Standard.

četvrtak jun 20

Milioni za život u podrumu: Jedan od najskupljih gradova, ali svi žele da žive u njemu

Jedan je od ekonomski najrazvijenijih gradova na svijetu, svi hrle da žive i rade u njemu, ali je ujedno i jedan od najskupljih gradova za život. Njujork je prošle godine doživio…

9 hits

četvrtak jun 20

Sjećate li se djevojčice koja se "zlobno" smješka ispred kuće koja gori: Evo kako danas izgleda

Sigurno se sjećate fotografije djevojčice koja se zagonetno smješka dok se iza nje nalazi kuća u plamenu i vatrogasci koji je gase. Zoi Rot (Zoe Roth) je djevojčica koja je s…

106 hits

četvrtak jun 20

Jelenina ćerka otvorila profil na Instagramu

Pjevačica Jelena Karleuša u braku sa Duškom Tošićem ima dvije ćerke, Atinu i Niku.

42 hits

četvrtak jun 20

Bila je Dikaprijeva djevojka, imala je milione sada joj porodica daje 200 dolara mjesečno

Problemi u životu slavne manekenke Erin Heatherton, koju javnost najprije prepoznaje kao bivšu djevojku holivudskog zavodnika Leonarda DiCaprija, ne prestaju. Naime, iako su nekada njeni honorari na godišnjem nivou bili…

8 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 21:36

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi

Komunikacija je temelj svakog odnosa. Istovremno to je jedna od najizazovnijih stvari. Mnogo toga što partneri nisu u stanju iskomunicirati, jer se boje to reći, često slušaju psihoterapeuti.
Huffpost je pozvao psihoterapeute i otkrio koje su to stvari na koje se muškarci najčešće žale kada je riječ o njihovim partnerkama i šta im savjetuju kako bi riješili svoje probleme.

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi FOTO: Instagram

Bojim se da sam se oženio pogrešnom osobom

Muškarci često sebi znaju postaviti pitanje da li su napravili dobar izbor svog životnog partnera. Zapitajte se zbog čega se tako osjećate. Je li vaš odnos toliko narušen da se ne može popraviti ili imate sumnju da više ne osjećate veliko uzbuđenje kao kada ste se prvi put susreli.

Terapeut Kurt Smith, koji se specijalizovao za savjetovanje muškaraca, podsjeća svoje klijente da svaki odnos morate održavati. Iskra zaljubljenosti ne ostaje zapaljena bez dosljednog napora oba partnera.

"Previše ljudi naivno vjeruje da će privlačnost i ljubav koju su imali na početku biti takva i u braku. Neće, osim ako ne radite na tome", rekao je Smith.

Zbog toga ne treba biti nepravedan, već se truditi da obnovite svoju ljubav.

Zbunjen sam jer nisam siguran šta partnerka želi od mene

Neki muškarci su potpuno zbunjeni jer ponekad ne razumiju šta njihove parnerke žele od njih, rekao je klinički psiholog Ryan Howes.

"Naime, žene često od partnera traže da budu emotivniji i kada pokažu određenu ranjivost, onda dobiju kritiku", rekao je Howes i dodao kako ohrabruje svoje klijente da traže objašnjenje od svojih partnera kada im nešto nije jasno, umjesto da se zatvaraju u sebe i frustriraju.

Ne osjećam se cijenjenim

Bračna i porodična terapeutkinja Kate Stoddard izjavila je kako neki od njenih muških klijenata misle kako ih partnerke ne cijene dovoljno.

"Razlog za to je možda što se ženama muškarci čine emocionalno teškim te da njima emocije i potvrđivanja i nisu potrebni. Međutim, muškarci itekako moraju imati potvrdu da su cijenjeni i da njihove partnerke birnu o njima", rekla je.

Stoddard preporučuje svojim klijentima da oni počnu cijeniti sve što partnerka radi za njih i da im to i govore pa možda i one promijene svoje ponašanje.

Ne znam šta da radim kad se moja partnerka iznerivira

Veliki stres za muškarce je i kada je njihova partnerka iznervirana, jer u tim situacijama obično ne znaju šta im je. Terapeutkinja Ana Poss kazala je kako se muškarci teže nose s neugodnim situacijama i predlažu otvoren razgovor s partnericom.

Partnerka mi stalno zvoca i naređuje

Prigovaranje, naređivanje i zvocanje su stvari koje veoma negativno djeluju na partnera. Smith je kazao kako je uzrok prigovaranja uzrokovan kombinacijom neizgovorenih ili nedovoljno jasnih očekivanja. Iako je ovo veoma destruktivno za svaku vezu, žene često nemaju drugi način da nešto objasne partneru. Stoga, ukoliko partnerki obećate da ćete uraditi nešto, onda to i uradite.

Kako mogu usrećiti svog partnera?

Howes je rekao da mnogi njegovi klijenti imaju duboku želju da svoje partnere učine sretnima.

"Često spominju kako su bili sretni na početku veze. Međutim, govore i o tome kako se partnerka žali na njih, na posao, na prijatelje, na porodicu i to je za njih veoma okrutno, jer žele učiniti apsolutno sve kako bi im partnerica bila sretna", rekla je, prenosi Klix.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.