljak oktobar 14

Budva: U novu izbornu godinu sa starim obećanjima

Demokrate će pokušati na današnjoj sjednici Skupštine opštine Budva da, konačno, realizuju predizborno obećanje iz 2016. godine i stave van snage nekoliko detaljnih urbanističkih planova, prije svega Budva centar i…

232 hits

nedjelja oktobar 13

Brajović - Gojković: Crna Gora spremna da Srbiji bude konstruktivan partner

Objavljeno u: Politika

by Jovana

Delegacija Skupštine Crne Gore koju predvodi predsjednik Ivan Brajović učestvuje na 141. Skupštini Interparlamentrane unije (IPU) se održava u Beogradu. Prije zvaničnog otvaranja Konferencije Brajović se susreo sa predsjednicom Narodne skupštine…

1163 hits

 
 
 
 

Na pitanje-konstataciju novinara o tome da je bivši gradonačelnik Podgorice i generalni sekretar predsjednika Crne Gore Slavoljub Stijepović i dalje rado viđen gost na zvaničnim proslavama, uprkos činjenici da je akter afere "koverta", predsjednik Vlade Duško Marković kazao da nije odgovoran za ljude koje ne postavlja on i njegova Vlada.

Crna Gora je ostvarila ozbiljan napredak na putu ka EU i biće prva sljedeća članica, ocijenio je u razgovoru za NOVU M novi izvjestilac Evropskog Parlamenta za našu zemlju Tonino Picula. Picula dodaje i da je svakako potrebno nastaviti sa radom i reformama unutar naših granica, ali i da EU na Zapadnom Balkanu ponovo aktuelizuje politiku proširenja kako se ne bi otvorio prostor za druge političke igrače sa istoka.

Primjena savremenih informacionih tehnologija od velikog je značaja za jednak pristup pravdi i izgradnju pravičnog, transparentnog, efikasnog i odgovornog pravosuđa, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin u obraćanju na konferenciji ministara pravde Savjeta Evrope „Pravda u Evropi, suočavanje sa izazovima digitalne tehnologije“ danas u Strazburu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović obratio se danas u Beogradu na Generalnoj debati Interparlamentrane unije (IPU) na temu „Jačanje međunarodnog prava: parlamentarne uloge i mehanizmi, kao i doprinos regionalnoj saradnji“. Tokom izlaganja predsjednik Brajović je istakao da se pravac koji je naša zemlja trasirala u proteklih 13 godina od obnove državnosti, zasniva upravo na vrijednostima solidarnosti, dijaloga, poštovanja različitosti koje čine najveće bogatstvo građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je danas u Kotoru sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsjednicima Opštine Željkom Aprcovićem i Skupštine opštine Jovom Suđićem o razvojnim i infrastrukturnim projektima vrijednim više od 50 miliona eura i o tome kako da stalnim kontaktom uz podršku Vlade Kotor pokuša da ostvari korist od uspješne Vladine ekonomske politike koju je ova opština propustila u protekle dvije i po godine.

Ministar odbrane Predrag Bošković, primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog izaslanika odbrane Mađarske, potpukovnika Pala Fejesa. 

Premijer ruske republike Dagestan Artiom Zdunov uručio je sablju lideru Demokratske narodne partije i jednom od lidera DF-a Milanu Kneževiću. Dagistanski kindžal Kneževiću je uručen preko brata Mirka, koji je nedavno bio u delegaciji koja je posjetila Rusiju, jer je lideru DNP-a oduzet pasoš.

ponedjeljak, 14 oktobar 2019 07:57

Budva: U novu izbornu godinu sa starim obećanjima

Demokrate će pokušati na današnjoj sjednici Skupštine opštine Budva da, konačno, realizuju predizborno obećanje iz 2016. godine i stave van snage nekoliko detaljnih urbanističkih planova, prije svega Budva centar i Bečići, pišu Dnevne novine.