Standard.

petak april 19

VIDEO: Ekvadorska policija brutalno se obračunala sa Asanžovim pristalicama

Marš pristalica Džulijana Asanža u glavnom gradu Ekvadora Kitu 16. aprila pretvorio se u sukob s policijom.

11 hits

petak april 19

Otkriven plan profesora iz Njujorka: Planirao zapaliti katedralu pa pobjeći u Rim

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Profesor univerziteta koji je uhapšen nakon ulaska u katedralu Svetog Patrika u Njujorku s kanisterima benzina, tečnim plinom i upaljačem, već je bio privođen ove nedjelje u katedrali u Nju…

13 hits

petak april 19

Tinejdžerka spaljena jer je prijavila nastavnika za zlostavljanje

Objavljeno u: Svijet

by Nemanja Lacman

Tinejdžerku iz Bangladeša spalili su vršnjaci jer je prijavila svog nastavnika da ju je seksualno uznemiravao. Nusrat Jahan Rafi, 19-godišnjakinja iz malog grada južno od prijestonice Dake, ubijena je u školi…

12 hits

petak april 19

Tramp: Nikada nije bilo, niti će ikada biti dosluha sa Rusijom

Predsjednik SAD Donald Tramp pokušao je da predstavi kao svoju političku pobjedu navode specijalnog savjetnika američkog Ministarstva pravde Roberta Milera.

11 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 11:15

Poginulo desetero djece u američkom napadu u Afganistanu

Desetero djece iz iste porodice ubijeno je u američkom zračnom udaru u Afganistanu zajedno sa još tri odrasle osobe, saopćile su danas iz UN-a. Vazdušni udari u subotu, 23. marta, bili su dio sukoba talibana i afganistanskih i američkih snaga koji su trajali oko 30 sati u Kunduzu, sjevernoj provicniji u kojoj talibani imaju jako uporište.

Ova djeca i njihova porodica već su ranije raseljeni zbog sukoba u drugim dijelovima zemlje, saopštila je Misija UN-a u Afganistanu (UNAMA), dodajući da su još tri civila ranjena.

Napad je izvršen u naselju Telauka, nedaleko od Kunduza.

Debra Ričardson (Richardson), portparol NATO-a u Afganistanu, potvrdila je da su američke snage izvršile udar. Ona je rekla da je cilj napada bio da se spriječe civilne žrtve, ali da se talibani namjerno kriju među civilima.

Rekordan broj afganistanskih civila ubijen je prošle godine u vazdušnim udarima i bombaškim samoubilačkim napadima, saopštili su ranije iz UN-a. Broj žrtava vazdušnih udara među djecom raste na godišnjem nivou od 2014. godine.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.