test

Medoks posjetila CPC, Mihailo ukazao Medoks na loš položaj crkve

Standard

17/09/2021

21:08

Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila je ove sedmice Crnogorsku pravoslavnu crkvu gdje je, kako je navela na Tviteru, čula o istoriji ove organizacije, o njihovoj zabrinutosti za budućnost i potrebi za dijalogom između različitih grupa u Crnoj Gori.

Dočekali su je mitropolit Mihailo i Stevo Vučnić.

“Ove sedmice sam bila dočekana i u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi gdje sam čula o istoriji ove organizacije, o njihovoj zabrinutosti za budućnost i potrebi za dijalogom između različitih grupa u Crnoj Gori”, napisala je.

“Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Karen Medoks, 16. septembra, susrela se sa njegovom svetošću gospodinom Mihailom. Interesovali su je problemi s kojima se susrijeću crnogorski vjernici u praktikovanju vjere. Njegova svetost upoznala ju je s istorijom Crnogorske pravoslavne crkve i njenim unutrašnjim ustrojstvom. Osvrnuo se na geostratešku poziciju Crne Gore i na probleme s kojima se zbog toga susrijeće Crnogorska crkva kao temeljna duhovna crnogorska institucija”, navode iz CPC.

“U dvadesetprvome vijeku raspeta i gonjena od Srpske crkve i aktuelne Vlade, kao u vrijeme gonjenja hrišćana. Posebno je objasnio ulogu Crnogorske crkve u crnogorskoj istoriji, kao institucije koja je utemeljila crnogorsku državu, apostrofirajući činjenicu da bez Crnogorske crkve nema ni crnogorske države. Kako je istakao, to je razlog njenoga gonjenja i frontalnoga napada Srpske crkve na Crnogorsku, s ciljem lišenja Crne Gore njene duhovne okosnice, da bi u konačnome Crna Gora bila lišena i državnosti u korist Srbije”, istakli su.

Ostavite komentar

Komentari (3)

In_Spe

18 Sep. at 10:57

Mnogo si se zabrinunula i za Crnu Goru i Crnogorce, a posebno za Crnogorsku crkvu!

Marko

18 Sep. at 07:17

Ambasadorka je to odlično definisala ” …gdje sam čula o istoriji ove ORGANIZACIJE” Naravno, jedno je organizacija drugo vjerska zajednica….

Da si to znala

17 Sep. at 21:28

Da ste to znali, a trebalo je da se obavijesrtite u priprmi, ne biste radili ovo što radite. Mislim na podršku onom okupacinom klerofašističkom popu. Đoko Orlandić