test

Damjanović učesnik najvećeg godišnjeg regionalnog finansijskog i monetarnog skupa

Standard

27/09/2022

13:03

Ministar finansija Aleksandar Damjanović biće učesnik najvećeg godišnjeg regionalnog finansijskog i monetarnog skupa na temu

Tradicionalni 9. Samit ministara finansija, guvernera centralnih banaka i direktora poreskih uprava organizuje Savez ekonomista Srbije, a Ministarstvo finansija Crne Gore, jedan je od institucionalnih pokrovitelja, navodi se u saopštenju.

“Samit, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandenijom korona virusa, ponovo okuplja ključne kreatore fiskalne i monetarne politike zemalja regiona, predstavnike najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i rukovodioce najvećih banaka, kompanija i osiguravajućih društava iz regiona. Ovogodišnja konferencija prilika je da se razmijene viđenja o perspektivama regiona nakon globalnih šokova i izazova, sa kojima se finansijski sektor suočava u posljednjem kvartalu. Biće riječi o rastućoj inflaciji, poskupljenju hrane i energenata, kao i poteškoćama kojima su izloženi robni lanci snabdijevanja”, kazali su u saopštenju.

Kako poručuju u saopštenju, učesnici će diskutovati o mogućim modelima za ublažavanje negativnih posljedica ovih nepovoljnih globalnih kretanja, kao i o mjeramaza ubrzanje privrednog rasta i pretpostavkama planiraja budžet za 2023, u cilju očuvanja monetarne ifinansijske stabillnosti.

Izvor (naslovna fotografija):

Aleksandar Damjanović, foto: Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)