Standard.

petak decembar 13

Miris kostiju, zadah mržnje

Objavljeno u: Politika

by Samir

Prvi put je Srpska pravoslavna crkva nosila mošti Svetog Vasilija Ostroškog u vrijeme ,,uspravljanja srpstva” i raspirivanja nacionalističke mržne. Drugi put, nakon krvavog balkanskog rata, čudotvorca je cjelivao Radovan Karadžić,…

208 hits

petak decembar 13

Miris kostiju, zadah mržnje

Objavljeno u: Politika

petak decembar 13

Đonović: Demokrate su džoker SPC u Crnoj Gori

Objavljeno u: Politika

by Samir

Da će Demokrate iskoristiti prvu priliku da napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva bilo je poprilično jasno od njihovog ulaska u ovo skupštinsko tijelo. Ali, da će to uraditi…

58 hits

četvrtak decembar 12

Utvrđene izmjene Zakona o sudovima

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Vlada Crne Gore je danas na 148. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, u okviru usaglašavanja sa pravnom tekovinom Evropske unije utvrdila Predlog zakona o uređenju tržišta u ribarstvu…

157 hits

četvrtak decembar 12

Utvrđene izmjene Zakona o sudovima

Objavljeno u: Politika

četvrtak decembar 12

Marković ide u Vatikan, sastaje se sa Papom

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće 14. decembra u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici, na poziv državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina.

160 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
petak, 15 novembar 2019 13:47

Opozicija traži interpelaciju Pažina

FOTO: Filip Filipović FOTO: Filip Filipović

Svi poslanici opozicije, osim Demokrata, potpisali su i poslali predsjedniku Skupštine Ivanu Brajoviću, zahtjev da zakaže sjednicu na kojoj bi se izvršila interpelcija (skupštinsko ispitivanje) ministra pravde Zorana Pažina, saopštili su na današnjoj pres konferenciji lideri Demorkatskog fronta.

Predlog za razmatranje interpelacije o radu Vlade iz Pažinovog resora potpisali su poslanici Demokratskog fronta (DF), Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijalističke narodne partije (SNP), nezavisni poslanici Neđeljko Rudović, kao i poslanici Demosa, Ujedinjene Crne Gore i Željka Savković u ime pokojnog lidera Radničke partije Janka Vučinića.

U zahtjevu se, između ostalog, upozorava da je Pažin imao presudan uticaj na pravosuđe prilikom hapšenja poslanika DF-a Nebojše Medojevića i izdavanja naloga za hapšenje Milana Kneževića i “time zloupotrijebio položaj ministra”.

Navodi se i da je ministar pravde od početka učestvovao u osmišljavanju “državnog udara”, podizanju optužnice i praćenju sudskog procesa, kao i da je “direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude”.

Time je, kako se pojašnjava u zahtjevu, ugrozio ustavno načelo o podjeli vlasti.

“Zloupotrebljavajući funkciju potpredsjednika Vlade za politički sistem i pravosuđe, člana Sudskog savjeta i Venecijanske komisije, Pažin je protivustavno inicirao izmjene Zakona o sudskom savjetu kako bi produžio njegov mandat do izbora novih članova, koristeći sintagmu - poslužićemo se svi zajedno principom nužda zakon mijenja”, navodi se u zahtjevu opozicije.

Odgovarajući na ptanje novinara zašto Demokrate nijesu potpisale ovaj document, lider DNP-a Milan Knežević je kazao da “to pitanje treba postaviti njima”.

Poslanik Branko Radulovic je istakao da je ova inicijativa došla u posljednji čas jer su iz “Evropske komisije konstatovali da postoji veliki problem u okviru sudstva i tužilaštva u Crnoj Gori”.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.