test

Đukanović: Opština Budva gubi tri miliona godišnje po osnovu poreza na dohodak

Standard

04/05/2024

15:15

Kandidat za odbornika sa liste ''ČIST IZBOR-Petar Odžić'' (SDP, SD, LP i građani) Slavko Đukanović, apelovao je da se što prije uđe u izmjenu zakona o finansiranju lokalne samouprave, i izmijene, kako kaže, neustavne norme koje degradiraju južne i opštine srednje regije.

Đukanović ističe da samo opština Budva ovim zakonom gubi tri miliona godišnje po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica i prireza porezu.

“Jedna od naših sugestija biće da se vrati norma u kojoj 50 odsto od zakupa u zoni morskog dobra ide lokalnim samoupravama, i na taj način omogućimo dodatna sredstva za ulaganje u toj zoni, ali pojačamo decentralizaciju! Takođe, iniciracemo da se makar dva odsto PDV vraća u budžete lokalnih samouprava! Dosta je bilo da se od Budve samo uzima, da Budva puni državnu kasu, a da za uzvrat ne dobije u kapitalnom budžetu države ni cent”, poručio je on.

Da se jedan dio PDV-a vraćao u budvansku kasu, ocjenjuje Đukanović, Budva bi imala i bolnicu, i sud, i dom za stare, i dom kulture, i mnoge druge sadržaje.

“Ulaskom u vlast posle 26og, sa Zajednicom opština, iniciraćemo sve ove promjene, i na taj način osigurati dodatna sredstva u budžetu Budve”, zaključio je Đukanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Slavko Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (0)