test

Ibrahimović: Antifašizam je trajna vrijednost Crne Gore

Standard

09/05/2024

10:43

Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope trajni je podsjetnik da se kao društvo uvijek moramo boriti protiv svih oblika fašizacije i čuvati društveni mir, poručio je u čestitki povodom 9. maja predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

“Vrijednosti kao što su solidarnost, međusobno poštovanje i uvažavanje posebnosti svih naroda, za antifašističku Crnu Goru uvijek trebaju biti neupitne. Fašizam nije ideja oko koje bi se trebalo raspravljati, već se protiv nje snažno boriti i uporno upirati prstom na svaku njegovu pojavu. Mir na evropskom tlu ne smije imati alternativu, sve države EU i njeni kandidati trebaju stati jedna uz drugu, kako bismo zajedno osigurali mir i prosperitetnu budućnost”, kazao je Ibrahimović.

On je istakao da je antifašizam trajna vrijednost Crne Gore.

“Bošnjačka stranka će se uvijek boriti za antifašističke i civilizacijske vrijednosti, trasirajući na taj način put multietničkoj Crnoj Gori ka punopravnom članstvu u EU i obezbjeđivanje evropskog standarda našim građanima”, kazao je Ibrahimović.

Izvor (naslovna fotografija):

Izgubili smo multietnički i građanski koncept Crne Gore, ono čime smo se ponosili i po čemu je bila prepoznata država u međunarodnim okvirima

Ostavite komentar

Komentari (0)