Standard.

subota novembar 16

Nove detalje o zdravstvenom stanju Đorđa Balaševića otkrio njegov sin

Objavljeno u: Život

by Samir

Region je potresla vijest da je Đorđe Balašević, legendarni pjevač i kantautor doživio infrakt. Na svom Instagram profilu Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića oglasio se emotivnom porukom.

210 hits

subota novembar 16

Žene koje ovo rade u krevetu češće varaju partnere

Studija koja se bavi ženskom seksualnošću tvrdi da su žene koje često glume orgazme sklonije da prevare partnera.

271 hits

subota novembar 16

(FOTO) Kraljevska proja

Proja je idealna za doručak i laganu večeru.

83 hits

subota novembar 16

(FOTO) Kraljevska proja

Objavljeno u: Život

 
 
 
 
petak, 12 jul 2019 14:32

Da li sporije mršave niske ili visoke žene?

Naime, niske žene imaju sporiji metabolizam i teže mršave. Koliko je nekome kalorija potrebno i kako može postići idealnu tjelesnu težinu zavisi od godina i pola osobe te o udelima pojedinih komponenti tijela - masnog tkiva, koštane mase, mišićne mase i vode.

Istraživanja objavljena u medicinskom časopisu Plos One pokazalo je da niže žene imaju manje vitalne organe od viših, odnosno da je veličina organa proporcionalna veličini tijela.Takođe, imaju i manje mišića, a zna se da mišići troše više kalorija nego masno tkivo. Ipak postoji načini kako možeš "nadmudriti" prirodno sporiji metabolizam

Budi umjerena, nemoj se prejedati već prestani jesti kad osjetiš da ti je dosta.

Takođe, nemoj se upoređivati sa svojim višim prijateljicama ili članovima porodice. Svako od nas je drugačiji. Na primjer, prema jednoj studiji objavljenoj u časopisu American Journal of Clinical Nutrition, osobe s bržim metabolizmom gladnije su od nižih osoba koje imaju sporiji metabolizam. Veličinu organa ne možeš promijeniti, ali možeš količinu mišića. Stoga počni redovno vježbati, a neka tvoji glavni saveznici u skidanju kilograma budu tegovi i bučice.

Ostavi komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.