Standard.

petak april 19

Kozmetolog savjetuje kako se njegovati tokom proljeća: Tretmanima pripremite kožu za duži boravak na suncu!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Sa dolaskom proljeća mnogi od nas primijetili su promjene na koži. Nakon perioda niskih temperatura, suvog vazduha koliko god da smo dodatno brinuli oko lica, proljeće je mnoge od nas…

10 hits

petak april 19

Ilda Šaulić o podjeli imovine sa polubratom: Kakav testament, to još nije u proceduri!

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Totalni obrt dešava se u raspodjeli nasljedstva nedavno preminulog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, pisali su juče neki mediji u Srbiji. Navodno, pjevačev vanbračni sin Robert Omaljev ima dokaz koji će…

17 hits

petak april 19

MISICI iz Bolivije oduzeta titula: Nijesam smjela reći da sam TRUDNA

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Bolivijskoj predstavnici na izboru za “Miss Univerzuma” oduzeta je prestižna titula nakon što je na svom Instagramu objavila radosnu vijest da je u drugom stanju. Atraktivna 22-godišnja Joyce Prado Ribera…

31 hits

petak april 19

Autobiografija slavne Demi: Očevo samoubistvo, narkotici, razvodi...

Objavljeno u: Život

by Nemanja Lacman

Holivudska glumica Demi Moore mogla uskoro će objaviti autobiografsku knjigu u kojoj će po prvi put govoriti o vojoj burnoj prošlosti koju je obilježilo porodično nasilje i život prepuno tuge…

9 hits

 
 
 
 
ponedjeljak, 25 mart 2019 11:34

Crnogorska pjevačica Seka Tomičić za Standard: Moj muzički ukus se razvijao uz Branku Šćepanović i Merimu Njegomir

Poznata pjevačica iz Tivta Seka Tomičić već prvim pojavljivanjem skrenula je pažnju originalnošću i sjajnim glasovnim mogućnostima. Seka je ostvarena žena u najljepšim godinama koja je spremna da hrabro zakorači na estradnu scenu. Njen muzički ukus razvijao se uz jednu Branku Šćepanović, Merimu Njegomir, Brenu, a muzički pravac za koji se odlučila je pop-folk, jer kako sama kaže to joj najviše prija i cilj joj je da joj publika kao i do sada, vjeruje. Za Standard priča o promociji spota  za pjesmu "Da to sam ja" po kojoj glasi i ime albuma koji je izdala za Grand, koju je pripremla u hotelu Hiltonu u Podgorici 27. marta. 

A ko je zapravo Seka? Ova šarmantna dama sa osmijehom kaže: Seka je jedna vesela i vedra žena, puna optimizma i ljubavi prema muzici!

S: S obzirom da ste snimili CD za najveću muzičku kuću na Balkanu, Grand, koliko će vam to značiti u budućim angažmanima?

Tomčić: Upravo iz tog razloga sam i izdala CD za njih zato što smatram da uz njih mogu dosta da postignem. Kao što ja dajem maksimum, tako sam svjesna i da takvu izdavačku kuću treba da imam kao vjetar u leđa. Smatram da ako svako radi svoj posao svi zajedno možemo da imamo jednu lijepu muzičku priču. Ono što meni lično znači jeste činjenica da ljudi jako lijepo reaguju na novi CD " Da to sam ja" da dobijam jako lijepe kritike, da se na mojim živim nastupima širom Crne Gore uvijek vraćam tamo gdje sam jednom nastupala. Meni je to dovojlan pokazatelj da se saradnja sa Grandom ipak daleko čuje.

S: Vaše pjesme su u pop i folk fazonu, i na radost brojnih slušalaca tema su muško-ženski odnosi, ljubav. Niste pokleknuli pred trendom koji nameće autotjun i neke "lake teme".

Tomčić: Mislim da mi leže sve pjesme koje su i pop i folk. Nisam radila autotjun niti teme koje ne bi išle uz mene, jer publika prije svega mora da vam vjeruje. Meni se u tim nekim drugačijim vodama možda ne bi vjerovalo dovoljno, ne bi to bila ja. Ali znate šta, muzika je živa stvar i nikad ne smijete da kažete - nikad. Jer možda vas vrijeme demantuje. A moje vrijeme tek dolazi.

S: Iz Crne Gore ste, odakle su neki najznačajniji i najcjenjeniji umjetnici. Na koji način se vaš muzički ukus razvijao prije nego li ste i sami počeli da se bavite muzikom?

Tomčić: Brena je svakome od nas polazna tačka i nešto što bi svako od nas želio kada razmišjla o svojoj budućnosti. Mislim da su sve uspješne karijere zapravo rezultat velikog truda i velikih odricanja. Moj muzički ukus se razvijao uz jednu Branku Šćepanović, Merimu Njegomir, Snežanu Đurišić, Nedu Ukraden, Anu Bekutu, ali i brojne druge kvalitetne vokale od kojih sam učila da volim muziku i učila šta sve glas može. Tu su kasnije došli i brojni drugi izvođači čije su mi pjesme legle na srce, ali i koje sam glasovno negdje voljela da pjevam. Mene su uvijek privlačile pjesme sa emotivnom težinom i pričom. Takve sam i birala za svoj CD i ono što ćete u Hiltonu u Podgorici čuti 27. marta, kada cu napraviti promociju spota "Da to sam ja" uvjeriće vas da sam pogodila pravo u centar!

S. Veoma ste atraktivni. Kako vaš partner reaguje kada vam se muškarci udvaraju na nastupima?

Tomčić: Hvala najljepše! Sve je to posao, treba znati primiti komplimente, ako i udvaranja. Ono što je za moje nastupe zanimljivo jeste što me svaki put oduševi publika koja igra i pjeva sa mnom od prve do posljednje pjesme, iako sam u svemu ovome ja relativno nova, ali se sa publikom odlično razumijem!

S: Kao jedna dama sa primorja u čemu najviše uživate. Kažu da žene sa Jadrana imaju posebnu harizmu koju niko drugi nema.

Tomčić: Kao i svaka primorka uživam u čarima mora i činjenici da se svakog dana budim sa mirisom Jadrana! A mi primorke smo, moram da priznam nešto zaista posebno, i šarmantne i neodoljive, i da ne pretjeram nimalo (smijeh) Jako sam ponosna na činjenicu da sam sa Jadrana jer to daje poseban sentiment i meni kao pjevaču i meni kao ličnosti.

M.Ivanović

Foto: Privatna arhiva

Preuzmite ili ažurirajte aplikaciju portala Standard za mobilne uređaje na Android ili IOS platformi.

Posljednji put izmijenjeno ponedjeljak, 25 mart 2019 15:22

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.