Standard.

petak april 19

Crnogorska: Protestima osnažujemo građansko dostojanstvo

Predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske Predrag Kalezić pozvao je jutros svoje sugrađane da se pridruže građanskom protestu koji u subotu, 20. aprila u Podgorici organizuje pokret Odupri se.

10 hits

petak april 19

DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

Demokratski front pozvao je Vhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i…

15 hits

petak april 19

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta "Odupri se" bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih…

11 hits

četvrtak april 18

Administrativni odbor odlučio: Novčano će biti kažnjeni Medojević, Knežević, Radulović...

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića…

39 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 07:43

Na protestima će biti sve manje ljudi: "Dva odsto glasačkog tijela bi da prepada vlast"

Politički analitičar Ranko Đonović smatra da će na protestima “Odupri se 97.000” ubuduće biti sve manje građana, te da se to može zaključiti kako na osnovu neslaganja unutar opozicije i organizatora protesta, ali i na osnovu toga što je u subotu bilo znatno manje građana nego na dosadašnjim okupljanjima u Podgorici.

“Vidljivo je bilo da se okupilo manje građana nego ranije, a biće ih još manje. Zato što je svima jasno da oni koji stoje iz ovih protesta hoće smjenu vlasti na nedemokratski način, jer su svjesni da ne mogu da dobiju izbore. Međutim, zaboravljaju da oni predstavljaju manje od dva odsto biračkog tijela. I sa tih dva odsto smatraju da imaju pravo da odrede ko će biti u toj njihovoj novoj vladi, ko će biti tužioci, ko urednici Javnog servisa. Da nije tragično, bilo bi vrlo smiješno”, kaže Đonović za Dnevne novine.

Đonović poručuje da protesti ne bi trebalo da nose slogan “Odupri se 97.000”, nego da im naziv bude “Vijesti”, ili da medijski koncern “Vijesti” promijeni naziv u “Odupri se 97.000”, uz dodatak “Di-Kej”.

“To je jedna ista grupacija koja sebe nadopunjava. Ovim apsolutno ne branim Vladu, niti želim da stojim na njenim pozicijama, niti želim da je napadam. Ni jedno ni drugo mi nije namjera. Međutim, branim Crnu Goru i ono što je pravdeno i istinito. To radim 30 godina, pa ću i sad. Ovo ni po čemu nijesu građanski protesti. Nijesu ni socijalni, to je samo farsa kojom se prikrivaju politički ciljevi”, kaže Đonović.

Komentarišući pokušaje dogovora opozicije, Đonović kaže da je to nemoguća misija.

“Mislim da je nemoguća misija da se slože. Bez obzira što mislim da je program Demokratskog fronta najretrogradniji program među opozicionim subjektima, opozicija u ovom trenutku radi sve da Frontu otme glasače, znajući da aktuelni sudski procesi ne mogu ići na ruku DF-u, i želeći da trenutno najjači uticaj Fronta koji ima 19 poslanika dovedu na sebi ravnog ili nekoga ko treba da ih sluša. To žele i oni koji imaju jednog poslanika. Hoće da Frontu diktiraju pravila. Zato potpuno razumijem i potpuno je racionalno što DF kaže dajte bijeli papir da ga predlaže i pravi onaj ko je najjači, a ne onaj ko je najslabiji i ko u glasačkom tijelu nema ništa. Ali, čak da tako i bude, mogućnost da se oni ujedine i usaglase vidim kao nemoguću misiju”, poručuje Đonović.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.