test

Erste banka nudi stipendije studentima vrijedne do 10.000 eura

Standard

01/11/2017

13:24

Konkurs za stupendije vrijedne do 10.000 eura u okviru programa razvoja i obrazovanja za talentovane i vrijedne studente iz Crne Gore  „Best of South East“, otvoren je i trajaće do početka decembra, saopšteno je Erste banke.

Erste banka i u studijskoj godini 2018/2019 podržava program „Best of South East“, koji sprovodi “Steiermärkische Sparkasse Bank” iz Graca u saradnji sa univerzitetima iz Austrije.

“Konkurs je ove godine proširen i osim studentima prava i ekonomije iz zemalja regiona, priliku da osvoje vrijedne stipendije otvara i studentima tehničkih fakulteta, kao i studentima rudarstva, metalurgije i geologije”, navodi se u saopštenju.

Program „Best of South East“ namijenjen je studentima osnovnih i postdiplomskih studija na univerzitetima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Najbolji kandidati iz zemalja regiona dobiće jednogodišnje stipendije u vrijednosti do 10.000 eura.

“Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put”, ističe se u saopštenju.

Za program se mogu prijaviti studenti prava, ekonomije, tehničkih fakulteta i rudarstva, geologije, metalurgije koji:

• završavaju trogodišnje studije,
• počinju ili su na specijalističkim studijama,
• imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika.

Prijave za studente prava i ekonomije (najviše 10 stipendista iz regiona) traju do sedmog decembra 2017. godine.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju na Karl Franzens Univerzitetu u visini do 10.000 eura, koja pokriva troškove smještaja u studentskom domu u Gracu, mjesečni džeparac do 420 eura, školarinu Univerziteta u Gracu, registraciju pri Univerzitetu u Gracu, intenzivan kurs njemačkog u univerzitetskom jezičkom centru „Treffpunkt Sprachen“ kao i troškove raznih društvenih i kulturnih događaja tokom cijele godine.

Prijave za studente tehničkih fakulteta (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do 12. decembra 2017. godine.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 EUR koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 EUR, registraciju i školarinu na Tehničkom univerzitetu, različite društvene i kulturne aktivnosti.

Prijave za studente rudarstva, metalurgije i geologije (najviše dvoje stipendista iz regiona) traju do osmog decembra 2017. godine.

U sklopu programa stipendisti imaju pravo na stipendiju u visini do 10.000 eura koja obuhvata mjesečni džeparac od 750 eura, registraciju i školarinu na Univerzitetu za rudarstvo, metalurgiju i geologiju (Montanuniversität Leoben), različite društvene i kulturne aktivnosti.

“Studenti koji osvoje stipendije biće u prilici da tokom jednogodišnjeg programa prođu i obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili nekom drugom štajerskom preduzeću u zavisnosti od programa stipendije”, navodi se u saopštenju.

Korisne informacije o ovom programu možete pronaći na internet stranici Erste banke, Sponzorstva i donacije, sekcija „Best of South-East“.

Ostavite komentar

Komentari (0)