test

Četvrti avion u floti Air Montenegra započeo da saobraća

Standard

02/06/2023

10:58

Crnogorska nacionalna aviokompanija AIr Montenegro od 1. juna u floti ima još jedan avion iz porodice Embraer i to E -190 sa 104 sjedišta.



Uz postojeća dva Embraera 195 i jedan Airbus 320, to je četiri vazduhoplova sa ukupno 500 sjedišta s kojima će Air Montenegro obavljati saobraćaj tokom ljetnje sezone.

Avion je, kako navode iz Air Montenegra, u formi ACMI aranžmana zakupljen od kompanije Wind Rose.

On je, dodaju, već prvog dana obavio letove iz Tivta za Prag i Beograd.

-Tokom juna Air Montenegro će obavljati 25 letova dnevno iz Tivta i Podgorice ka planiranih 16 destinacija. Sadašnje stanje prodaje kapaciteta, popunjenost letova i srednja prodajna tarifa potvđjuju optimizam da će ovo biti rekordna godina u poslovanju nacionalnog prevoznika i da će plan od blizu pola miliona prevezenih putnika biti ostvaren- navode iz aviokompanije.

Kako kažu, imajući u vidu da je pred nama puna visoka turistička sezona, a u interesu turističke i komplementarne privrede, građana i države, smatraju da je uvođenje četvrtog aviona od višestrukog značaja.

-Podsjećamo da će nacionalni avio prevoznik „Air Montenegro“ u toku 2023.godine godine saobraćati na redovnim avio linijama ka Beogradu, Ljubljani, Banja Luci, Frankfurtu, Cirihu, Parizu, Lionu, Nantu, Kopenhagenu, Pragu, Istanbulu, koje je obavljao u prethodnoj godini, i po prvi put prema Bratislavi, Brnu, i Sarajevu. Pored novih čartera za zemlje Baltika, koji saobraćaju sa aerodroma Tivat, iz Podgorice imamo nove čartere za Ržešov u Poljskoj. Čarter serije letova obavljaće se, kao i prethodne godine, ka Jerevanu, Kairu, Katovicama, u periodu od juna do septembra, dok su čarteri iz Tel Aviva započeli saobraćaj u martu i trajaće do oktobra tekuće godine- zaključili su.

Izvor (naslovna fotografija):

Air Montenegro

Ostavite komentar

Komentari (0)