test

Danas premijerski sat: Poslanici za Spajića spremili raznovrsna pitanja

Standard

09/05/2024

06:52

Nakon jučerašnjih tenzija i prekida sjednice, u Skupštini Crne Gore danas će biti održan premijerski sat.



Biće to treći dolazak premijera Milojka Spajića u parlament otkad je na toj poziciji, a i ovog će puta odgovarati na različita pitanja.

Iz Demokratske partije socijalista pitaće ga o tome da li njegova Vlada ima namjeru da ostane na vanjskopolitičkom kursu definisanom 2006, a iz Bošnjačke stranke da li će Crna Gora podržati Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Ostala pitanja ticaće se unutrašnje politike.

Demokratsku narodnu partiju i posebni klub poslanika zanima šta je sa popisom, a Socijaldemokrate šta je sa obećanim rastom zarada od 25 odsto u svim sektorima.

Građanski pokret URA opet će propitivati Spajića o njegovom poznanstvu sa ‘kraljem kriptovaluta’ Do Kvonom.

Hrvatska građanska inicijativa pitaće Spajića da li razmišlja da izjednači stopu poreza na dodatu vrijednost za hotelske restorane i za ostale ugostiteljske objekte koji ne posluju u sklopu hotela, a Socijalističku narodnu partiju da li će 2025. sredstva za poljoprivredu biti na nivou od tri odsto budžeta.

Evropu sad interesuje rok za početak radova na drugoj dionici autoputa, a Albanski forum kada će početi rekonstrukcija puta Ostros – Vladimir.

Nova srpska demokratija Spajića će pitati o arbitraži koju je protiv Crne Gore navodno pokrenuo kuvajtski investitor koji je trebalo da gradi turistički kompleks “Montrose”.

Današnji premijerski sat počeće u podne, a planirano je da traje pet sati.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)