Standard.

srijeda jun 19

Filadelfija: Budvanin Ivan Đurašević uhapšen zbog šverca 16,5 tona kokaina!

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Najveća zaplijena kokaina u istoriji SAD. U luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge. Uhapšen je crnogorski državljanin Ivan Đurašević.

823 hits

srijeda jun 19

Tramp objavio kandidaturu, istog trenutka počeli protesti

Američki predsjednik Donald Tramp zvanično je objavio svoju kandidaturu za drugi mandat na izborima 2020. godine. Tog trenutka krenuli su protesti.

49 hits

srijeda jun 19

Hrvatska: Trudnici koju je pregazio auto amputirali obje noge

Objavljeno u: Svijet

by Jovana

U Kuršancu u Međimurskoj županiji u Hrvatskoj u subotu oko 21 sati u stravičnoj saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđena 21-godišnjakinja koja je uslijed udarca automobila ostala bez noge. Na drugoj nozi…

50 hits

srijeda jun 19

Ministar kulture Srbije: Oduzimanje imovine SPC može dovesti do neprijatnih posljedica

Ministar kulture Srbije Vladan Vukosavljević, ocijenio je da bi usvajanje Prijedloga zakona crnogorske Vlade o slobodi vjeroispovesti mogao da dovede do neprijatnih posljedica.

51 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 11:15

Poginulo desetero djece u američkom napadu u Afganistanu

Desetero djece iz iste porodice ubijeno je u američkom zračnom udaru u Afganistanu zajedno sa još tri odrasle osobe, saopćile su danas iz UN-a. Vazdušni udari u subotu, 23. marta, bili su dio sukoba talibana i afganistanskih i američkih snaga koji su trajali oko 30 sati u Kunduzu, sjevernoj provicniji u kojoj talibani imaju jako uporište.

Ova djeca i njihova porodica već su ranije raseljeni zbog sukoba u drugim dijelovima zemlje, saopštila je Misija UN-a u Afganistanu (UNAMA), dodajući da su još tri civila ranjena.

Napad je izvršen u naselju Telauka, nedaleko od Kunduza.

Debra Ričardson (Richardson), portparol NATO-a u Afganistanu, potvrdila je da su američke snage izvršile udar. Ona je rekla da je cilj napada bio da se spriječe civilne žrtve, ali da se talibani namjerno kriju među civilima.

Rekordan broj afganistanskih civila ubijen je prošle godine u vazdušnim udarima i bombaškim samoubilačkim napadima, saopštili su ranije iz UN-a. Broj žrtava vazdušnih udara među djecom raste na godišnjem nivou od 2014. godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.