test

VJEROVALI ILI NE: FK Arsenal zamjera medijima što su objavili da je meču u Tivtu prisustvovalo 250 navijača, a ne 431

Standard

05/03/2024

14:42

U crnogorskom fudbalu je očito sve sjajno i bajno, klubovi su hit u evropskim takmičenjima, iz mlađih kategorija svake sezone 'izađe' desetine igrača spremnih da odmah nastupe u 'ligama petice', nema sumnjivih mečeva, toliko je sve idilično da je problem postao – broj gledalaca koji mediji navedu u izvještajima s utakmica Meridianbet 1.CFL.

Upravo to je, vjerovali ili ne, zasmetalo Fudbalskom klubu Arsenal koji je poslao saopštenje sljedeće sadržine.

”U ime Fudbalskog kluba Arsenal Vas obavještavam da je na prethodnoj utakmici u Tivtu, Arsenal – Jedinstvo, prisustvovao 431 gledalac, a brojni mediji su napisali da se radi o cifri od 250. Ubuduće, da ne bi dolazilo do ovakvih grešaka, molimo Vas da ili pitate klub o eventualnoj brojki, jer klub ima zaduženo lice koje prati situaciju oko broja gledalaca ili broj preuzmete sa našeg izvještaja utakmice na društvenim mrežama kluba”, doslovno piše u mejlu tivatskog prvoligaša.

Novinarima bi sigurno bilo drago da mečeve naše Prve lige posmatra ne 431, već 14.431 gledalac, ili makar 4.431, ali da bi do toga došlo svakako greške treba da ispravljaju klubovi, a ne mediji.

Među njima i Arsenal.

Umjesto što uče novinare svom poslu zbog ”frapantne” razlike od 181 gledaoca koji se ”našao” u novinskom izvještaju u odnosu na stvaran broj prisutnih na Stadionu u Parku, iz Arsenala bi zajedno s drugim klubovima i FSCG trebalo da se okrenu onom za što su zaduženi – napretku crnogorskog fudbala.

Pa onda možda ne bi završavali evropske avanture već poslije dva meča, i to kao nedorasli rivali ekipama iz Jermenije, Islanda, Farskih Ostrva i ostalih velesila.

U izvještaju u Pobjedi jeste pisalo da je meču Arsenal – Jedinstvo prisustvovalo 250 gledalaca jer je taj podatak preuzet sa sajta Fudbalskog saveza, a unio ga je delegat utakmice.

Može ubuduće uprava Arsenala sa delegatom da izbroji svakog gledaoca na njihovom stadionu. Onda ni ovih ”strašnih” grešaka sigurno neće biti.

A kada već sugerišu da broj gledalaca preuzmemo iz izvještaja objavljenim na društvenim mrežama kluba, dobro bi bilo da taj podatak i napišu.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

FSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)