test

EBRD u CG ima najviše projekata u oblasti razvoja privatnog sektora

Standard

01/11/2017

16:34

Crna Gora i Evropska banka za obnovu i razvoj dijele veliki portfolio zajedničkih aktivnosti, koje se odnose ne samo na finansijski i bankarski sektor, već i pravnu podršku i podršku razvoju preduzetništva u našoj zemlji, što će ostati u fokusu saradnje i u narednom priodu, saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i direktora Direktorata za državni trezor Dragana Darmanovića, sa novoimenovanom direktoricom EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Šarlot Ruhe i novim šefom kancelarije pomenute finansijske institucije u Crnoj Gori, Jap Sprejom.

“Ruhe je navela da je Crna Gora jedna od zemalja u regionu sa kojom EBRD ostvaruje najintenzivniju saradnju, na šta ukazuje i podatak da konkretno u oblasti razvoja privatnog sektora, navedena banka najviše projekata ostvaruje upravo u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Ovo, kako objašnjava, ukazuje na aktivizam privatnika da započinju i razvijaju biznis i time doprinesu kreiranju nove vrijednosti.

“Osvrćući se na započete aktivnosti i zajedničke projekte, ministar Radunović je ukazao na važnost partnerstva sa EBRD-om na polju razvoja saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja zamajac ekonomskog rasta i razvoja, kao i razvoja energetike i regionalne povezanosti”, kazali su u saopštenju.

Sagovornici su prenijeli otvorenost i spremnost da saradnju intenziviraju u narednom periodu i obogate novim sadržajima.

Ostavite komentar

Komentari (0)