test

Damjanović: Nadam se skorijem miru u prijateljskoj Ukrajini

Standard

17/11/2022

13:18

Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske odnose i očekuje da će se što je moguće prije, vratiti mir u tradicionalno prijateljsku državu, poručio je ministar finansija Aleksandar Damjanović na sastanku sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori, Olehom Herasimenkom.



Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, sastanak je bio prilika da se detaljnije razmotre prioritena pitanja iz domena bilateralne saradnje, sa akcentom na ekonomsku.

Prepoznata je moguća intenzivnija saradnja, između ostalog, u aktivnostima koje bi bile usmjerene na ubrzavanje potpisivanja više sporazuma, među kojima i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja čija je priprema u toku.

Damjanović je ocijenio da nije lako razgovarati o ekonomskim i razvojnim temama, dok se ukrajinski narod i država suočavaju sa mukotrpnom borbom za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Ambasador se zahvalio kako crnogorskoj Vladi, tako i naroduna podršci i slodiranosti prema ne malom broju Ukrajinaca koji su odlučili da Crna Gora, privremeno bude njihov novi dom, a neki od njih su ovdje uspješno otpočeli svoje poslovne aktivnosti.

  • Prvi zvanični susret ministra Damjanovića i ambasadora Herasimenka zaključen je očekivanjem da će se, teška situacija kojoj je izloženukrajinski narod uskoro okončati, kao i daće se stvoriti uslovi da se u bliskoj budućnosti konkretnije razgovara o ekonomskim temama i jačasaradnja, u skladu sa velikim potencijalima i zajedničkim interesima – zaključeno je u saopštenju Ministarstva finansija.
Izvor (naslovna fotografija):

Ministarstvo finansija

Ostavite komentar

Komentari (0)