Standard.

nedjelja septembar 23

Nataša Bekvalac se udaje po ČETVRTI PUT

Ljubavni život Nataše Bekvalac izazivao je mnogo pažnje u medijima. Udavala se tri puta, ima dvije ćerke, ali i dalje ne odustaje od braka i traženja prave ljubavi.

48 hits

nedjelja septembar 23

SAVRŠENO: Vensan Kasel i mlada supruga pokazali kako izgleda GLAMUR!

Nakon što je francuski glumac Vensan Kasel (51) ponovo stao na ludi kamen, sa 30 godina mlađom djevojkom interesovanje a ovaj par ne jenjava. Mladenci su tako privukli svu pažnju…

31 hits

nedjelja septembar 23

Ćerka Suzane Mančić ima 20 godina starijeg muža, a sada je pokazala kako izgleda NJEN OTAC

Starija ćerka voditeljke Suzane Mančić, Teodora Kunić, vodi život na kojem joj mnogi zavide, a ono čime posebno intrigira javnost jeste brak sa 20 godina starijim biznismenom.

11 hits

nedjelja septembar 23

Psi znaju kako da dobiju što žele samo jednim pogledom

Prema istraživanjima na području pseće facijalne ekspresije, naučnici su dokazali da psi znaju kada treba upotrijebiti pogled šteneta kojim obaraju sve prepreke.

24 hits

 
 
 
 
četvrtak, 12 jul 2018 20:45

MUŠKI UGAO: Kako da "preživite" odbijanje?

Nema ničeg prijatnog u iskustvu kada vas potencijalni partner odbije. To je nugodno, utiče na vaš ego i razočaravajuće je.

 Niko neće da vas krivi ukoliko se povučete u sebe i sami sa sobom probate da savladate negativna osjećanja. Naravno, određeni broj ljudi se sa ovim okolnistima nosi na nestereotipan način i vrlo brzo pronalaze način da ponovo budu zadovoljni i ispunjeni.

I dok ne postoje „pravi“ načini da se izborimo sa odbijanjem, određeni negativni postupci mogu samo dodatno da pogoršaju vaše emotivno stanje i zato je potrebno da ih po svaku cijenu izbjegnete.

ODBIJANJE NE SHVATAJTE LIČNO

„Kada nas neko odbije to doživljavamo vrlo lično, međutim to uglavnom ima veze sa mnogim drugim faktorima: možda osoba koja nas je odbila još nije spremna za novu vezu ili je i sama bila suočena sa sličnom situacijom“, kaže psihološkinja Helen Odeski. „Prihvatanje tih stvari lično u pravilu vodi ka tome da počnete sebe u potpunosti da krivite za situaciju koja je ipak dvostrana. Bolja opcija je da sagledate čitavu situaciju iz perspektive druge strane i uvjerite sebe da ova kombinacija ipak nije dobro rješenje“, dodaje Odeski.

Poznati psiholog Devon Berkhejser u razgovoru za magazin Insider rekao je da su određene negativne emocije nakon odbijanja sasvim prirodna pojava, ali ključ leži u tome da ne pretjerujete, da izbjegnete samosažaljenje i da ubeđujete sebe da sav problem leži u vama.

U većini slučajeva, odbijanje nema nikakve veze sa vama , već jednostavno vi niste ono što druga strana želi od emotivnog partnera. To što taj neko vas ne pronalazi kao odgovarajućeg partnera, nikako ne treba da znači da je nešto fundamentalno loše sa vama. S druge strane, bilo bi poželjno da iskreno preispitate sebe i unesete neke promjene u svoj život koje će vas učiniti boljim partnerom“, ističe Berkhejsir.

IZBJEGNITE MOGUĆU LOŠU KOMUNIKACIJU

Određeni broj muškaraca teško podnosi situaciju da su odbijeni, pa pokušavaju da ubijede osobu koja ih je odbila da pravi veliku grešku. U takvim situacijama po pravilu se javlja ojsećaj ljutnje koji samo dodatno pogoršava situaciju.

Najgora stvar koju možete da uradite kada ste odbijeni je da uvrijedite osobu koja vas je odbila. To ne znači da imate pravo da se ponašate krajnje nepristojno".

"Odbijanje prihvatite sa dostojanstvom i trudite se da što više naučite iz tog iskustva“, kaže bračni terapeut Mišelen Vasil.

Odbijanja nikad neće biti prijatno iskustvo, ali nikada ih ne doživljavajte tragično. Na kraju krajeva, ta osoba vam možda čini uslugu tako što će vam se otvoriti mogućnost da upoznate nekog ko će vam više odgovarati.

manshelt.rs

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno četvrtak, 12 jul 2018 19:14

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.