Standard.

petak april 19

Crnogorska: Protestima osnažujemo građansko dostojanstvo

Predsjednik podgoričkog odbora Crnogorske Predrag Kalezić pozvao je jutros svoje sugrađane da se pridruže građanskom protestu koji u subotu, 20. aprila u Podgorici organizuje pokret Odupri se.

11 hits

petak april 19

DF: Katnić i Stanković da se odrede prema optužbama Kneževića

Demokratski front pozvao je Vhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića i Specijalnnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se jasno odrede prema optužbama koje sinoć iznio na njihov račun odbjegli biznismen i…

16 hits

petak april 19

Divanović: Jedinstvo opozicije u nekoliko kolona

Istureni prvaci političkog pokreta "Odupri se" bili su spremni da otputuju na sastanak u Brisel prošle sedmice, odabrali su delegaciju, spakovali se, ali famoznog sastanka još nema. Da li ih…

11 hits

četvrtak april 18

Administrativni odbor odlučio: Novčano će biti kažnjeni Medojević, Knežević, Radulović...

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore, donio je odluku da novčano kazni poslanike Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića, Janka Vučinića, Milana Kneževića, Jovana Vučurovića i Branka Radulovića, kao i poslanika Liberalne partije Andriju Popovića…

39 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 08:35

Vlada predložila Stankovića za ambasadora u Argentini

Profesor Univerziteta Crne Gore Srđan Stanković kandidat je za mjesto izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Argentini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Buenos Ajresu, piše Dan.

O tom prijedlogu će sjutra dati mišljenje članovi skupštinskog odbora za međunarodne osnose i iseljenike.

Stanković će na mjestu ambasadora zamijeniti Gordana Stojovića.

Prema Ustavu, predsjednik Crne Gore imenuje ambasadora na osnovu predloga Vlade i mišljenja nadležnog skupštinskog odbora.

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike podržao je prošle sedmice predloge Vlade da Dušanka Jeknić Pešić bude ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Marija Petrović u Sjevernoj Makedoniji.

Podrška je bila jednoglasna, saopšteno je iz parlamenta, uz najavu da će odbor o tome u najkraćem roku informisati šefa države.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.