Standard.

četvrtak jun 20

Mihajlović: Nedopustivo je da ljudi koji predstavljaju državu šire mržnju

Potpredsjednica Vlade Srbije i član predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović kazala je u izjavi za Dan da je svako širenje mržnje nedopustivo, a posebno kad dolazi sa najviših…

17 hits

četvrtak jun 20

Pokret Odupri se postaje NVO

Lider pokreta Odupri se Džemal Perović kazao je za Dan da je u proteklom periodu došlo do zastoja u radu tog pokreta zbog organizacionih problema i drugih nedostataka i slabosti,…

110 hits

četvrtak jun 20

Pokret Odupri se postaje NVO

Objavljeno u: Politika

četvrtak jun 20

CP pisao Vučiću: Objasnite, kao pravnik, ko to otima imovinu SPC u Crnoj Gori?

Crnogorski pokret obratio se otvorenim pismom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pozivajući ga da hladne glave, kao pravnik, sagleda situaciju u vezi sa crkvom u Crnoj Gori.

17 hits

srijeda jun 19

Janjić: Amfilohijeva ambicija je da gospodari Crnom Gorom

Predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić ističe da se Srbija previše miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i da je odnos Podgorice i Mitropolije crnogorsko-primorske unutrašnja stvar Crne Gore.

135 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 08:35

Vlada predložila Stankovića za ambasadora u Argentini

Profesor Univerziteta Crne Gore Srđan Stanković kandidat je za mjesto izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Argentini, na rezidentnoj osnovi, sa sjedištem u Buenos Ajresu, piše Dan.

O tom prijedlogu će sjutra dati mišljenje članovi skupštinskog odbora za međunarodne osnose i iseljenike.

Stanković će na mjestu ambasadora zamijeniti Gordana Stojovića.

Prema Ustavu, predsjednik Crne Gore imenuje ambasadora na osnovu predloga Vlade i mišljenja nadležnog skupštinskog odbora.

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike podržao je prošle sedmice predloge Vlade da Dušanka Jeknić Pešić bude ambasador Crne Gore u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a Marija Petrović u Sjevernoj Makedoniji.

Podrška je bila jednoglasna, saopšteno je iz parlamenta, uz najavu da će odbor o tome u najkraćem roku informisati šefa države.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.