test

Ko sve “kidiše” na mjesto zamjenika predsjednika Opštine Budva: Tri struje vode “borbu”, Jovanović nema unutarstranačku podršku?

I. Đoković

11/05/2023

13:12

Nakon hapšenja i određivanja pritvora aktuelnom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću, otvorile su nove političke magistrale u tom gradu, a ponajviše unutar samog DF-a. Kako portal Standard nezvanično saznaje od izvora bliskog toj partiji, odbornici DF-a ne mogu da se dogovore ko će biti imenovan za zamjenika predsjednika Opštine Budva, kako bi ta opština mogla normalno da funkcioniše u izostanku Božovića.

Otkad je Božović poslat u zatvor mnogi iz aktuelne političke većine u Budvi u tome vide svoju političku šansu. Pa tako prema nezvaničnim saznanjima portala Standard veliki broj ljudi “kidiše” na mjesto zamjenika predsjednika Opštine Budva.

Među njima je aktuelni predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović, koji prema saznanjima Standarda nema podršku većine odbornika DF-a za mjesto zamjenika predsjednika Opštine Mila Božovića.

Iako su iz DF-a i Opštine Budva i lokalnih preduzeća danima nakon hapšenja Božovića pravili pritisak na pravosudne organe, žaleći se da će bez njega u Budvi sve bukvalno stati, proteklih dana uviđaju da taj pritisak nije urodio plodom i da ni njihovi simpatizeri neće više da protestvuju i blokiraju ulice.

Očigledno da je i pritisak zaposlenih u Opštini Budva, koji nisu primili plate bio prevelik te se od blokada odustalo, a umjesto toga se nakon što im je Viši sud odobrio, pristupilo nošenju dokumenata u UIKS, kako bi Božović mogao da potpiše isplatu plata.

A da u Budvi danima ne cvjetaju ruže pokazuje i jučerašnje saopštenje SDT-a u kom se navodi da je u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom anonimne krivične prijave formiran krivični spis, a koji se tiče izgradnje puta u Bečićima.

” U navedenoj prijavi izražava se sumnja da je izvjesno pravno lice “Sunraf” d.o.o, doniralo projekat puta S73-73, a nakon toga zaključilo ugovor o komunalnom opremanju 22. januara 2021. sa predsjednikom Opštine (Marko Carević), potom ovjerilo ovaj pravni posao kod notara, u kojem navodno Opština ipak plaća put, a ne bi trebalo, na koji pravni posao sekretari Opštine nijesu dali saglasnost.”

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uputilo je urgenciju Opštini Budva da hitno, nakon što se dva puta oglušila, dostavi kompletnu dokumentaciju o gradnji puta u Bečićima u okviru novoizgrađenog kompleksa uz more. SDT traži da im dostave sve spise kako je gradnja puta koja je navodno trebalo da bude donirana od investitora na kraju plaćena iz kase gradske uprave.

Problemi se nagomilavaju, turistička sezona je praktično već počela, a lokalna vlast se pravi mrtva i ne radi ništa kako bi omogućila nesmetano funkcionisanje grada.

Umjesto da omoguće normalno funkcionisanje grada aktuelna većina se između sebe bori u preuzimanju primata u donošenju odluka, pa tako prema nezvaničnim saznanjima portala Standard traje “borba” između tri struje, i to jedne koju predvodi Mladen Mikijelj, druga braće Kaženegra Mladena i Ognjena i njegovog sina Nikole koji je direktor Mediteran reklama i treća od aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Budve Nikole Jovanovića.

Ono što je sasvim izvjesno je da Budvu i njeno rukovodstvo čeka vruće, vruće ljeto.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)