Standard.

nedjelja jul 15

Nije Klinton bio kriv što je prevario ženu, nego što ju je prevario sa OVAKVOM ŽENOM?

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Dvadeset godina nakon najveće seks afere, Bil Klinton smatra da ne duguje nikakvo izvinjenje Moniki Levinski. Istina je da joj, zapravo, izvinjenje duguju i on i cio svijet. Evo i…

71 hits

nedjelja jul 15

Hitlerov zločinački um potanko opisan POLA VIJEKA PRIJE njegovog dolaska na vlast

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Drugi svjetski rat je ostavio nesagledive posljedice, ali i vječito pitanje da li je i kako mogao biti spriječen. Odgovor valja potražiti u daljoj prošlosti, pred sam kraj devetnaestog vijeka,…

43 hits

nedjelja jul 15

Smećarski rat: SAD se dave u svom otpadu, i Kina je za to kriva

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Stotine tona otpada, za koji su Amerikanci vjerovali da recikliraju, sada se gomilaju u postrojenjima za preradu ili deponijama.

7 hits

nedjelja jul 15

Hranjenje požude sredovječnih muškaraca: Na Trampovim žurkama sam se osjećala kao komad mesa na stočnoj pijaci

Objavljeno u: Svijet

by Milica Minić

Manekenke koje tvrde da su prisustvovale raskalašnim žurkama sa Donaldom Trampom, na kojem su se točile litre alkohola i mnogo kokaina, prvi put progovorile su u medijima o seksualno neprimjerenom…

8 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 jul 2018 20:14

Ovo niste znali: Priča o prvom jugoslovenskom horor filmu ledi krv u žilama

Prvi jugoslovenski horor film "Leptirica" i dan danas smatra se jednim od najboljih filmova tog žanra iz bivše Jugoslavije, a po tadašnjim pisanjima medija, jedan čovjek je čak i nastradao, kako navode, od straha.

Ovo niste znali: Priča o prvom jugoslovenskom horor filmu ledi krv u žilama FOTO: screenshot/Youtube

Leptiricu je početkom 70-ih snimio Đorđe Kadijević, za Radioteleviziju Beograd, a vrlo brzo prozvali su ga "najstrašnijim vampirskim filmom ikad napravljenim". Navodno, kad je prvi put prikazivan, muškarac u Makedoniji umro je od "straha", piše Slavorum, a oko jezivih scena tada se podigla ogromna medijska prašina.

leptirica

FOTO: screenshot/Youtube

Za reditelja to je bilo teško vrijeme, s obzirom na komunistički režim, pa je film kad je izašao prozvan "terorističkim".

leptirica3

FOTO: screenshot/Youtube

Radnja filma događa se sredinom 19. vijeka u srpskom selu Zarožje. Selo je na udaru vampira Save Savanovića, koji ubija svakoga ko se približi mlinu u šumi, nedaleko od sela.

Seljani postanu očajni, s obzirom na to da ostaju bez hrane jer su im svi mlinari ubijeni. Istovremeno, siromašni mladić imena Strahinja zaljubljen je u Radojku, a kako su tada ljudi pričali, nakon odgledanog filma lik djevojke im je danima ostajao pred očima, prenosi Blic.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.