Standard.

petak april 19

Kozmetolog savjetuje kako se njegovati tokom proljeća: Tretmanima pripremite kožu za duži boravak na suncu!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Sa dolaskom proljeća mnogi od nas primijetili su promjene na koži. Nakon perioda niskih temperatura, suvog vazduha koliko god da smo dodatno brinuli oko lica, proljeće je mnoge od nas…

12 hits

petak april 19

Ilda Šaulić o podjeli imovine sa polubratom: Kakav testament, to još nije u proceduri!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Totalni obrt dešava se u raspodjeli nasljedstva nedavno preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, pisali su juče neki mediji u Srbiji. Navodno, pjevačev vanbračni sin Robert Omaljev ima dokaz koji će…

19 hits

petak april 19

MISICI iz Bolivije oduzeta titula: Nijesam smjela reći da sam TRUDNA

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Bolivijskoj predstavnici na izboru za “Miss Univerzuma” oduzeta je prestižna titula nakon što je na svom Instagramu objavila radosnu vijest da je u drugom stanju. Atraktivna 22-godišnja Joyce Prado Ribera…

35 hits

petak april 19

Autobiografija slavne Demi: Očevo samoubistvo, narkotici, razvodi...

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Holivudska glumica Demi Moore mogla uskoro će objaviti autobiografsku knjigu u kojoj će po prvi put govoriti o vojoj burnoj prošlosti koju je obilježilo porodično nasilje i život prepuno tuge…

10 hits

 
 
 
 
nedjelja, 24 mart 2019 21:36

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi

Komunikacija je temelj svakog odnosa. Istovremno to je jedna od najizazovnijih stvari. Mnogo toga što partneri nisu u stanju iskomunicirati, jer se boje to reći, često slušaju psihoterapeuti.
Huffpost je pozvao psihoterapeute i otkrio koje su to stvari na koje se muškarci najčešće žale kada je riječ o njihovim partnerkama i šta im savjetuju kako bi riješili svoje probleme.

Muškarci se žale na ponašanje svojih partnerki, i to su najčešće ovi razlozi FOTO: Instagram

Bojim se da sam se oženio pogrešnom osobom

Muškarci često sebi znaju postaviti pitanje da li su napravili dobar izbor svog životnog partnera. Zapitajte se zbog čega se tako osjećate. Je li vaš odnos toliko narušen da se ne može popraviti ili imate sumnju da više ne osjećate veliko uzbuđenje kao kada ste se prvi put susreli.

Terapeut Kurt Smith, koji se specijalizovao za savjetovanje muškaraca, podsjeća svoje klijente da svaki odnos morate održavati. Iskra zaljubljenosti ne ostaje zapaljena bez dosljednog napora oba partnera.

"Previše ljudi naivno vjeruje da će privlačnost i ljubav koju su imali na početku biti takva i u braku. Neće, osim ako ne radite na tome", rekao je Smith.

Zbog toga ne treba biti nepravedan, već se truditi da obnovite svoju ljubav.

Zbunjen sam jer nisam siguran šta partnerka želi od mene

Neki muškarci su potpuno zbunjeni jer ponekad ne razumiju šta njihove parnerke žele od njih, rekao je klinički psiholog Ryan Howes.

"Naime, žene često od partnera traže da budu emotivniji i kada pokažu određenu ranjivost, onda dobiju kritiku", rekao je Howes i dodao kako ohrabruje svoje klijente da traže objašnjenje od svojih partnera kada im nešto nije jasno, umjesto da se zatvaraju u sebe i frustriraju.

Ne osjećam se cijenjenim

Bračna i porodična terapeutkinja Kate Stoddard izjavila je kako neki od njenih muških klijenata misle kako ih partnerke ne cijene dovoljno.

"Razlog za to je možda što se ženama muškarci čine emocionalno teškim te da njima emocije i potvrđivanja i nisu potrebni. Međutim, muškarci itekako moraju imati potvrdu da su cijenjeni i da njihove partnerke birnu o njima", rekla je.

Stoddard preporučuje svojim klijentima da oni počnu cijeniti sve što partnerka radi za njih i da im to i govore pa možda i one promijene svoje ponašanje.

Ne znam šta da radim kad se moja partnerka iznerivira

Veliki stres za muškarce je i kada je njihova partnerka iznervirana, jer u tim situacijama obično ne znaju šta im je. Terapeutkinja Ana Poss kazala je kako se muškarci teže nose s neugodnim situacijama i predlažu otvoren razgovor s partnericom.

Partnerka mi stalno zvoca i naređuje

Prigovaranje, naređivanje i zvocanje su stvari koje veoma negativno djeluju na partnera. Smith je kazao kako je uzrok prigovaranja uzrokovan kombinacijom neizgovorenih ili nedovoljno jasnih očekivanja. Iako je ovo veoma destruktivno za svaku vezu, žene često nemaju drugi način da nešto objasne partneru. Stoga, ukoliko partnerki obećate da ćete uraditi nešto, onda to i uradite.

Kako mogu usrećiti svog partnera?

Howes je rekao da mnogi njegovi klijenti imaju duboku želju da svoje partnere učine sretnima.

"Često spominju kako su bili sretni na početku veze. Međutim, govore i o tome kako se partnerka žali na njih, na posao, na prijatelje, na porodicu i to je za njih veoma okrutno, jer žele učiniti apsolutno sve kako bi im partnerica bila sretna", rekla je, prenosi Klix.

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.