Standard.

petak decembar 13

Miris kostiju, zadah mržnje

Objavljeno u: Politika

by Samir

Prvi put je Srpska pravoslavna crkva nosila mošti Svetog Vasilija Ostroškog u vrijeme ,,uspravljanja srpstva” i raspirivanja nacionalističke mržne. Drugi put, nakon krvavog balkanskog rata, čudotvorca je cjelivao Radovan Karadžić,…

243 hits

petak decembar 13

Miris kostiju, zadah mržnje

Objavljeno u: Politika

petak decembar 13

Đonović: Demokrate su džoker SPC u Crnoj Gori

Objavljeno u: Politika

by Samir

Da će Demokrate iskoristiti prvu priliku da napuste Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva bilo je poprilično jasno od njihovog ulaska u ovo skupštinsko tijelo. Ali, da će to uraditi…

64 hits

četvrtak decembar 12

Utvrđene izmjene Zakona o sudovima

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Vlada Crne Gore je danas na 148. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, u okviru usaglašavanja sa pravnom tekovinom Evropske unije utvrdila Predlog zakona o uređenju tržišta u ribarstvu…

161 hits

četvrtak decembar 12

Utvrđene izmjene Zakona o sudovima

Objavljeno u: Politika

četvrtak decembar 12

Marković ide u Vatikan, sastaje se sa Papom

Objavljeno u: Politika

by Lejla

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković boraviće 14. decembra u zvaničnoj posjeti Svetoj Stolici, na poziv državnog sekretara kardinala Pjetra Parolina.

164 hits

 
 
 
 
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 548
srijeda, 04 decembar 2019 07:21

Sin Janka Vučinića novi predsjednik, suprug Željke Savković istupio iz stranke

FOTO: Portal Analitika FOTO: Portal Analitika

Maksim Vučinić, sin pokojnog lidera Radničke partije Janka Vučinića, izabran je za novog predsjednika te stranke što je izazvalo negodovanje jednog dijela članova iz Podgorice, među kojima je i suprug poslanice Željke SavkovićČedomir Savković – koji je zbog toga istupio iz stranke, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede bliskih toj partiji je navelo kako je bračni par Savković očekivao da će nakon smrti Janka Vučinića upravo Željka Savković, kao najistaknutija članica stranke i potpredsjednica, preuzeti lidersku poziciju u Radničkoj partiji.

Njihova očekivanja, prema saznanjima tog lista, osujetio je nikšićki odbor stranke koji je, kako navode izvori Pobjede, učinio sve da Janka Vučinića, koji je 25. oktobra iznenada preminuo u 53. godini, naslijedi njegov sin Maksim.

Neuspjeh u namjerama da suprugu progura na čelnu poziciju u partiji, prema tvrdnjama izvora, razbijesnilo je Čedomira Savkovića, koji je zbog toga napustio stranku.

“Čedomir Savković je jedan od najvažnijih funkcionera Radničke partije iz Podgorice. Prevagnula je želja nikšićkih članova Odbora za kontrolom stranačkog pečata, a samim tim i kontrolom finansija iz budžeta”, kazao je izvor Pobjede.

Potpredsjednica Radničke partije Željka Savković je u izjavi za Pobjedu potvrdila da je Maksim Vučinić novi lider Radničke partije, te da njen suprug Čedomir Savković više nije član te stranke.

Savković, međutim, tvrdi da su razlozi za istupanje njenog supruga iz partije “lične prirode”, te da se ne radi o bilo kakvom animozitetu ili negodovanju zbog izbora Maksima Vučinića za novog lidera.

“To je apsolutno bio lični stav mog supruga. Nije tačno da je on napustio partiju zbog izbora Jankovog sina. On ima pravo da izađe iz partije zbog svog ličnog opredjeljenja, tako da je to jednostavno njegov lični stav”, navodi Savković.

Ona tvrdi i da izbor Maksima Vučinića za novog lidera Radničke partije, kako je rekla, apsolutno podržavaju i ona i njen suprug.

“Jedan mladi čovjek je došao na čelo partije i apsolutno ne postoji nikakav otpor po tom pitanju”, tvrdi Željka Savković.

Maksim Vučinić je do prije par godina, prema saznanjima Pobjede, bio član opštinskog odbora Nove srpske demokratije iz Nikšića. Radnička partija je početkom marta ove godine istupila iz Demokratskog fronta i pristupila savezu “Da svako ima”.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.