Standard.

petak april 19

VIDEO: Ekvadorska policija brutalno se obračunala sa Asanžovim pristalicama

Marš pristalica Džulijana Asanža u glavnom gradu Ekvadora Kitu 16. aprila pretvorio se u sukob s policijom.

11 hits

petak april 19

Otkriven plan profesora iz Njujorka: Planirao zapaliti katedralu pa pobjeći u Rim

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Profesor univerziteta koji je uhapšen nakon ulaska u katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina, tečnim plinom i upaljačem, već je bio privođen ove nedjelje u katedrali u Nju…

13 hits

petak april 19

Tinejdžerka spaljena jer je prijavila nastavnika za zlostavljanje

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Tinejdžerku iz Bangladeša spalili su vršnjaci jer je prijavila svog nastavnika da ju je seksualno uznemiravao. Nusrat Jahan Rafi, 19-godišnjakinja iz malog grada južno od prijestonice Dake, ubijena je u školi…

12 hits

petak april 19

Tramp: Nikada nije bilo, niti će ikada biti dosluha sa Rusijom

Predsjednik SAD Donald Tramp pokušao je da predstavi kao svoju političku pobjedu navode specijalnog savjetnika američkog Ministarstva pravde Roberta Milera.

11 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 13:45

Sa 12 godina postala zavisna od kokaina i votke, a sa 13 je pobacila!

Sa dvanaest godina, Lori Havkins iz Njuporta u Velsu je svaki dan pila votku, bila je zavisna o kokainu te konzumirala mefendron i kanabis. Kako piše Mirror, njena rutina tokom sedam mjeseci, na vrhuncu svoje zavisnosti, sastojala se od ustajanja, uzimanja dvije linije kokaina, tuširanja i uzimanja još dvije linije.

Do 13. godine ostala je trudna s muškarcem koji je bio dvostruko stariji od nje i koji je znao za njene godine, ali je svejedno započela seksualni odnos s njom. Imala je manje od 32 kilograma, organi joj se nisu razvijali kako treba i imala je pobačaj. No, sada 19-godišnja Lori nominirana je za nacionalnu nagradu za rad na pomoganju drugim ljudima.

Upoznala ga pokušavajući kupiti alkohol

Naime, jednom prilikom, dok je pokušavala kupiti alkohol, upoznala je muškarca koji je kasnije bio zatvoren na više od 10 godina zbog zlostavljanja nje i jedne druge djevojke. Upoznala je Roberta Dejvisa (Davies), koji je sada ima 37 godina, ispred radnje gdje su se motali moleći ljude da im kupe alkohol. Pristao je kupiti im piće, ali uz uvjet da razmijeni telefonski broj s Lori.

Lori je mislila kako se ništa loše ne može dogoditi, pa je Robertu dala broj. Počeli su se dopisivati, a onda ju je Robert pitao da se nađu.

- Neko se zanimao za mene, a kod kuće je bilo teško s mojim ocem. No, dobijala sam pažnju od nekog drugog - rekla je Lori i dodala kako se sastala s Dejvisom.

Bila sam na lošem mjestu

Prisjetila se kako je jednom bila u njegovom automobilu s bratom i prijateljicom te trenutka kada ju je Dejvis prvi put taknuo.

- Sjedjela sam tamo i on je stavio ruku na moju nogu, ja sam pomislila da treba sačekati još malo, a onda mi je bilo svejedno, nisam mislila ništa o tome. Tada je nastavio pomicati ruku gore po mojoj nozi i dotaknuo mi zadnjicu. Ostali u autu nisu mogli vidjeti - ispričala je.

 

Prvi seksualni odnos

U tom trenutku Lori nije imala puno konstanti u svom životu, bila je u brojnim domovima širom Velsa. Na Božić 2014. godine bila je kod kuće u posjeti oca. Bez njegova znanja, iskrala se kako bi se sastala s Robertom i to je bilo prvi put da su spavali zajedno.

- Imala sam osjećaj kao da je bilo suđeno i bilo je ispravno - rekla je.

Nakon toga nije puno razgovarao s njom, pa se uznemirila. Posvađali su se, no rekao joj je da će se preseliti tamo gdje je živjela. Dva mjeseca kasnije otkrila je da je trudna.

- Nekako sam shvatila šta se događa, ali sam bila ozbiljno pothranjena, manje od 32 kilograma, moje tijelo je i dalje žudjelo za drogom.

Kada su je socijalne službe premještale, policija je došla po nju, no Lori je pobjegla i kontaktirala Dejvisa.

- Prvo što je rekao bilo je ne spominji moje ime. Bilo je to prvi put da je shvatila da nešto nije uredu i da ne bi trebala biti s njim. Ljudi su je pitali ko je otac njene bebe, a ona je ćutala. Zahvalna sam sada za to, ali u to vrijeme nisam bila, svi oko mene su govorili da zbog zdravlja ne mogu imati dijete.

Pobačaj i prekid veze

Sam postupak pobačaja bio je jako emocionalan, dijelom zato što nije željela reći svojoj pravoj porodici da je trudna, ali i zbog fizičkih učinaka na njeno nerazvijeno tijelo. Još je bila u povremenom kontaktu s Dejvisom. Ponekad su stvari bile dobre, a nekada ne bi razgovarao s njom.

Otprilike mjesec nakon pobačaja prekinula je vezu, a on je molio da joj se vrati. Tek nakon što je na televiziji odgledala jedan dokumentarac o zlostavljanju neke djevojčice, odlučila je priznati svom usvojitelju ko je otac pobačene bebe.

Potom je nazvala službenicu koja joj je bila dodijeljena putem programa protiv droga te joj objasnila šta se dogodilo. Lori je kasnije saznala da je policija sumnjala da je u vezi s njim. Lori smatra da ju spasio upravo njen blizak odnos sa službenicom.

Osuđen za pedofiliju na 10 godina

Lori je otišala na sud kako bi vidjela Dejvisa, koji je osuđen 19. juna 2015. godine. Izjasnio se krivim za seksualnu aktivnost s djecom i osuđen je na 10 godina i osam mjeseci.

- Dan je napokon došao i nisam mislila da će se to dogoditi. Do sada sam znala da sam premlada i da nije trebao činiti to što je činio. Željela sam da plati. Bila sam ljuta - kaže Lori.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 25 mart 2019 11:22

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.